ادبیات نظری تحقیق تعاریف وانواع وفاداری مشتریان
ادبیات نظری تحقیق تعاریف وانواع وفاداری مشتریان

توضیحات :

ادبیات نظری تحقیق تعاریف وانواع وفاداری مشتریان در 41 صفحه در قالب ورد قابل ویرایش.


فهرست مطالب و بخشی از متن :

ادبیات نظری تحقیق تعاریف وانواع وفاداری مشتریان

وفاداري مشتريان

2-2-1) تعاريف وفاداري مشتريان از ديدگاه مختلف

تعریف سه گانه وفاداری

-1 وفاداری معاملاتی

-2 وفاداری ادراکی

-3 وفاداری مرکب

2-2-2) انواع وفاداري

1. مشتريان بسيار وفادار:

2. مشتريان وفاداری نسبي يا موقت¬:

3. وفاداري بي ثبات:

4. بي وفا:

2-2-3)وفاداري و پاسخگو بودن

2-2-4) شاخص هاي سنجش وفاداري مشتريان

2-2-5)مراحل تكامل وفاداري مشتريان

2-3) اعتماد

2-8)پیشینه تحقیق

2-8-1) پیشینه تحقیقات داخلی

2-8-2) پیشینه تحقیقات خارجی

منابع فارسی

ب) منابع غیر فارسی



وفاداري مشتريان

بازاریابان تا دیروز تنها در اندیشه یافتن مشتري بودند و گروه فروش در پی شکار مشتریان تازه بود ولی در دیدگاه امروزي، بازاریابی یعنی رشد دادن مشتري و توجه به رضایت مندي و کیفیت خدمات از دیدگاه مشتري. امروزه، هنر بازاریابی آن است که مشتریان یک سازمان در داخل سازمان همکار و در خارج از سازمان حامی و طرفدار سازمان باشند. امروزه متعهد کردن مشتري جایگاه ویژه اي پیدا کرده است. پرداختن به مقوله وفاداري و مطالعه وفاداري به نام و نشان (مارك) و وفاداري مشتریان توسط افراد زیادي بسط و گسترش داده شده است. وفاداري، ذهنیت مثبتی را در اذهان شنونده ایجاد می کند. هرکسی از یک دوست خوب، همسر و یا همکار خوب توقع دارد که به او وفادار بماند. در اغلب موارد وفاداري از روابطی سرچشمه می گیرد که طرفین رابطه هر دو برنده باشند. در دنیاي رقابتی امروز خدمات ارائه شده از سوي شرکت هاي رقیب روزبه روز به یکدیگر شبیه تر می شوند. و دیگر به سختی می توان مشتري را با ارائه خدمتی کاملاً نو در بلندمدت شگفت زده کرد. زیرا نوآورانه ترین خدمات به سرعت از سوي رقبا تقلید شده و به بازار عرضه می گردند(جعفری­نیا و همکاران،،1391،ص­37).

امروزه، شناخت و پيش بيني نيازهاي مشتريان براي بنگاه اقتصا دي جهت كسب مزيت رقابتي و بخش بند ي بازار ضرور ي است مشتري عامل كليدي و محوري در تقويت چابكي سازمان قلمداد مي شود و جهت گيري كليه اهداف، استراتژي ها و منابع حول محور جذب و نگهداري مشتري مي باشد حفظ و تقويت وفاداري مشتريان براي شركتهايي كه دغدغه حفظ و توسعه جايگاه رقابتي خويش­را در بازار دارند، چالشي استراتژيك تلقي مي شود (سوتان و کلین،2013، ص­212) [1]


2-2-1) تعاريف وفاداري مشتريان از ديدگاه مختلف

تلاش براي تعريف وفاداري بيش از آنچه تصور شود مشكل است. مشكل اصلي تشخيص اين نكته است كه آيا وفاداري يك متغير رفتاري يا متغير مربوط به نگرش است (دافي،1998،ص 434) [2].

وفاداري عبارتست از" وجود يك نوع نگرش مثبت به يك پديده مارك، (خدمت، مغازه يا فروشنده) و رفتار حمايتگرانه از آن" اما تعريف كاملتري از وفاداري نيز وجود دارد كه توسط اوليور[3] (1999) مطرح شده است: " وفاداري به يك تعهد قوي براي خريد مجدد يك محصول يا خدمت برتر در آينده اطلاق مي شود به صورتي كه همان مارك يا محصول عليرغم تاثيرات و تلاش هاي بازاريابي بالقوه رقبا، خريداري گردد­(لين وونگ،2006،ص30) .[4]

تحليلهاي ياكوبي و چستنات(1978)[5] نشان مي­دهد كه تداوم خريد نشانگر وفاداري مشتري نبوده و ممكن است به دليل روش خريد يا اولويت راحتي مشتري و يا ساير عوامل باشد. به طوري كه خريدهاي ناپيوسته مي تواند ميزان وفاداري را كمرنگ نمايد. معمولا وفاداري، دفعات تكرار خريد يا حجم نسبي خريد از يك برند تعريف شده است.

