ادبیات نظری تحقیق تعاریف ونظریه های سازگاری شغلی و شایستگی سازمانی
ادبیات نظری تحقیق تعاریف ونظریه های سازگاری شغلی و شایستگی سازمانی

توضیحات :

ادبیات نظری تحقیق تعاریف ونظریه های سازگاری شغلی و شایستگی سازمانی در 22 صفحه در قالب ورد قابل ویرایش.


بخشی از متن :

سازگاری شغلی

اشتغال برای ادامه زندگی و بقای جامعه ضرورتی اجتناب ناپذیر است. زندگی هر فرد از طریق کارکردن تامین می شود و خود کفائی هر کشور به میزان و نوع عملکرد شاغلین آن بستگی دارد. تحقیقات متعدد موید این واقعیت هستند که اولا با افزایش بیکاری، فساد شدت می یابد و ثانیا اشتغال مناسب ورضایت شغلی موجب نشاط و شادابی انسان می گردد. در واقع محیط کار خانه دوم انسان است. پیداست که این محیط همچون محیط خانه باید برآورنده حداقلی از نیاز های روحی و روانی افراد باشد تا ضمن کسب درآمد به ارتقای دانش حرفه ای خود پرداخته و صادقانه کارمی کنند.

احتمالا قسمت عمده ای از زندگی هر کس صرف شغلش می شود که می تواند به صورت دلخواه یا به اجبار باشد. پژوهش ها نشان می دهد که خشنودی شغلی با بهداشت روانی،امید به زندگی طولانی تر ارتباط دارد.همچنین ویلنت دریافت که کارکردشغلی خوب با کارکرد سالم در بسیاری از زمینه های زندگی در ارتباط است(ساپینگتون،ترجمه: برواتی،1379).

اما سازگاری شغلی چیست و چگونه می توان به آن دست یافت؟ این مسأله ای است که بسیاری افراد با آن دست به گریبانند. چه افراد جویای کار که می خواهند برای اولین مرتبه محیط کار را تجربه کنند و چه کسانی که سالهاست در حرفه خود مشغولند و از مشکلات آن رنج می برند.

از عوامل مربوط به ایجاد هماهنگی در کار سازگاری شغلی است. رضایت، محرک رفتار ترمیم و بازسازی است و نارضایتی، محرک رفتار سازگار است. در بعضی موارد، عدم تطابق بین نیازهای یک شخص و مزایای محیطی چشمگیر می باشد و شخص باید به اجبار طریق سازگاری را در پیش بگیرد (دیویس و لاف کوئیست، 1984).

سازگاری شغلی برای ادامه اشتغال موفقیت آمیز عامل مهمی به شمار می رود. هر فردی انتظا دارد که اشتغال به کار مورد نظر، خشنودی و سلامت و اعتبار برای فرد تأمین نماید و نیازهای اولیه اش را برطرف سازد. در زمینه سازش شغلی تعاریف زیادی ارائه شده است. می توان گفت سازش شغلی ترکیب و مجموعه ای از عوامل روانی و غیر روانی می باشد (شفیع آبادی، 1381).

نظریه سازگاری شغلی مبتنی بر مفهوم ارتباط بین فرد و محیط می باشد. نظریه سازگاری شغلی، کار را چیزی بیش از فرایندهای وظیفه مدار گام به گام می داند، کار تعاملات انسانی را در بر می گیرد و منبعی از رضایت، پاداش، تنیدگی و بسیاری از متغیرهای روانشناختی دیگر است. فرض اصلی در این نظریه آن است که فرد خواهان دستیابی و حفظ ارتباط مثبت با محیط کاری است. طبق نظر دیویس و لاف کوئیست، افراد نیازهایشان را وارد محیط کاری می کنند و محیط کاری نیز از فرد مطالباتی دارد. به منظور بقای فرد و محیط کاری، هر دو باید به درجاتی از هماهنگی برسند. دو عنصر کلیدی در این نظریه ساختار محیطی و سازگاری کاری است. سازگاری کاری زمانی در بهترین حالت است که فرد و محیط نیازهای کاری را با مهارت های کاری هماهنگ کرده باشند. تغییرات هم می تواند باعث رضایت کارمندان شود. تلاش کارمندان برای بهبود هماهنگی شان با محیط کاری می تواند به عنوان اقداماتی جهت دستیابی به سازگاری کاری در نظر گرفته شود. معمولا سازگاری به دنبال یکی از دو حالت زیر حاصل می شود: کنش و واکنش. در حالت کنش، کارمندان تلاش می کنند تنها محیط کاری را تغییر دهند، در حالیکه در وضعیت واکنشی تلاش دارند تا خودشان بهتر با محیط کاری هماهنگ شوند (دیویس و لاف کوئیست، 1984).

نکته درخور توجه این است که با آنکه افراد از سازگاری شغلی مفاهیم متعدد دارند، اما سبک های شخصیت افراد نیز رابطه نزدیکی با سازگاری شغلی دارد، زیرا با توجه به تغییر شرایط کاری، کارکنان بیشتری پیدا می شوند که در سازگاری با محیط کار مشکلاتی دارند.

سازگاری شغلی از مفاهیم اساسی در نظریه های رشد شغلی در رابطه با رفتار حرفه ای می باشد. مهمترین عامل در نیل به اهداف هر سازمان، نیروی انسانی است و بی شک موفقیت و پیشرفت هر سازمان به نیروی انسانی آن بستگی دارد.از زمانی که کار،جایگاه مهمی را در زندگی افراد به خود اختصاص داده است نه تنها وضعیت جسمانی افراد بلکه روان آنها را متاثر می سازد.اگر سازمان ها دغدغه توسعه منابع انسانی و دستیابی به مزیت رقابتی پایدار در بازار را دارند،برآوردن نیازهای کارمندان امری ضروری و مهم است(چان و وایت،2009،نقل در احمدنژاد و همکاران،1391).

تعاریف سازگاری شغلی

سازگاری شغلی عبارت است از حالت سازگار و مساعد روانی فرد نسبت به شغل مورد نظرپس از اشتغال (شفیع آبادی،1384).

سازگاری شغلی شامل شرح و توضیح رفتارهایی است که منجر به اجرای موثر و خوب وظایف مورد نیاز افراد و نگرش مثبت به سوی نقش کاری جدید می گردد.(کیانگ چی ویانگ چی یو، به نقل از احمد نژاد و همکاران، 1391).

به نظر هرشنسون سازگاری شغلی شامل سه جز است که عبارتند از:1- رفتار نقش شغل. 2- عملکرد وظایف. 3- رضایت کارمند(هرسنشون ، 1996، به نقل از احمد نژاد و همکاران، 1391).

همچنین پژوهش گلشریسدا (2004) بر روی معلمان مدارس ابتدایی ناحیه آگرا در باره سازگاری شغلی آنان نشان داد که یک معلم سازگار و متعادل منبعی از الهام برای دانش آموزان و نعمتی برای جامعه است.

محمد خانی(1384) نیز در پژوهش خود نشان داد که مشاوره شغلی به روش سازگاری شغلی بر افزایش میزان بهره وری کارمندان موثر است ولی بر رضایت شغلی آنان تاثیر ندارد.

فایل هایی که پس از خرید می توانید دانلود نمائید

ادبیات نظری تحقیق تعاریف ونظریه های سازگاری شغلی و شایستگی سازمانی_1613891335_46125_8524_1099.zip0.04 MB
پرداخت و دانلود محصول
بررسی اعتبار کد دریافت کد تخفیف
مبلغ قابل پرداخت : 19,000 تومان پرداخت از طریق درگاه
انتقال به صفحه پرداخت