ادبیات نظری تحقیق اعتیاد و انواع مواد مخدر، اعتیاد، داروهای روانگردان_000
ادبیات نظری تحقیق اعتیاد و انواع مواد مخدر، اعتیاد، داروهای روانگردان_000

ادبیات نظری تحقیق اعتیاد و انواع مواد مخدر، اعتیاد، داروهای روانگردان و ...

44 صفحه در قالب ورد قابل ویرایش.


فهرست مطالب و بخشی از متن :

اعتیاد و انواع مواد مخدر

مقدمه

-اعتیادچیست

-آثار و عوارض اعتیاد

-مراحل اعتیاد


-انواع مواد مخدر

-مواد سستى ‏زا


-مواد توهم‏ زا

-مواد توان‏ افزا

-وضعيت مواد مخدر قبل از انقلاب

-وضعيت مواد مخدر پس از پيروزي انقلاب اسلامي

-وضعيت مواد مخدر در جهان

-انواع داروهاي روانگردان

-داروهاي كندساز

-داروهاي محرك

رايج‌ترين محرك‌ها:

- داروهاي توهم‌زا يا روان‌پريشي‌زا :

- ماري‌جوآنا يا كانابيس

- ال‌اس‌دي (ليسرجيك اسيد دي‌اتيل آمیدlsd)

-پي‌سي‌پي (فن سيكليدين PCP)

-سبب‌شناسي اتيولوژيك پسيكوپاتولوژيك سوء مصرف مواد

2- از لحاظ روانشناختي:

3-از لحاظ طبقه‌ي اجتماعي، اقتصادي:

- از لحاظ زيست‌شناختي:

-سوء مصرف مواد روانگردان شیشه

-نام های شیشه

-ساختار شیشه

-تاریخچه شیشه

-روش های مصرف شیشه

-اقسام مصرف

-کار مغز و سیستم اعصاب مرکزی

-علل افزایش تولید و شیوع مصرف شیشه در ایران و جهان‏

-عوامل افزایش تولید شیشه ماده روانگردان

-علل گرايش معتادان ماده مخدر صنعتي(شیشه)

-اثرات اعتياد به داروي روانگردان(شیشه)

-پرواز شیشه‌ای

-پرحرفی شیشه‌ای

-لاغری شیشه‌ای

-علائم کلی روحی مصرف آمفتامین

-تاثیر آمفتامین بر روی سیستم اعصاب مرکزی:

-تاثیرات فیزیکی و جسمانی مصرف شیشه

-اثرات جسمی

-علایم و نشانه مسمومیت مصرف شیشه

فهرست منابع



اعتیاد و انواع مواد مخدر

مقدمه

در طول بيست سال گذشته پيشرفت‌هاي چشمگيري در دانش داروشناسي، سوء مصرف مواد و داروهاي اعتياد آور فراهم آمده است. گيرنده هاي اين‌گونه داروها شناخته شده و براي اپيوئيدها، كوكايين و حشيش دسته بندي شده اند. واسطه‌هاي آندوژن، گيرنده هاي اپيوئيدي و داروهاي مشابه حشيش، شناسايي شده و از سوي پژوهندگان، سازوكار تداخل آنها در اعمال طبيعي بدن و نيز چگونگي تاثير آنها بر رفتار انسان كشف شده اند. افزون بر آن دگرگوني‌هاي عمده فكري درباره ماهيت بيماري‌هاي اعتيادي صورت گرفته و خيزش‌هاي مثبتي در اصول تشخيص اين بيماري‌ها انجام پذيرفته است. بر اساس DSM-III-R و سپس DSM-IV اعتياد گونه اي ناهنجاري رفتاري شمرده شد. هم اينك تاكيد بيشتر بر ناتوانايي بيمار در كنترل خود براي مصرف مواد مي باشد و نه تحمل و يا وابستگي كه پيشتر بر آن تاكيد مي‌شد (اختیاری، 1389).


-اعتیادچیست

اعتیاد را به عادت کردن، خو گرفتن، و خود را وقف عادتی نکوهیده کردن معنا کرده اند؛ به عبارت دیگر تسلیم به ماده مخدّر که از نظر جسمی و یا اجتماعی زیان آور شمرده می شود، اعتیاد نام دارد.

در سال 1950 سازمان ملل متحد تعریف زیر را برای اعتیاد به مواد مخدر ارائه کرد: «اعتیاد به مواد مخدّر عبارت است از مسمومیت تدریجی یا حادی که به علت استعمال مداوم یک دارو اعم از طبیعی یا ترکیبی ایجاد می شود و به حال شخص و اجتماع زیان آور است.»( ستوده، 1380، ص 191و192 )

اعتياد بيماري جسمي، رواني و اجتماعي است كه عوامل فردي، بين فردي، محيطي و اجتماعي در پيدايش آن دخالت دارند. بنابراين آنچه در درمان اعتياد بايد مورد نظر قرار بگيرد، از بين بردن اين علت ها است. در ساير افراد نيز براي پيشگيري از اعتياد بايد آموزش هاي لازم در زمينه علل اعتياد به آن داده شود. مواد مخدر آن چنان آرام و بي صدا بر جسم و روان مصرف كننده مستولي مي گردد كه هيچ معتادي آغاز اعتياد خود را به ياد نمي آورد.( بينازاده ،1384،ص24)

