توضیحات :
مبانی نظری ضریب قیمت در 52 صفحه در قالب Word قابل ویرایش.
فهرست مطالب و بخشی از متن :
ضریب قیمت
2-2 فرایند ارزش گذاری
2-3 کاربردهای ارزش گذاری سهام
2-3-1 مفهوم نظری مدل تجزیه و تحلیل بنیادی
2-4پیش بینی عملکرد آتی شرکت
2-4-1 پیش بینی اقتصادی
2-4-2 پیش بینی مالی
2-5 انتخاب مدل ارزش گذاری
2-5-1 مدل های ارزش گذاری مطلق
2-5-2 مدل های نسبی ارزش گذاری
2-6 انتخاب مدل
2-7 نقش تحلیلگر مالی
2-8 ارزش گذاری به روش ضرایب قیمت
2-8-1 محاسبه روشهای ضریب قیمت توجیه شده
2-8-2 ضرایب دنباله رو و پیشرو
2-8-3 نقاط ضعف و قوت روش ضرایب قیمت
نقاط قوت:
نقاط ضعف :
2-9 ضریب قیمت به سود (P/E)
2-9-1روش های محاسبه ضریب P/E توجیه شده
2-9-2-1 مدل بنیادی تنزیل جریان های نقدی
2-9-2-2 روش شرکتهای قابل مقایسه
2-9-2-2-1 مشکلات روش شرکتهای قابل مقایسه
2-9-2-3 برآورد ضریب P/E با استفاده از روش رگرسیون
2-9-2-3-1 مشکلات روش رگرسیون
2-10 ضریب قیمت بر ارزش دفتری هر سهم (P/B)
2-10-1 روشش های محاسبه ضریب P/B توجیه شده
2-10-1-1 ارزش گذاری بر اساس مقادیر بنیادی مورد انتظار
2-10-1-2 ارزش گذاری به روش مقایسه ای
2-11 ضریب قیمت به فروش (P/S)
2-11-1 محاسبه فروش
2-11-2 روش های محاسبه ضریب P/S توجیه شده
2-11-2-1 ارزش گذاری بر اساس مقادیر بنیادی مورد انتظار
2-11-2-2 ارزش گذاری به روش مقایسه ای
2-12 ضریب قیمت به جریان نقدی عملیاتی (PC/CFO) 1
2-12-1 روش های محاسبه ضریب P/CFO توجیه شده
2-12-1-1 ارزش گذاری بر اساس مقادیر بنیادی مورد انتظار
2-12-1-2 ارزش گذاری به روش مقایسه ای
2-13 ضریب ارزش تشکیلات به سود قبل از بهره، مالیات، استهلاک ) (EV /EBITDA
2-13-1 روش های محاسبه ضریب EV/ EBITDA توجیه شده
2-13-1-1 ارزش گذاری به روش مقایسه ای
2-13-1-2 روش ارزش گذاری بر اساس مقایدر بنیادی مورد انتظار
2-14 بازده سهام
2-14-1 تفاوت قیمت:
2-14-2 سود نقدی هر سهم
2-14-3 مزایای ناشی از حق تقدم
2-14-4 مزایای ناشی از پرداخت سود سهمی(سهام جایزه):
2-15 مروری بر تحقیقات انجام شده( داخلی وخارجی) درباره ضرایب قیمت:
2-15-1 تحقیقات داخلی:
2-15-2 تحقیقات خارجی:
منابع وماخذ:
ضریب قیمت
تعیین ارزش ذاتی سهام شرکت ها و مقایسه آن با قیمت معاملاتی سهام یکی از موضوعات مهم و مورد علاقه سرمایه گذاران در بازار سرمایه است. سرمایه گذاران در بازار سرمایه از مدل های مختلفی برای ارزش گذاری سهام استفاده می کنند. کاربرد این مدل ها به تناسب صنعت و رشته فعالیت شرکت ها با یکدیگر تفاوت دارد. دسته ای از روش های ارزش گذاری به روش های نسبی معروف هستند که بر اساس آنها ارزش هر شرکت نسبت به ارزش سایر شرکتهای هم گروه تعیین می گردد (رضایی، 2001).
مدلهای ارزش گذاری نسبی معمولاً بر اساس ضرایب قیمت نشان داده می شود (بخشیانی وراعی، 1387). برای استفاده ضرایب در ارزشیابی یک شرکت، ما باید مقیاس ارزش (قیمت بازار و محرک ارزش) را تعیین کنیم بطور سنتی ضرایب ارزش حقوق صاحبان سهام مورد استفاده قرار می گیرد زیرا بازار سرمایه برای استفاده ضرایب ارزش حقوق صاحبان سهام مستلزم تعدیلات بیشتر در مورد خالص بدهی نمی باشد (پنمن[1]، 2004)
منظور از ضریب قیمت، نسبت قیمت سهام، به یکی دیگر از مقیاس های ارزش مانند: سود و یا ارزش دفتری است (بخشیانی وراعی،87). این تعریف آزاد از ضرایب قیمت بطور نظری باعث میشود که ضرایب قیمت متفاوت برای شرکت محاسبه گردد، اما تحلیلگران هر گونه ضریب قیمت ممکن را محاسبه نمی کنند (بوکمن[2]،2005)
ارزش گذاری بر اساس ضرایب قیمت P/E،P/B،P/S،P/CFO وEV/EBITDA از جمله متداولترین مدل های ارزش گذاری در بازار سرمایه است. نسبت قیمت معاملاتی هر سهم به سود هر سهم تابعی از سه متغیر می باشد؛ نرخ رشد سود مورد انتظار، نسبت سود تقسیمی برای هر سهم و بازده مورد انتظار(هزینه سهام). همانند سایر بنگاهها، موسساتی که نرخ رشد سود مورد انتظار بالایی دارند، نسبت سود تقسیمی پایین و نرخ مورد انتظار سهامداران نیز بالاست. لذا انتظار بر این است تا نسبت قیمت به سود آوری برای آنها بالاتر باشد.
