تحقیق با موضوع پیشینه و مبانی نظری پرداخت الکترونیکی تجارت الکترونیک
تعدادصفحه 33
قالب ورد قابل ویراایش
بخشی ازمتن:
پرداخت الکترونیکی
تجارت الکترونیک
تجارت الکترونیک مفهوم گستردهای دارد که در بر گیرنده فعالیتهایی نظیر مبادله کالا و خدمات دارای ارزش از طریق یک شبکه رایانهای و از راه دور با وسیله ارتباطی مشخص میباشد . برای تجارت الکترونیک تعاریف متنوعی شده است که در تمامی آنها، جنبههای اساسی و مشترک به چشم می خورد. در اینجا، به بعضی از این تعاریف پرداخته میشود:
- تجارت الکترونیک عبارتست از: خرید، فروش و مبادله کالا و خدمات و اطلاعات از طریق شبکه های کامپیوتری از جمله اینترنت (شامیلا،2003).
- تمام ابعاد و فرایند بازار را که بتوان با اینترنت و تکنولوژی وب انجام داد را تجارت الکترونیکی گویند (لین و چانگ لی, 2003).
- به طور کلی واژه تجارت الکترونیک اشاره به معاملات الکترونیکی مینماید که از طریق شبکههای ارتباطی انجام میپذیرد. ابتدا، خریدار یا مصرف کننده به جستجوی یک مغازه مجازی از طریق اینترنت میپردازد و کالایی را از طریق وب یا پست الکترونیکی سفارش میدهد و نهایتا کالا را تحویل میگیرد (شوهانگ، 2001).
- تجارت الکترونیک اجرا و هماهنگی فرایندهای حیاتی سازمانهای اقتصادی، از قبیل طراحی، تأمین مواد و خدمات، تولید، فروش، اجرای سفارشات، ارایه خدمات از طریق بکارگیری حرفهای رایانهها و فناوری ارتباطات و دادههای ذخیره شده در رایانهها را بر عهده دارد (کرسپو و همکاران، 2008).
2-2- تجارت الکترونیکی و صنعت بانکداری
دریافت و پرداخت پول و انجام عملیات مالی شرط اولیه برای شکل گیری هر گونه معامله و برقراری ارتباط تجاری میباشد و انجام تراکنش های مالی از طریق بانک ها و مؤسسات مالی امکان پذیر است . بنابراین تجارت و بانکداری یک ارتباط نزدیک و تنگاتنگ دارند و لازم و ملزوم هم بوده و به هم وابستهاند. در عصر اطلاعات و ارتباطات، تجهیزات الکترونیکی و مسئله جهانی سازی که شکل جدیدی از بازرگانی بنام تجارت الکترونیک را بوجود آورده، نیاز به یک سیستم بانکی پیشرفته که همگام با این تحولات باشد را ضروری میسازد. از طرف دیگر روشهای تجارت الکترونیک برای بانکها فرصت جدیدی ایجاد نموده است که میتوان از آن جهت ارائه خدمات مالی نوین و ایجاد یک ابزار رقابتی مؤثر، استفاده نمود (سید جوادین، 1384).
فهرست برخی از مطالب :
2-2- تجارت الکترونیکی و صنعت بانکداری.. 2
1-4- سیستم های پرداخت الکترونیکی.. 3
2-5-1- حفاظت های فنی در سیستم های پرداخت الکترونیکی.. 5
2-5-1- فرایند های تراکنش در سیستم های پرداخت الکترونیکی.. 6
2-5-3- بیانیه های امنیت در سیستم های پرداخت الکترونیکی.. 6
2-6- امنیت در سیستم های پرداخت الکترونیکی.. 7
2-6-1- ابعاد و روشهای سوء استفاده در بانکداری الکترونیکی.. 8
2-6-2- عوامل لازم برای برقرای امنیت: 9
2-6-3- راهکارهای نوین مدیریت امنیت در بانکداری الکترونیکی.. 11
2-6-4- خطرهای موجود در پرداختهای الکترونیکی.. 12
1-6-5- موارد امنیتی مورد نیاز در پرداخت الکترونیکی.. 12
2-6-6- عوامل مؤثر در امنیت پرداختهای الکترونیکی.. 13
1-7-1- اعتماد در تجارت الکترونیکی.. 15
1-7-2- ابعاد و ویژگیهای اعتماد بر خط.. 18
پیشینه و مبانی نظری پرداخت الکترونیکی تجارت الکترونیک_1623667454_49162_8524_1864.zip0.07 MB |