امروزه مفاهيم جديد در مورد اعتياد بيشتر بر رفتارهاي تكانه اي و عود كننده تاكيد دارند تا پديده تحمل و وابستگي جسمي به دارو. درمان اعتياد، همانند ديگر بيماري‌هاي مزمن، نياز به دوره اي طولاني دارد. در اين راستا داروها مي توانند در امر بازپروري بيماران ياري دهنده باشند. ترك اعتياد پايدار و موفق معمولا با مراحل آغازين درمان به تنهايي به دست نمي آيد.

نابساماني‌هاي سوء مصرف مواد مانند بيماري‌هاي مزمن از قبيل ديابت و آرتريت هستند كه موفقيت درمان آنها هنگامي است كه نشانه‌هاي آنها كمتر شود، نه اينكه بهبودي كامل به دست آيد. در واقع احتمال بهبودي كامل در بسياري از بيماري‌هاي مزمن كم است و مانند بيماري‌هاي ديابت و كم كاري غده تيروئيد، معتادان نيز به درمان طولاني مدت نگه‌دارنده نياز دارند.( احمدي،1390،ص67)


-آثار و عوارض اعتیاد

افزایش سرسام آور مصرف مواد مخدر در جهان و قاچاق روز افزون این مواد پیامدهای وحشتناکی خواهد داشت که مستقیما نسل جوان و بشریت را تهدید می‌کند. گسترش شبکه قاچاق بین‌المللی و دام اعتیاد ، میلیون‌ها نفر جوان را به فساد و کام مرگ می‌کشاند و سوداگران مرگ را به ثروت و قدرت می‌رساند.

عوارض جسمى،عوارض روانى،عوارض خانوادگی، عوارض اجتماعى، عوارض اقتصادی


-مراحل اعتیاد

1- مرحله آشنایى :این مرحله با تشویق دیگران (مخصوصاً دوستان ناباب) یا از روى غرور و كنجكاوى خود فرد شروع می ‏شود.

2- مرحله شك و تردید : در این مرحله فرد با مبارزه با امیال خود می ‏پردازد.

3- مرحله اعتیاد واقعى :در صورت ادامه مصرف در مرحله شك و تردید فرد به مرحله اعتیاد واقعى مى رسد. در این مرحله پدیده «تحمل» باعث می‏شود كه فرد به مرور زمان بر میزان مصرف خود بیفزاید تا به نشئگى قبلى برسد.



-انواع مواد مخدر

انواع فرآورده هاى گیاهان خشخاش، شاهدانه، كوكا و تركیبات شیمیایى مشابه كه مصرف آنها موجب اعتیاد می‏ گردد.

-مواد سستى ‏زا

موادى هستند كه مصرف آن بر روى سلسله اعصاب مصرف‏ كننده اثر گذاشته و در نتیجه فعالیت فكرى و بدنى او را سست نماید. این مواد به دو دسته تقسیم می‏شوند :طبیعى ، مانند : استحصالات گیاه خشخاش، تریاك، شیره تریاك، مرفین مصنوعى ، مانند : هروئین، متادون، نرمتادون، پاپاورین، پتیدین، انواع و اقسام قرص هاى مسكن و آرام ‏بخش (اختیاری، 1389).



-مواد توهم‏ زا

با مصرف این مواد فرد دچار اوهام حسى و بصرى می ‏شود. این مواد را هالوسینوژن می‏ گویند كه شامل: طبیعى ، مانند : استحصالات گیاه شاهدانه،حشیش، بنگ، ماری‏جوانا، گراس، چرس؛ مسكالین، جو سیاه آفت ‏زده، برخى از قارچهاى حاوى مواد توهم ‏زا، دانه‏ هاى نوعى نیلوفر وحشی، مصنوعی ، مانند : ال.اس.دی(L.S.D) ، دی‏ متیل تریپتامین (D.M.T) ، دی‏ اتیل تریپتامین (D.E.T)


-مواد توان‏ افزا

مصرف آن بر روى سلسله اعصاب تأثیر گذاشته و در نتیجه فعالیت فكرى و بدنى مصرف‏ كننده بیشتر و باعث هیجان می‏ شود. این مواد به دو دسته تقسیم می‏ شوند كه عبارتند از :طبیعی ، مانند : برگ كوكا، كوكائین، كراك، برگ و ساقه برخى درختان مثل خات و كراتم و ناس ،مصنوعی ، مانند : آمفتامین، متیل آمفتامین، تركیبات آمفتامین‏ها


