پیشینه و مبانی نظری خشم و پرخاشگری
پیشینه و مبانی نظری خشم و پرخاشگری

توضیحات:

پیشینه و مبانی نظری خشم و پرخاشگری 62صفحه در قالب ورد قابل ویرایش.


بخشی از متن :


مقدمه

" پرخاشگري " در لغت به معناي ستيزه و تندي كردن آمده [1]و معادل آن در زبان انگليسي واژه Aggression است [2] اما در اصطلاح روان شناسي پرخاشگري يك واكنش عمومي و پديده نابهنجار اجتماعي است كه به قصد آزار كسي يا آسيب رساندن به چيزي ابزار مي شود.[3] آن چه در اين تعريف حائز اهميت است قصد و نيت رفتار كننده مي باشد يعني يك رفتار آسيب زا در صورتي پرخاشگري محسوب مي شود كه از روي قصد و عمد ، به منظور صدمه زدن به ديگري انجام پذيرد . [4]

بنابراين پرخاشگري به فردي اطلاق مي شود كه تمايل به حمله كردن و مبارزه طلبي دارد . [5]صاحب نظران حوزه علوم اجتماعي در مورد پرخاشگري به دو دسته تقسيم شده اند : فرويد ( واضع مكتب روانكاوي ) و لورنز (Lornez - جانور شناس اتريشي ) و گروهي ديگر آن را يك رفتار دفاعي آموخته شده و اكتسابي مي دانند همچون بندورا (Bandura ) اما محققان با در نظر گرفتن جنبه هاي مختلف اين قضيه به دو نتيجه گيري دست يافته اند :

  1. پرخاشگري نتيجه تعامل پيچيده بين تمايلات و پاسخ هاي آموخته شده است .
  2. پرخاشگري در انسان ، حتي اگر هم ذاتي باشد ، به شدت تحت تاثير عوامل اجتماعي قرار دارد . [6]

اين ديده هنگامي بروز مي كند كه كودك يا نوجوان در رسيدن به هدف خود به مانع برخورد كند و نتواند به آساني و آرامي آن را از بين برد [7] بنابراين رفتار و عملكرد خود را به صورت : ايجاد مزاحمت براي ديگران ، جنگ و ستيز با همسالان بر هم زدن محيط ، خراب كردن اشيا و وسايل ديگران و .. . بروز مي كند .[8]

تعريف خشم

خشم بنابر تعريف برانگيخته شدن عواطف جريحه دار شده است . اگر چه نقطه آغاز اين برانگيختي عواطف و احساسات ماست اما دامنه تاثير آن به فكر و بدن ما نيز سرايت مي كند . به عبارت ديگر خشم همه ابعاد وجود ما را در بر مي گيرد.





علل و ريشه هاي خشم

علل فيزيكي : عدم تعادل هورموني مي توند منجر به خشم شود . پر كاري غده تيروئيد و ترشح بيش از حر هورمون تيركسي از عوامل رايج بروز خشم و عصبيت است . خانم ها در دوران قاعدگي به غلت بر هم خوردن تعادل هورموني در معرض عصبانيت قرار مي گيرند . ازجمله عوامل ديگر رايج مي توان به خستگي اشاره كرد . هر چه سطح خستگي شخص بيشتر باشد امكان تجلي خشم فراتر مي رود .

شايان ذكر است زيگموند فرويد خشم را يكي از گرايشات (Drive ) ذاتي مي داند. براي فرويد خشم جزيي از تار و پود وجود ماست . ما همانگونه كه در حالت طبيعي با دست و پا به دنيا مي آييم با خشم نيز زاده مي شويم .

تحقيقي كه به اين بخش از مقاله اختصاص يافته است،تمركز ويژه‌ايي بر خشونت در تلويزيون و بازيهاي ويدئويي خواهد داشت.تقريباً اين تحقيق‌ صرفاً درخصوص بازيهاي اينترنتي خشونت‌آميز وتأثير ناشي از آن بركودكان به عمل آمد،اما اگر شخص ماهيت تعاملي(برهم كنشي)اين بازيها را در نظر گيرد،صرفاً ممكن است ارتباطي وجود داشته باشد.مطالعه كليدي نشان دادكه ارتباط ميان خشونت در رسانه‌ها توسط شخصي بنام دكتر ارون (Eron) ارائه گرديده است.وي گروهي از افراد جوان را براي مدت 22سال مورد مطالعه قرار داد و به اين نتيجه دست يافت كه افرادي كه بيشتر به تلويزيون تماشا مي كنند در سن هشت سالگي قريب به يقين خشن بوده،در سن30 سالگي،مرتكب جنايات هولناك بيشتري شده و درهنگام مشروب خواري پرخاشگرتر و تهاجمي‌تر بوده و كودكان خود را بطور بيرحمانه‌تري نسبت به ديگران تنبيه مي‌نمايند.با انجام تحقيقات ديگر،مطالعات دكتر ارون(Eron)تكرار گرديده و نتايج مشابه به دست آمد.طي تحقيقات بعدي،برندن سنتروال(Brandon Centerwall)،جنايتكاران جوان محكوم به زندان را كه مرتكب جرائم خشونت آميز شده بودند را مورد مطالعه اجمالي قرار داد.



[1] - معين ، 1371 ، ج1 ، ص 727

[2] -براهني ، 1384ف ص42

[3] - هنري ماسن ، 1373 ، ترجمه ياسايي ، ص 426

[4] - كريمي ، 1380 ،ص 206

[5] - فرقاني رئيسي ، 1382، ص 81

[6] - كريمي ، 1380 ، ص 213

[7] - شعاري نژاد ، 1373 ، ص 450

[8] - نجاتي ، 1372 ، ص 321

فهرست برخی از مطالب:


فصل دوم(پيشينه و ادبيات تحقيق)

مقدمه فصل دوم 9

تعريف خشم 10

علل و ريشه هاي خشم 11

علل شخصيتي 13

تظاهرات خشم 14

عملكردهاي رايج پيرامون خشم 15

علل بروز پرخاشگري 16

والدين و كودكان پرخاشگر 23

تربيت منفي والدين 26

تربيت مثبت والدين 27

راه كارهاي مناسب خشم 30

نتيجه گيري 33

عوامل موثر بر پرخاشگري 34

عوامل اجتماعي 36

عصبانيت 38

احساس گناه 38

بي كفايتي 40

غمزدگي و افسردگي، قرباني بودن 41

احساس در دام بودن 42

مجازات نمادين 44

مقررات و انتظارات را مشخص و روشن بيان كنيد 45

چگونه تنبيه كنيد 46

با طفل جر و بحث نكنيد و چانه نزنيد 47

جدي باشيد 49

زياده از حد گوش نكنيد 50

منطقي باشيد 52

روشهاي مجازات 53

تعريف پرخاشگري 58

انواع پرخاشگري 60

علل و انگيزه هاي پرخاشگري 63

كروموزومهاي جنسي و پرخاشگري 66

بلوغ جنسي و پرخاشگري 67

درستي و نادرستي نظريه ناكامي- پرخاشگري 70

نقش رسانه هاي گروهي و فبلمهاي تلويزيوني در آموزش پرخاشگري 78

كنترل پرخاشگري 81



فایل هایی که پس از خرید می توانید دانلود نمائید

پیشینه و مبانی نظری خشم و پرخاشگری_1623852924_49496_8524_1834.zip0.06 MB
پرداخت و دانلود محصول
بررسی اعتبار کد دریافت کد تخفیف
مبلغ قابل پرداخت : 19,000 تومان پرداخت از طریق درگاه
انتقال به صفحه پرداخت