تعریف سه گانه وفاداری

-1 وفاداری معاملاتی :­درآن تغیير یافتن رفتار خرید مشتری مدنظر قرار می­گیرد هرچند که انگيزه­هاي تغییرممکن است نامشخص باشد . این دسته از وفاداری به جهت اینکه به نتایج تجاری نزديك ترند ازمتداول ترین انتخاب های سازمان می باشد. وفاداری معاملا تی از طريق زیرحاصل می شود:­(لارسون و سوزانا[6]،2004،ص 6 )

  • فروش کالای جدید: زمانی که مشتریان مبادرت به خرید کالاها وخدمات جديد و متفاوتي ازهمان عرضه کنندگان کنند، مثلاً بعد از خريد بيمه نامه عمر ،مشتري پيشنهاد مستمری رادریافت کنند.
  • فروش جانبي: زمانی که مشتری کالاها و خدمات بیشتری را ازهمان عرضه کننده خرید می کند، مثل افزايش مبلغ صرفه جویی شده در سرمایه گذاری.
  • تکرار خرید:خرید دوباره يك كالا يا خدمت براي ارضای نیاز مثلاً بيمه نامه عمر يا وام تعمير مسكن از بانک.

-2 وفاداری ادراکی: نگرش و عقايد مشتريان، كليدي محسوب می شود. گاهی به دلیل اینکه نگرش و عقايد

منعکس کننده الگوهای رفتاری ممکنی هستند که در آینده ایجاد می شود، از اهمیت زیادی برخوردار می شوند، وفاداری ادراکی از طرق زیر حاصل می شود:

  • رضایت: استفاده ساده و روشن وفاداری در چارچوب میزان رضایت حاصل توسط استفاده کنندگان از کالا و خدمات در نظر گرفته می شود، با این حال زمانی که نمونه زیادی از مشتریان عرضه کننده خود را علی رغم سطح بالای رضایتی که از کالاها و خدمات آن دریافت می کنند تغییر دهند، رضایت مشتری ممکن است معیار گمراه کننده ای باشد و صرفاً نباید به آن توجه کرد.
  • آگاهی: در اینجا به وفاداری به عنوان میزان شناخته شدن کسب و کاردر بازار هدف نگریسته شده ، که تحت تاثیر توصیه ای دهان به دهان ويا ميزان شناخت عرضه كننده قرار دارد.

-3 وفاداری مرکب: ترکیبی از دو نوع فوق است و به طرق زير حاصل می شود:

  • ارزش مدت حیات: فایده تجاری ارتباط با مشتری طی زمان محاسبه می شود تا مفهوم ارزش مدت حیات موثری به دست آید، که ارزش فعلی یا بالقوه ایجاد شده طی کل ارتباط با مشتری است، اما معمولا طی یک دوره زماني از معامله تا امروز يا زماني در آينده اندازه­گيري مي شود.
  • ارزش نام تجاری :کسب و کارهای دارای نام تجاری قوی غالبا برقوت ارتباطات خودو آگاهی دادن گسترده به مشتری برای متوجه ساختن آنان تکیه دارند، البته هدف این است که مشتریان دوباره به عرضه کننده خود مراجعه کنند (لارسون و سوزانا،2004،ص 6 ) [7]

2-2-2) انواع وفاداري

دسته بندي مختلفي از سوي صاحبنظران در خصوص بحث وفاداري مشتريان ارائه شده و هر يك از جنبه هاي متفاوت به اين موضوع پرداخته اند كه به برخي تقسيم بندي هاي كليدي خواهيم پرداخت:

وفاداري­بصورت­پيوستار­از­ سطح­كامل­تا­بي­تفاوتي كامل گسترده­است­. فرض­كنيد چهار­ ­محصول­الف،­ب،­ج،­د،در بازار وجود داشته باشد.

  1. مشتريان بسيار وفادار­:­مشترياني كه در تمام اوقات­ يك­ محصول را مي­خرند: الف، الف، الف، الف، نشان دهنده اين نوع وفاداري است.
  2. مشتريان­ وفادار­نسبي­يا­موقت­: ­مصرف­كنندگاني­كه­ به­ دو­ يا سه محصول وفادار مي­مانند.الف، الف، ب، ب، الف، ب نشان­دهنده اين نوع رفتار­خريد­است.
  3. وفاداري­بي­ثبات:­مصرف­كنندگاني­كه­پس­از­ چندبار­خريد­از­يك مارك، مارك ديگر را به صورت مستمر خريداري مي نمايند­.يعني بصورت: الف، الف، الف، ب، ب، ب
  4. بي­وفا: ­مصرف­كنندگاني­كه نسبت به يك مارك وفاداري ند­ارند و­خريد آنها بصورت الف، ب، ج، د مي­باشد (ونوس و همکاران،­١٣٨٧،ص 40).

