ادبیات نظری تحقیق اهمیت ریسک در کشاورزی
تعداد صفحه 45 قالب ورد قابل ویرایش
بخشی از متن :
ویژگیهای کشاورزی ایران
نام ایران به عنوان کشور چهار فصل وجود اقلیم های مختلف با شرایط مختلف را در ذهن تداعی می سازد. برخورداری از 29 میلیون هکتار اراضی مزروعی ،12 میلیون هکتار جنگل، قریب به95 میلیون هکتار مرتع،دسترسی به منابع آبی به میزان 120 میلیارد مترمکعب از پتانسیل های این بخش است،امادر مقابل ثلث میانگین بارندگی جهانی در برابر 3 برابر تبخیر و تعرق استاندارد به دلیل قرار گرفتن بر روی کمربند خشکی و خشکسالی شرایط سرمایه گذاری در این بخش را خاص می کند. بنا به گزارش مرکز پژوهش های مجلس بیش از 90 درصد آب کشوردر بخش کشاورزی مورد استفاده قرار میگیردکه اگر تنها راندمان کاربردی آب در این بخش به میزان 5 درصد افزایش یابد، مقدار آب صرفهجویی شده معادل با کل نیاز بخشهای دیگر خواهد بود.
با وجود اینکه سهم بخش کشاورزی در اقتصاد ملی و امنیت غذایی کشور بالاست اما فقط 5 درصد از کل سرمایه گذاری های کشور به این بخش اختصاص پیدا کرده است (امینی، 1388). یکی دیگر از مشکلات در بخش کشاورزی پایین بودن سطح تکنولوژی در این بخش است، فناوری های نوین کمتر در بخش کشاورزی مورد استفاده قرار گرفته و همین باعث شده که در زمینه بهره وری عوامل تولید از منابع موجود در کشور به خوبی استفاده نشودبه عنوان مثال در مورد مکانیزاسیون، ایران هم از نظر ضریب مکانیزاسیون و هم از نظر درجه مکانیزاسیون در سطح بالایی قرار ندارد، از نظر آبیاری های نوین سطح کمی از اراضی تحت پوشش قرار دارد، کمتر از ده درصد بخش کشاورزی با سامانه های نوین آبیاری ، آبیاری می شود و مابقی به صورت سنتی است در نتیجه بهره وری آب دراین بخش پایین است. از آنجائیکه با افزایش درآمد کشاورزان ضمن بهبود سطح زندگی ,میل ورغبت این قشر زحمت کش به تداوم کار در این عرصه افزایش می یابد ولی باتوجه به عدم ساماندهی مناسب در عرصه بازاریابی وفروش محصولات کشاورزی ,کمترین سود حاصل از تولید ات این بخش عاید تولید کننده میگردد واین موضوع تمایل سرمایه گذاران به فعالیت در اینبخش را کمرنگ ساخته است.
حال با افزایش جمعیت و نیاز این جمعیت به تامین غذا،کاهش سرانه زمین برای هر شاغل کشاورزی و گسترش خرده مالکی در کشور،وضعیت روبه گزار از اقتصاد معیشتی ، سهم بالای مصرف آب در بخش کشاورزی و افزایش نرخ بیکاری در میان شاغلین بخش و افزایش مهاجرت ازروستاها به شهرها شکاف وسیع مطالعه رفع چالش های موجود را روشن می سازد (کیانی راد و یزدانی، 1382).
فهرست برخی از مطالب :
ویژگیهای کشاورزی ایران
راهکارهای حفظ و افزایش سرمایه گذاری داخلی و خارجی
مفهوم ریسک
مدیریت ریسک
انواع ریسک ها
خطرات اجتماعی
- خطرات طبیعی
- خطرات بازار
- خطر منابع:
خطرات تولیدی :
خطرات سلامت جسمانی
خطرات مالی:
دیگر خطرها:
ريسك توليد
ريسك قيمتي
ريسك مالي
ريسك خسارات
ريسك تكنولوژيكي
- عدم حتميت به علت فعاليت هاي ساير افراد ،مشاغل و شركت ها
عدم حتميت قانوني
عدم حتميت شخصي، بيماري،جراحت و مرگ
الف) افراد ريسك گريز
) افراد خنثي به ريسك
افراد ريسك پذير
چگونگی تصمیم کشاورزان در شرایط ادراک ریسک
پیشگیری از ریسک
تعدیل ریسک
پذیرش ریسک
انتقال ریسک
الف- كاهش نوسانات قيمت
ب- كاهش نوسانات عملكرد
- بيمه محصولات كشاورزي
ج- كاهش نوسانات درآمد
استفاده از تجربهها
بیمه مناسبترین روش در مدیریت ریسک
عدم تعادل ميان منابع و مصارف و قاعدهي اعداد بزرگ
انتقال اطلاعات نا متقارن از بيمهگزاران به بيمهگران
)روش سیستمهای ارزیابی اعتبار با استفاده از نیروی انسانی متخصص
)روش تنوع بخشی به سبد
روش محدودکردن وام کشاورزی در سبد وام
4)روش نظارت شدید
منابع
ادبیات نظری تحقیق اهمیت ریسک در کشاورزی_1618983370_47712_8524_1259.zip0.05 MB |