ادبیات نظری تحقیق آدنوزین دآمیناز، سیتوکین ها، اینترلوکین و...
ادبیات نظری تحقیق آدنوزین دآمیناز، سیتوکین ها، اینترلوکین و...

ادبیات نظری تحقیق آدنوزین دآمیناز، سیتوکین ها، -اینترلوکین–، - سیتوکین¬های ایمنی اختصاصی، مؤثر در التهاب ایمنی

تعداد صفحه : 14 در قالب ورد قابل ویرایش.


بخشی از متن :

-آدنوزین دآمیناز

آدنوزین دآمیناز یک آنزیم سیتوپلاسمی است که برای تولید و تکثیر لنفوسیت­ها ضروری است (بوث و همکاران،2012). این آنزیم به خصوص در سیستم لنفاوی مانند ندول­های لنفی، طحال و تیموس یافت می­شود (کریستالی و همکاران، 2001). تحقیقات نشان می­دهد آدنوزین دآمیناز فقط در درون سلول نیست و در خارج سلول نیز آن را می­توان یافت که برای اتصال به غشا سلول 3 مولکول در سطح غشا وجود دارد (صبوری، 2003). آدنوزین دآمیناز یک گلیکوپروتئین است که از یک رشته پلی­پپتیدی با 311 اسید آمینه تشکیل شده است. این آنزیم در سال 1984 توالی یابی شد (دادونا، 1984). آدنوزین دآمیناز 2 ایزوآنزیم دارد که به صورت ADA-I و ADA-II نامیده می­شوند (نیدزویکی، 1991).

ساختار کریستالی آدنوزین دآمیناز در موش به صورت یک پلی­پپتید 8 رشته­ای است از رشته­های موازی آلفا و بتا می­باشد. این رشته­ها به وسیله­ی 9 باند هیدروژنی به هم متصل شده­اند. در انتهای رشته بتا COOH-terminal قرار دارد که جایگاهی برای مهار کننده­ها[1]یا جایگاهی برای یون روی می­باشد.عنصر روی، کوفاکتور آنزیم آدنوزین دآمیناز است (ویلسون و همکاران، 1991).

بسیاری از آنزیم­ها در سنتز پورین­ها دخالت دارند که آدنوزین دآمیناز یکی از آن­ها می­باشد. آدنوزین دآمیناز در تمام بافت­های بدن پستانداران حضور دارد. PNP[2] و XOD[3] نیز از آنزیم­های مسیر سنتز پورین هستند. PNP یک آنزیم سلولی است و مانند آدنوزین دآمیناز در بافت­های بدن توزیع زیاد ی دارد. همچنین از سلول­های T تمایز یافته آزاد می­شود. اما بیشترین مکان فعالیتش در گرانولوسیت­های خون محیطی و بافت­های لنفوئیدی است (موریواکی و همکاران، 1999).

همه­ی ایزوآنزیم­های آدنوزین دآمیناز و بخصوص ایزوآنزیم ADA-II در مرحله ی عود کننده­ی لوپوس اریتماتوس سیستمیک افزایش می­یابد زیرا ماکروفاژها منبع اصلی ایزوآنزیم ADA-II هستند و این سلول­ها در این بیماری افزایش می­یابند (ریبرا و همکاران، 1987). همچنین افزایش آدنوزین دآمیناز را در بیماری همولیتیک بدون اسفروسیت مزمن نیز می­بینیم (صبوری، 2003).ری و همکاران (2010) اظهار داشتند که میزان آدنوزین دآمیناز در التهاب و سرطان معده در اثر آلودگی با هلیکتوباکتر پیلوری افزایش می­یابد(ری و همکاران، 2010). افزایش میزان آدنوزین دآمیناز در سرم خون در تشخیص بیماری AOSD[4] که بیماری­ای با سبب شناسی ناشناخته می­باشد، بسیار کمک کننده است(زان و همکاران،2012). گزارش شده که در سرم حیوانات اهلی در اثر بیماری­هایی مانند کم خونی گاو­ها، هپاتوپاتی سگ­ها و دیستروفی عضلانی بره­ها میزان آدنوزین دآمیناز افزایش می­یابد(آلتوگ و همکاران،2007).

کاهش عملکرد آنزیم آدنوزین دآمیناز در SCID[5] می­باشد (صبوری، 2003). کاهش فعالیت آدنوزین دآمیناز سرم در گربه­های آلوده به رتروویروس، گربه­هایی که با متیل پردنیزولون درمان شده­اند و در سگ­هایی که Deoxycoformycinـ2 که یک مهارکننده اختصاصی آدنوزین دآمیناز است، تجویز می­شود گزارش شده است(آلتوگ و آگوگلو، 2007، آلتوگ و همکاران،2007).

عملکرد غیر نرمال آنزیم آدنوزین دآمیناز در برخی سرطان­های خون قابل مشاهده است (مورای و همکاران، 1985). این عملکرد غیر نرمال در AIDS[6](مورای و همکاران، 1985)، سل(بانالز و همکاران،1999)، استرس(میاهارا و همکاران، 1998) و بیماری پارکینسون نیز دیده شده است (کیبا و همکاران، 1995).

مهارکننده­های آنزیم آدنوزین دآمیناز داروها یا شبه داروهایی هستند که بر ضد سرطان یا بیماری­های ویروسی استفاده می­شوند و آنالوگ آنزیم آدنوزین دآمیناز هستند (صبوری، 2002).