نسبت قیمت بر ارزش دفتری هر سهم، از خارج قسمت ارزش بازار هر سهم بر ارزش دفتری هر سهم به دست می آید. این نسبت به دنبال ارئه ارزش شرکت به وسیله مقایسه ارزش دفتری و ارزش بازار آن می باشد. هر چه نسبت P/B کمتر باشد حاکی ازرپتانسیل بیشتر و ریسک کمتر می باشد. متغیرهای نرخ رشد در سود آوری، نسبت سود تقسیمی، هزینه سهام و بازده حقوق صاحبان سهام مشخص کننده نسبت قیمت معاملاتی هر سهم به ارزش دفتری حقوق صاحبان سهام به ازای هر سهم می باشند.
برای مثال نرخ رشد بالاتر در سودآوری، نسبت های سود تقسیمی بالاتر، هزینه سهام پایین تر و بازده حقوق صاحبان سهام بالاتر باید همه در نسبت قیمت به ارزش دفتری حقوق صاحبان سهام بالاتر خود را نشان دهند. از این چهار متغیر، بازده حقوق صاحبان سهام بیشترین تاثیر را روی نسبت قیمت به ارزش دفتری حقوق صاحبان سهام دارد و از این رو یکی از متغیرهای تعیین کننده نسبت فوق می باشد. نسبت قیمت معاملاتی هر سهم به فروش به ازای هر سهم با حاشیه سود و نرخ رشد رابطه مستقیم و با بازده مورد انتظار (هزینه سهام ) رابطه معکوس دارد.
نسبت قیمت معاملاتی هر سهم به جریان نقدی عملیاتی هر سهم با نرخ رشد جریان نقدی رابطه مستقیم و با نرخ بازده مورد انتظار رابطه معکوس دارد. ارزش تشکیلات برابر است با قیمتی که باید برای خرید دارایی هی شرکت پرداخت شود. نسبت ارزش تشکیلات به سود قبل از بهره، مالیات و استهلاک از آنجا پیش از کسر بهره است، برای مقایسه شرکتهای با نسبت اهرم مالی متفاوت مناسب تراز نسبت قیمت معاملاتی هر سهم به سود هر سهم است (راعی و بخشیانی87)
متغیرهای نرخ رشد در سود آوری، هزینه سرمایه، کیفیت سرمایه گذاری (بازده) و نرخ مالیات مشخص کننده نسبت ارزش تشکیلات به سود قبل از بهره، مالیات و استهلاک میباشند. برای مثال نرخ رشد بالاتر در سود آوری، هزینه سرمایه پایین تر، کیفیت بیشتر سرمایه گذاری و نرخ مالیات کمتر همه خود را در نسبت ارزش تشکیلات به سود قبل از بهره، مالیات و استهلاک بیشتر نشان می دهند. همچنین کاربرد این ضرایب بر اساس مبانی در صنایع مشابه بیشترین اثر بخشی را دارند.
2-2 فرایند ارزش گذاری
ارزش گذاری، عبارت است از تخمین ارزش یک دارایی، بر اساس مقایسه آن دارایی با دارایی های مشابه و یا بر اساس ارزش فعلی متغیرهایی که بازده آتی دارایی به آن ها بستگی دارد.
فرایند ارزش گذاری، شامل این مراحل است:
-شناخت شرکت: این مورد شامل ارزیابی صنعت،موقعیت رقابتی شرکت در صنعت و استراتژی شرکت است. تحلیلگر مالی، از این اطلاعات به همراه گزارش های مالی شرکت، برای پیش بینی عملکرد آتی شرکت استفاده می کند. منظور از شناخت شرکت، شناخت استراتژی شرکت و نیز اقتصاد کلان و صنعتی است که زمینه ساز فعالیت شرکت هستند. از انجا که بنگاه های فعال در یک صنعت خاص تحت تاثیر عوامل اقتصادی و تکنولوژیکی مشابهی می باشند، شناخت صنعت، اساس شناخت شرکت است.
-پیش بینی عملکرد آتی شرکت: فروش، سود و موقعیت مالی آتی شرکت، متغیرهای ورودی مدل ارزش گذاری می باشند.
[1] .Penman
[2] .Bockman
مبانی نظری ضریب قیمت_1581859753_37245_8524_1219.zip0.06 MB |