دانلود پاورپوینت همراه با سیدالشهدا (از مدینه تا کربلا)
تعداد اسلاید :۲۶
جامع و کاربردی
قابل فهم و روان
به صورت حرفه ای و رنگی
پاورپوینت همراه با امام حسین تا عاشورا
بخشی از متن فایل پاورپوینت :
همراه با سيدالشهدا (از مدينه تا كربلا)
§فلسفه قيام ابي عبدالله الحسين (ع) را در سخنان آن حضرت، در آغاز حركت از مدينه و موضعگيريهاي ايشان در برابر حوادثي كه در منزلگاههاي ميان راه روي داده است، ميتوان يافت.
§در اين مجموعه سعي شده است ضمن آگاهي از نام منزلگاهها و مسير تقريبي حركت امام حسين (ع) از مدينه تا كربلا، با اهداف و ديدگاههاي آن حضرت آشنا شده و مختصري از وضعيت سياسي و اجتماعي آن عصر بيان شود.
منابع و مآخذ:
•مقتل (مقرم) ترجمه عزيزالله عطاردي.
•خلاصه تاريخ اسلام (رسولي محلاتي)، تلخيص چناراني.
•زندگاني حضرت ابي عبدالله الحسين (ع)، (عمادزاده).
•سخنان حسين بن علي (ع) از مدينه تا شهادت، (محمدصادق نجمي)
•قصه كربلا، (علي نظري منفرد).
•وقعه الطف لابي مخنف (تحقيق: محمدهادي اليوسفي).
•الحسين في طريقه الي الشهاده (السيد علي الهاشمي).
مدينه
زمان: نيمه دوم ماه رجب سال 60 هجري
§ حاكم وقت مدينه (وليد بن عتبه) پس از مرگ معاويه دستور يافت تا از امام حسين (ع) براي يزيد بيعت بگيرد. حضرت فرمود: «...يزيد مردي است شرابخوار و فاسق كه به ناحق خون ميريزد و اشاعه دهنده فساد است و دستش به خون افراد بيگناه آلوده گرديده و شخصيتي همچون من با چنين مرد فاسدي بيعت نميكند».
§ وقتي كه مروان بن حكم بيعت با يزيد را از حضرت درخواست كرد امام (ع) فرمود: اي دشمن خدا! دور شو، من از رسول خدا شنيدم كه فرمود: «خلافت بر فرزندان ابوسفيان حرام است و اگر معاويه را بر فراز منبر من ديديد، او را بكشيد». و امت او چنين ديدند و عمل نكردند و اينك خداوند آنان را به يزيد فاسق گرفتار كرده است.
§ امام (ع) در شب 28 رجب سال 60 هجري همراه با بيشتر خاندان خويش و بعضي ياران، پس از وداع با جدش پيامبر (ص) از مدينه به طرف مكه حركت كرد.
امام حسين هدف خروج از مدينه را در وصيتنامهاش چنين بيان ميكند:
و جز اين نيست كه براي اصلاح در ميان امت جدم خارج شدم. ميخواهم امر به معروف و نهي از منكر كرده و به راه و روش جدم (رسول خدا) و پدرم علي (ع) رفتار نمايم.
مكه
زمان: از 3 شعبان تا 8 ذي الحجه 60 هجري
§ امام (ع) در سوم شعبان به مكه رسيد و در خانه عباس بن عبدالمطلب سكني گزيد. مردم مكه و زائران خانه خدا كه از اطراف آمده بودند، به ديدار حضرت شرفياب ميشدند.
§ امام (ع) پس از رسيدن دوازده هزار نامه از جانب كوفيان، مسلم بن عقيل را در روز 15 رمضان به عنوان نماينده خويش به سوي كوفه فرستاد.
§ امام (ع) طي نامههايي به مردم بصره و كوفه، سزاوارترين مردم براي خلافت و امامت را اهل بيت (ع) معرفي كرد و...
§ حضرت با رسيدن نامه مسلم بن عقيل مبني بر بيعت مردم كوفه با وي و از سوي ديگر براي حفظ حرمت خانه خدا ـ كه تصميم بر قتل آن حضرت، در آن جاگرفته بودند ـ حج را به عمره تبديل كرد و در هشتم ذي الحجه به رغم مخالفت بسياري از دوستان، به سوي عراق روانه شد.
قسمتي از آخرين سخنرانيهاي حضرت در مكه:
ما اهل بيت به رضاي خدا راضي و خشنوديم... هر كس ميخواهد در راه ما جانبازي كند و خون خويش را در راه لقاي پروردگار نثار نمايد، آماده حركت با ما باشد.
و...
hossein_1634539605_52796_8524_1799.zip0.48 MB |