توضیحات :
پیشینه و مبانی نظری تحقیق شبیهسازی رفتار آب به هنگام شکست سد در 22 صفحه در قالب Word قابل ویرایش.
فهرست مطالب :
3-3- عوامل مؤثر بر شکست سد. 22
3-3-1- نوع شكست سد با توجه به هيدروگراف سيل ناشي از آن.. 23
3-4- بررسي عوامل ایجادکننده شكست... 23
3-5- مدل رياضي و روشهاي محاسباتي.. 25
3-5-3- رويکردهای اساسي براي حل مسائل ناپيوستگي.. 26
3-6- معادلات حاکم بر جریان یک بعدی.. 29
3-6-1- روشهای حل عددی معادلات حاکم.. 32
3-6-1-1- روش اختلافهای محدود. 32
3-6-1-4- روش المانهای محدود. 34
3-7- روش حل عددی HLL ………………………………………………………35
بخشی از متن :
فصل سوم: مبانی نظری
مقدمه
شكست سد پديدهاي است كه، صرفنظر از علت شكست، تا كنون به ندرت رخ داده است، اما قدرت تخريب سيلاب ناشي از شكست سد به حدي زياد است كه در عمل انجام مطالعات شكست سد را به يكي از بخشهاي مهم مطالعاتي، چه براي سدهاي در حال احداث و چه براي سدهاي ساختهشده تبديل نموده است. در صورت وقوع شكست سد، خسارات ناشي از انتشار سيلاب بسيار شديد خواهد بود و اين امر ميتواند بر بسياري از پارامترهاي طراحي سد تأثيرگذار باشد. به طور کلي مراحل اصلي مطالعات شكست سد را ميتوان به موارد زير تقسيم نمود.
- شبيهسازي رياضي نحوه انتشار سيل
- مطالعات تحليل خسارت
- مطالعات مديريت بحران
يكي از مهمترين گامها و به نوعي بخش پيشنياز ساير بخشهاي مطالعات، شبيهسازي رياضي نحوه انتشار موج ناشي از شكست سد است. چرا که در روند مطالعات نتايج اين شبيهسازي در عمل پايه مطالعات تحليل خسارت قرار خواهد گرفت و مطالعات مديريت بحران نيز بر پايه نتايج حاصل از مطالعات تحليل خسارت و همچنين نتايج مدلسازیهای رياضي انجام خواهد شد. با توجه به محدوده وسيع پاييندست سد و همچنين وجود پيچيدگيهاي هندسي فراوان در اين محدوده وسيع در عمل امكان شبيهسازي نحوه انتشار موج ناشي از شكست با استفاده از مدلهاي فيزيكي وجود ندارد و کاربرد اصلي مدلهاي فيزيکي در اين مطالعات به بررسي روند تخريب بدنه سد محدود ميشود (قنادکار سرابی، 1390).
شکست سد
طراحی یک سد با انجام مطالعات گسترده همراه است و مهندسان طراح در برآورد نیروهای وارده اعم از زلزله، باد، فشار آب و غیره از ضرایب اطمینان نسبتاً بزرگی استفاده میکنند. همچنین برای به دست آوردن ابعاد مناسب سرریزها و سایر سازههای کنترلی، از سیلابهای با دوره بازگشت بسیار طولانی استفاده میشود؛ ولی علیرغم تمامی احتیاطها و کنترلهای موصوف نمونههای زیادی از پدیدهی شکست سد در طول تاریخ سدسازی رخ داده است که در جدول 3-1 به چند مورد از آن اشاره شده است (چیت سازان، 1389).
پیشینه و مبانی نظری تحقیق شبیهسازی رفتار آب به هنگام شکست سد_1606504864_43692_8524_1127.zip0.11 MB |