توضیحات:
پیشینه و مبانی نظری سلامت عمومی ،خانواده و محیط خانواده 42صفحه در قالب ورد قابل ویرایش.
بخشی از متن :
مقدمه
اين فصل به بررسي مباني نظري و همچنين تحقيقات انجام شده درخصوص موضوع حاضر اختصاص دارد. در اين فصل ابتدا سلامت عمومی و مؤلفه هاي آن، همچنين تعريفها و تحقيقات انجام شده در حوزه نظري آن ارائه شده است. بخش دوم نيز به بررسي محیط خانواده و مؤلفههای آن اختصاص دارد. در بخش پاياني مروري بر سوابق تحقيقات انجام شده در خصوص موضوع حاضر در کشور ايران و خارج ارائه شده است.
بخش اول: سلامت عمومی
سلامت عمومی[1] و تعاريف آن
مشکل است بتوان يک تعريف دقيق و همه جانبه از سلامت عمومی ارائه داد يکي از دلايل آن دامنه وسيع نگرشها و ديدگاههاي افراد در سلامت است (کورتيس، 2000؛ ترجمه سهرابي، 1382).
معناي لغوي ريشة سلامتي، كامل بودن[2] است. اين واژه در زبانهاي انگلوساكسون از ريشهاي گرفته ميشود كه واژههاي كامل[3]، بيعيب[4] و مقدس[5] هم از آن گرفته شدهاند(حسيني، 1370). سلامت[6] سازه پيچيدهاياست و منظور از آن تجربه و کنشوري بهينه روانشناختي ميباشد؛ اگر چه سؤال (حال شما چطور است» بسيار ساده به نظر ميرسد، نظريهپردازان معتقدند که موضوع سلامت بسيار پيچيده و بحثبرانگيز است. از شروع تلاشهاي عقلاني آدميان تاکنون بحثهاي قابل ملاحظهاي در مورد تجربه بهينه و اينکه «زندگي خوب[7]» چگونه بناء ميشود، صورت گرفته است؛ چگونگي تعريف ما از سلامت بر اعمال حکومتي، آموزشي، درمانگر، پدر و مادري کردن و همه تلاشهايي که با هدف تغيير آدمي براي بهتر شدن صورت ميگيرد، تأثير ميگذارد (رايان و دسي[8]، 2001).
کورسيني[9] (2002) بهزيستي را حالت نفي از خوب بودن که شامل شادماني، عزت نفس و رضايت از زندگي است تعريف کرده است. او معتقد است سلامت عمومی حالتي از ذهن است که به وسيله بهزيستي هيجاني، رهايي نسبي از اضطراب و نشانههاي ناتوانکننده و ظرفيتي براي ساختن روابط سازنده و انطباق با درخواستهاي معمولي و استرسهاي زندگي مشخص ميشود (به نقل از توفيقي، 1386).
در فرهنگ پزشکي کمپل[10] (به نقل از پور افکاري، 1380) سلامت عمومی چنين تعريف شده است: احساس رضايت و بهبود رواني و تطابق کافي اجتماعي با موازين مورد قبول هر جامعه. همچنين در فرهنگ روانشناسي ريبر[11] (1995) شامل 2 صورت است:
الف: سلامتي رواني. زماني به کار ميرود که شخص داراي سطح بالايي از عملکرد سازگاري و تطابق عاطفي- رفتاري باشد به طوري که اين واژه مقابل واژه بيماري در حالت پزشکي منطقي و باليني به کار ميرود؛
ب: سلامت عمومی. هنر پرورش و نگهداري از سلامت عمومی (علوي، 1382).
[1] - Mental Health
[2] - Wholeness
[3] - Whole
[4] - Hale
[5] - Holy
[6] - well-being or health
[7] - The Good Life
[8] - Rayan, R.M & Deci, E.L
[9] - Corsini, K
[10] - Campbell, W
[11] - Rebar, S
فهرست برخی از مطالب:
مدل بيماري رواني و سلامت عمومی.. 18
رويکردهاي مختلف روانشناسي و سلامت عمومی.. 21
الف) رويکرد روان تحليلگري.. 21
بخش دوم : خانواده و محیط خانواده 23
خانواده و اهمیت آن در نظریه های روان شناختی.. 23
تأثير خانواده بر رشد شخصيت... 25
تأثير محيطهاي ارتباطي خانواده بر رفتار اعضای خانواده 32
نقش سلامت عمومی در ثبات خانواده 39
عوامل خانوادگی موثر در سلامت عمومی.. 40
شیوههای ارتباطی موجود در خانواده 40
مهارتهای زندگی اعضای خانواده و نقش آن در سلامت عمومی خانواده 40
اقتصاد خانواده و نقش آن در سلامت عمومی خانواده 41
ازدواجهای مناسب در تامین سلامت عمومی خانواده 42
بخش سوم: مروري بر تحقيقات انجام شده 42
پیشینه و مبانی نظری سلامت عمومی ،خانواده و محیط خانواده_1624000820_49759_8524_1748.zip0.13 MB |