-وضعيت مواد مخدر قبل از انقلاب

نگاهي گذرا بر اسناد و مدارك موجود حكايت از آن دارد كه ايرانيان باستان هيچ گونه آشنايي با موادمخدر نداشته و حتي در كتاب اوستا نيز ذكري از آن به ميان نيامده است ليكن پس از ورود مواد مخدر به ايران به هر طريقي ممكن مصرف آن بيشتر جنبه داروئي داشت و تا اواخر قرن 17 در تاريخ كشور معظلي به نام اعتياد ثبت و ذكر نشده است. استعمار انگليس جهت اجراي سياست هاي خود ابتدا از طريق بازرگانان، پزشكان و غيره مواد مخدر را به دربار پادشاهان صفوي كشانيده و پس از آلوده نمودن پادشاهان و درباريان شروع به فرهنگ سازي غلط در اين زمينه نمودند. بلافاصله استمعال مواد مخدر در كشور به صورت اپيدمي (قهوه خانه اي) رايج گرديد (تا آن زمان مصرف مواد مخدر به صورت شربت و يا بليعدني بوده است) در سلسله قاجار با حيله انگليس بسياري از مزارع كشت گندم و ديگر محصولات مفيد زراعي به مزارع كشت خشخاش اختصاص داده شد و مواد مخدر رايج يافت به نحوه اي كه روز به روز درآمد شاهان و درباريان وقت از دادو ستد ترياك افزايش يافت و اساساً خريد و فروش آن در انحصار دولت درآمد. از آنجايي كه تجارت مواد مخدر از خاور دور به نقاط مختلف جهان از طريق ايران و تركيه صورت مي گرفت لذا در گسترش اعتياد و اين مراكز نيز اهتمام وافر به عمل آمد. آگاهي و كمبود رشد فرهنگي جامعه نيز عامل مؤثري در جهت بهره برداري استعمارگران براي گسترش كشت خشخاش و اعتياد به ترياك گرديد. به طوري كه پزشكان انگليس و حكيم باشي هاي وابسته ترياك را به عنوان داروي مؤثر براي درمان بيماري هاي مختلف هم چون سر درد، دندان درد، گوش درد و غيره معرفي و تجويز مي كردند و چندي گذشته كه اين ماده مخدر به صورت داروي خانگي در هر خانه و كاشانه اي راه يافت سوداگران اين تجارت خانمان سوز را به منظور كسب منافع افزون و آسوده ساختن جامعه با گذراندن قوانين مختلف به تشويق و ترغيب مردم به استعمال ترياك پرداختند و براي مصرف هرچه بيشتر آن جايزه تعيين كردند به طوري كه در 12 ربيع الاول سال 1329 هجري قمري دولت وقت قانوني را در ظاهر جهت مبارزه ولي محتوان آن در رشته و گسترش و تشويق كشت و فروش ترياك و مصرف آن تدوين كرد.

ماده 2 اين قانون آشكارا مردم را به ترياك كشي دعوت مي كرد و بيان مي داشت: (سوخته ترياك را دولت با قيمت مناسب از دود كنندگان مي خريد و براي هر مثقال سوخته 3 عباسي حق الزحمه داده مي شد) در حكومت پهلوي اشاعه ترياك و كشيدن مواد مخدر به اوج رسيد به نحوي كه خاندان آمريكائي شاه خود به رهبري مواد مخدر و اشاعه آن در سطح جامعه را به عهده گرفتند به موجب شواهد و مدارك دفتر مبارزه با مواد مخدر سازمان ملل متحد در اوائل دهه 1960 خاندان پهلوي به فعاليت هاي مربوط به قاچاق مواد مخدر در ابعاد وسيع و همراه با سرمايه گذاري چند صد ميليوني دلاري و در پناه سر نيزه خفقان به انجام رساندند. ميليون ها دلار ترياك از طريق افغانستان و تركيه خريدند كه حتي از آن بطور خام در بازار داخلي ايران به فروش رسيد و قسمت ديگري از آن در لابراتوآرهاي مخفي تهران به هروئين تبديل شد. علاوه بر عرضه در بازار داخلي ايران و خط توزيع شبكه بين المللي قرار گرفته و به اروپا و آمريكا صادر گرديد در طول اين مدت براي خاموش كردن اعتراضات مردم گاهي سخت گيري هايي و محدوديت هايي ظاهري و ممنوعيت هايي نيز اعمال مي شد كه در حقيقت نوعي تصفيه رقباي رژيم در امر مواد مخدر به حساب آمد در همين زمينه تبليغات مضر و گسترده اي نيز از سوي رژيم و مستكبران جهاني در ارتباط با اقدامات بين المللي مبارزه با مواد مخدر صورت گرفت و كنگره هاي بين المللي متعددي در مورد اعتياد برپا شد و متجاوز از 30 عهد نامه بين المللي مبني بر محدوديت توليد و ساخت، كشت و تجارت و مصرف مواد طبي و شيميائي و مواد مخدر منعقد گشت.

فایل هایی که پس از خرید می توانید دانلود نمائید

ادبیات نظری تحقیق اعتیاد و انواع مواد مخدر، اعتیاد، داروهای روانگردان_000_1613805087_46081_8524_1086.zip0.09 MB
پرداخت و دانلود محصول
بررسی اعتبار کد دریافت کد تخفیف
مبلغ قابل پرداخت : 19,000 تومان پرداخت از طریق درگاه
انتقال به صفحه پرداخت