پاورپوینت ابعاد و ماهيت تهديدهاي نرم 53 اسلاید قابل ویرایش در قالب پاورپوینت .
بخشی از متن فایل پاورپوینت :
نکتهاي که بايد به آن توجه کنيم و آنرا اصل و اساس سياست خود با بيگانگان قرار دهيم اين است که دشمنان ما و جهانخواران تا کي و کجا ما را تحمل مي کنند .... به يقين مرزي جزء عدول از همه هويتها و ارزشهاي معنوي و الهي ما نميشناسند.
از مدتها پيش يک حرکت فرهنگي و سياسي از طرف مخالفين اسلام و نظام براي تاثيرگذاري بر ذهنيت جامعه که در برگيرنده فکر، اخلاق و ايمان مردم است، آغاز شده و امروز جريان تندتر و پر شتابتري در اين زمينه وجود دارد.
الف – تاريخچه توجه به تهديد نرم
}سان تزو
}سان تزو در كتاب هنر جنگ خويش به حکام و فرماندهان کشورش توصيه ميکند که با بهرهگيري به موقع از روشهاي غيرنظامي اراده خود را بر دشمن تحميل کنند و از آن طريق قدرت نظامي خويش را مضاعف سازند. او همچنين بر بهرهگيري از روشهايي نظير فريب، ايجاد هياهو، نشر شايعه و جز آن، که امروزه آنها را در زمره روشهاي عمليات رواني و فنون دستکاري ادراک مخاطب، جاي ميدهند (فريدمن، 2003 )، تاکيد مي ورزد.
}ماکياول
}ماكياول در كتاب شهريار، هنر شهرياري را در بهرهگيري خردمندانه از فنون و تکنيکهاي مجابسازي تودهها و در مغلوب ساختن رقبا، بدون استفاده از زور، ميداند. او، موسي، کوروش، شئوس و رومولوس را از جمله چنين شهرياراني ميداند. شهريار با ايجاد هراس در دشمنان (تهديد) از طريق خدعه، نيرنگ و زيرکي، ميتواند قدرت خود را فزون سازد و قدرت جاذبه دشمن را تقليل دهد.
}نافرماني مدني
} ثرو نيز در كتاب نافرماني مدني كه در قرن 19 چاپ كرد معتقد است که يکي از اثر بخشترين روشهاي مقابله با حکومت و تغيير رفتار او «نافرماني مدني» است.
}نافرماني مدني از ديدگاه راولز
.1اعتراض بايد در مقابله با مواردي از بيعدالتي آشکار صورت پذيرد،
.2همه اقدامات امکانات قانوني که شانس پيروزي دارند قبلا به کار گرفته شده باشند (اما از بياثر بودن آنها اثبات شده باشد)،
.3اقدامات مربوط به نافرماني نبايد چنان ابعادي به خود گيرد که نظم موجود را به مخاطره اندازد.
}آيا نافرماني مدني «تهديد نرم» تلقي ميشود؟
}1- هر نوع نافرماني موجب نقض هنجارها و نظم حاکم ميشود و جامعه را به سوي نوعي بيهنجاري (آنومي) سوق ميدهد.
}2- حتي اگر رهبران تجمعات نافرمان، بر اصول اصلي نافرماني مدني پايبند باشند. نميتوانند افراد درگير در کنشهاي اعتراضآميز را از کنشهاي خشونتآميز، نظمگريز و ناقض قوانين اساسي، باز دارند.
}3- بسياري از احزاب و دستهجات درگير در فرايند نافرماني مدني، مخالف نظام حاکم بر جامعه خويش هستند و نافرماني را سرآغازي براي ايجاد تزلزل در ارکان نظام و توليد بحران براي آن ميدانند. آنان در پي آن هستند تا «به تدريج» مردم را با خود همراه بسازند و حکومت را «گام به گام» وادار به عقبنشيني نمايند. به تعبير ديگر، نافرماني مدني روشي براي تغيير تدريجي ماهيت حکومت و انتقال قدرت است.
} 4- بسياري از کنشهاي اعتراضآميز و نافرماني مدني کشورها، از سوي کشورهاي دشمن يا رقيب آنها «مديريت» شود آنها با ترغيب گروههاي معترض داخلي، حکومت را در برابر يک اپوزسيون نيرومند قرار ميدهند، اقتدار آن را فرو بکاهند و در تقابل با آن به امتيازاتي دست يابند.
ب- قدرت نرم
}تعريف قدرت نرم
}چورين و ملکا ( 2008) معتقدند که بلافاصله پس از طرح مفهوم «قدرت نرم» توسط جوزف ناي ، مفهوم «تهديد نرم» نيز وارد ادبيات سياسي و گفتمان رايج شد. به زعم آنان تهديد نرم درست در نقطه مقابل قدرت نرم قرار ميگيرد.
} از نظر جوزف ناي :
«قدرت نرم عبارت است از کسب مطلوب از طريق جاذبه ؛ نه از طريق اجبار يا تطميع».
}جوزف ناي قدرت را به سه نوع تقسيم ميکند ؛
}1- قدرت سخت بهرهگيري از زور (توان نظامي و جز آن) براي تحميل اراده خويش به ديگران است.
}2- قدرت نيمه سخت نيز به قدرت اقتصادي اطلاق ميشود که در آن کشور يا کشورهاي برخوردار از آن با ساز و کارهايي نظير محاصره اقتصادي، تطميع، رشوه دادن، انعقاد قرار داد و جز آن، اراده خود را به ديگران تحميل مينمايند.
}از نظر ناي قدرت سخت بر تهديد (چماق) و قدرت نيمه سخت بر پاداش و تطميع (هويج) متکي است. حال آنکه
}3- قدرت نرم بر« جاذبه» و «قابليت شکلدادن به علائق ديگران» متکي است.
و....
كارگاه ابعاد و ماهيت تهديد نرم بسيج_1634537467_52789_8524_1453.zip6.39 MB |