-سيتوكين­ها[7]

دفاع در برابر ارگانيسم­هاي بيگانه نظير ويروس­ها يا باكتري­ها توسط ايمني طبيعي (ذاتي) و ايمني اختصاصي (اكتسابي) انجام مي­گيرد. مرحله عملياتي يا مؤثر در ايمني طبيعي و ايمني اختصاصي با هورمون­هاي پروتئيني بنام سیتوكين­ها همراه است. در ايمني ذاتي سيتوكين­هاي مؤثر را بيشتر بيگانه خوارهاي تك هسته­اي توليد مي­كنند، بنابراين به آن­ها مونوكين مي­گويند. مونوكين­ها اگرچه پس از تحريك بيگانه خوارهاي تك هسته­اي با ميكروب­ها ترشح مي­شوند اما لنفوسيت­هاي T تحريك شده با آنتي ژن (بخشي از ايمني اختصاصي) نيز باعث القاي توليد مونوكين­ها از سلول­هاي بيگانه خوار مي­شوند (اراي و همكاران، 1990). در ایمنی اختصاصی بیشتر سیتوکین­ها از لنفوسیت­های T فعال شده تولید می­شوند. بنابراین این مولکول­ها را لنفوکین می­نامند. سلول­های T سیتوکین­های گوناگونی را ترشح می­کنند که در تنظیم رشد و دگرگونی (تمایز) جمعیت­های مختلف لنفوسیتی موثر هستند و نقش بسیار مهمی در (مرحله فعال شدن) پاسخ­های ایمنی وابسته به سلول T دارند (ارای و همکاران، 1990)

فعاليت ساير سيتوكين­هاي حاصل از لنفوسيت T، فعال كردن و تنظيم سلول­هاي التهابي از قبيل بيگانه خوارهاي تك هسته­اي،‌نوتروفيل­هاو ائوزينوفيل­هامي­باشند. اين سیتوکین­ها مولكول­هاي عملياتي (اثرگذار) ايمني سلول و مسئول ارتباط بين سلول­هاي ايمني و سيستم التهابي هستند. بالاخره، ‌هم لنفوسيت­ها و هم بيگانه­خوارهاي تك هسته­اي، ‌سيتوكين­هاي ديگري توليد مي­كنند كه به آن­ها عوامل محرك رده سلول (CSFs)[8] گفته مي­شود اين سیتوکین­ها رشد و تمايز لكوسيت­هاي نارس در مغز استخوان را تحريك و منبع ذخيره­اي از سلول­هاي التهابي را فراهم مي­كنند (اراي و همكاران 1990).

-ويژگي كلي سیتوکین­ها

1- سیتوکین­ها در مرحله ايمني ذاتي و اختصاصي توليد شده و در ايجاد تنظيم پاسخ ايمني و التهابي دخالت دارند.

2- ترشح سيتوكين­ها گذرا و خود تنظيم است. به طور كلي سيتوكين­ها به صورت مولكول­هاي از قبل ساخته شده ذخيره نمي­شوند و توليد آن­ها با نسخه برداري ژن آغاز مي­شود. چنين نسخه برداري معمولاً گذرا (موقتي) است. تلفيق يك دوره زماني كم براي نسخه برداي و عمر كوتاه RNA پيام بر، موقتي بودن ترشح سيتوكين­ها را توجيه مي­كند.

3- بيشتر سيتوكين­ها از سلول­هاي متفاوت و متعددي ترشح مي­شوند.

4- سیتوکین­ها بر رده­هاي سلولي مختلف اثر مي گذارند اين ويژگي را پلئوتروپيسم[9]يا چند اثري مي­گويند.

5- سیتوکین­ها اغلب آثار گوناگون و متعددي بر يك سلول هدف دارند كه بعضي از اين آثار همزمان با توليد بوجود مي­آيند و برخي ديگر ممكن است طي زمان­هاي مختلف (دقايق،‌ساعت­ها، روزها) بروز نمايند.

6- سیتوکین­ها اغلب فعاليت­هاي فراوان دارند.

7- سیتوکین­ها معمولاً بر توليد سیتوکین­هاي ديگر اثر دارند اين كار منجر به آزادسازي آبشار مانند سیتوکین­ها منجر مي شود و بدين ترتيب دومين و سومين سیتوکین در بروز آثار بيولوژيك سیتوکین اولي مؤثر هستند.

8- سیتوکین­ها غالباً بر فعاليت سیتوکین­هاي ديگر تأثير دارند. ميان كنش دو سیتوکین ممكن است سبب بازدارندگي[10] فعاليت يكديگر شوند تا آثار ديگري به وجود آيد. در بعضي موارد فعاليت­هاي آن دو تقويتي[11] و همسو است و آثار بيش از حد انتظار يا منحصر به فردي ايجاد مي­شود.



[1]Inhibitors

[2]Purine Nucleoside Phosphorylase

[3]Xanthine oxidase

[4]Adult Onset Still`s Disease

[5]Severe Combined Immunodeficiency Disease

[6]Acquired Immune Deficiency Syndrome

[7]Cytokine

[8]Colony Stimulating Factors

[9]pleiotropism

[10]Antagonist

[11] Synergist



فایل هایی که پس از خرید می توانید دانلود نمائید

ادبیات نظری تحقیق آدنوزین دآمیناز، سیتوکین ها، -اینترلوکین–، - سیتوکین¬های ایمنی اختصاصی، مؤثر در التهاب ایمنی_1613207372_45843_8524_1723.zip0.04 MB
پرداخت و دانلود محصول
بررسی اعتبار کد دریافت کد تخفیف
مبلغ قابل پرداخت : 19,000 تومان پرداخت از طریق درگاه
انتقال به صفحه پرداخت