توجه به موضوع وفاداري مشتريان در مبحث بازاريابي، در تحقيقات كوپلند[8]و چرچيل[9] به چشم مي­خورد. سپس افرادي چون دي[10]، جاكوبي و چستنات تحقيقات گسترده­تري ر­اجع به اين مقوله انجام دادند­.بعد­ از­ آن افراد ديگري به بسط موضوع وفاداري پرداختند كه مي­توان از زپيل و گليمور[11] و ديك و باسو[12]و اوليور نام برد (حميدي زاده و غمخواري،1388،ص 50).

البته برنامه­هاي وفادار نمودن مشتريان، اولين­بار در­صنعت هو­اپيمايي ايالات متحده امريكا با­صدور­ مجوز فعاليت­سازمان­هواپيمايي­در­سال ۱۹۷۸ شروع شد­و­بر­روي كنترل مركزي­خدمات­گسترده هوايي­ تاكيد­ شد. در اين زمان بود كه بازاريابي جايگاه­والايي پيدا کرد­.­در مناطقي كه بازارها متمركز و رقابت­ شديدتر­بود،­برنامه­هاي­بازاريابي متمركز بر­حفظ­و­نگهداري مشتريان­شد،­از­طريق افزايش­و ايجاد خدمات­ جانبي­ و تحقيقات­در خدمات به­جذب و­حفظ­مشتريان­مي­پرداختند. در­سال­۱۹۸۱ شرکت هاي هوايي­ برنامه­هاي وفاداري را­به صورت­تخفيف براي مسافرين برحسب مسافت­و مقدار­بار برحسب­ مايل­ اعلام­نمود­ند­. علاوه­بر برنامه­هاي وفاداري،­در­صنعت حمل­و­نقل برنامه­هاي­ديگري مانند دست يافتن­ به­ استفاده از­هتل­ها، ماشين­هاي كرايه­اي و­كارت­هاي­اعتباري شركت براي­مسافراني كه­مسافت طولاني­ يا تعدد مسافرت­با اين شركت­ها را داشته­اند به اجرا­در­آمد.بسياري­از اين شركت­ها ا­جازه مي­دادند به­ اينگونه از مسافران­تا­از بين­خدمات­بالا يك­يا دو خدمت را­انتخاب­كنند.در برنامه­هاي وفاداري براساس­ مسافت­در­صنعت­هوايي­­مسافران­ممكن بود­از­ويزا­ كارتهاي­ملي و­يا كارت كلوپ داينرز شركت استفاده­كنند.­شروع­برنامه­هاي وفاداري با­ حق انتخاب­براي دريافت­خدمات جانبي بود­و با گذشت زمان تكميل­ گرديد­. مبناي اين برنامه­ها وادار كردن افراد به مسافرت­ هاي بيشتر و طولاني­تر بود و بعد از­ آن­ اين برنامه­ ها در صنايع ديگر مانند رستوران­ها،­ خدمات تلفني و ساير شركت­ها نفوذ كرد و­ گسترش يافت. بازاريابي در مسير تكامل خود­در مرحله­اي قرار­دارد كه­سعي مي­كند مشتري را تا­ حد بلوغ در نردبان وفاداري به سازمانها با­در­ک بهتر بازار درچارچوب محيط­هاي مختلف وبازار­ هدف سوق­ دهد­. پاسخگويي­به­نيازهاي مشتريان فعلي و بالقوه بايد براساس فرايندهاي خريد و­ عوامل­تاثيرگذار، ويژگي­هاي­مشتريان و­وفاداري­به­علامت­تجاري صورت گيرد (حميدي زاده،1379،ص 47).



[1] Sutton and Klein,2013

2Duffy,1998

3Oliver,1999

4Lin and wang,2006

5Jacaby and chestnut

1 Larson and Susanna, 2004

1 Larson and Susanna, 2004

2Copleland, 1923

3Churchill1942

4Day 1969

5Czepiel&Glimore1987

6Dick&Basu,1994

فایل هایی که پس از خرید می توانید دانلود نمائید

ادبیات نظری تحقیق تعاریف وانواع وفاداری مشتریان_1613890307_46120_8524_1141.zip0.07 MB
پرداخت و دانلود محصول
بررسی اعتبار کد دریافت کد تخفیف
مبلغ قابل پرداخت : 19,000 تومان پرداخت از طریق درگاه
انتقال به صفحه پرداخت