توضیحات "
مبانی نظری مربوط به متغیر عملکرد شغلی در 46 صفحه در قالب Word قابل ویرایش.
بخشی از متن :
به نام خدا
مبانی نظری مربوط به متغیر عملکرد شغلی
عملکرد در لغت یعنی حالت یا کیفیت کارکرد. بنابراین، عملکرد سازمانی یک سازه ی کلی است که بر چگونگی انجام عملیات سازمانی اشاره دارد. معروف ترین تعریف عملکرد توسط نیلی و همکاران ( 2008) ارائه شده است: (( فرایند تبیین کیفیت اثربخشی و کارایی اقدامات گذشته)). طبق این تعریف، عملکرد به دو جزء تقسیم میشود: 1) کارایی که توصیف کنندۀ چگونگی استفاده سازمان از منابع در تولید خدمات یا محصولات است، یعنی رابطه بین ترکیب واقعی و مطلوب دروندادها برای تولید بروندادهای معین؛ و 2)اثربخشی که توصیف کننده ی درجه ی نیل به اهداف سازمانی است (رهنورد ، 1387) .
در تعریفی دیگر ، بویاتزیس[1] (1982)، تعریف جالبی درباه عملکرد اثربخش ارائه نمود؛ بدین ترتیب که عملکرد اثربخش یک شغل عبارتست از حصول نتایج خاص یا دستیابی به نتایج خاص از پیش تعیین شده برای شغل (نظیر درآمد)، از طریق انجام اقداماتی خاص به طوری که مطابق با سیاست ها، رویه ها و شرایط محیط سازمانی باشد.
عملکرد سازمانی به چگونگی انجام مأموریتها، وظایف و فعالیتهای سازمانی و نتایج حاصل از انجام آنها اطلاق میشود (حقیقی و همکاران، 1389) .
عملکرد شغلی[2]:
برای اینکه سازمانی به اهدافش دسترسی پیدا کند ، کارکنان باید کارهایشان را در سطح قابل قبولی از کارایی انجام دهند این مسأله برای سازمان های دولتی که عملکرد ضعیفشان زمینه را برای شکست در انجام خدمات عمومیو نیز برای شرکت های خصوصی که عملکرد ضعیف آنها زمینه ورشکستگی آنها را فراهم می آورد امری حیاتی و ضروری است.
از دیدگاه اجتماعی، جالبترین نکته برای سازمانها این است که کارکنانی داشته باشند که کارهایشان را به خوبی انجام دهند عملکرد خوب، بهره وری سازمان را بالا می برد که در نهایت به افزایش اقتصاد ملی منجر میشود . عملکرد یک سازه ترکیبی است که بر طبق آن کارکنان موفق در مجموعه ای از رفتارها مشخص میشود بنابراین عملکرد شغلی یک ملاک چندگانه و گسترده است که در آن مجموع رفتارهایی که به دقت تعریف شده اند برای بیان آن مورد استفاده قرار میگیرد(اسپکتور [3]، 2000) .
همچنین باور بر این است که عملکرد شغلی یک سازۀ ترکیبی است که بر پایۀ آن کارکنان موفق از کارکنان ناموفق از طریق مجموعه ای از ملاکهای مشخص ، قابل شناسایی هستند ( آستین و ویلائوا[4] ، 1992 ؛ استوارت[5] ، 1998 ؛ به نقل از شکرکن و همکاران ، 1380 ).
چارچوب های عملکرد شغلی:
مردم زمانی میتوانند کارهایشان را به خوبی انجام دهند که توانائی و انگیزه لازم را داشته باشند . شرایط سازمانی میتواند این ویژگی شخصی را افزایش دهد و یا با ایجاد موانع و گرفتاری ها، عملکرد شغلی مطلوب را پائین آورد. این سه متغیر، توانائی، انگیزش و موانع در شکل زیر ارائه شده اند (به نقل از اسپکتور،2000) .
1 -Boyatzi
1 -job performance
2 -Spector
3 - Austin & Villaova
4 - Stewart
فهرست مطالب :
مبانی نظری مربوط به متغیر عملکرد شغلی
چارچوب های عملکرد شغلی:
ارتباط عملکرد شغلی با متغیرهای دیگر:
توانائی و عملکرد شغلی:
انگیزش و عملکرد شغلی:
ویژگی های شخصیتی و عملکرد شغلی:
پنج ویژگی عمده و عملکرد شغلی:
جایگاه مهار و عملکرد شغلی :
سن و عملکرد شغلی:
شرایط محیط و عملکرد شغلی:
ویژگی های شغل و عملکرد شغلی:
سیستمهای تشویقی و عملکرد شغلی:
انگیزش
نظریه اسنادی
نظریه ناهماهنگی شناختی
شکلگیری ناهماهنگی شناختی
راههای کاهش ناهماهنگی
انگیزه پیشرفت
ویژگیهای افراد دارای انگیزه پیشرفت
رفتارهای بازرگانی در افرادی با انگیزش پیشرفت بالا
زمینه اجتماعی انگیزه پیشرفت زمینه اجتماعی
نظریه انتظار
نظریه انگیزش – نگهداری ( دو عاملی ) هرزبرگ
نظریۀ خود کارآمدی
الگوی روانی-اجتماعی مبتنی بر نظریۀ آستین
نظریه سقف شیشهای
نظریههای قبض و زن – مرد یکسانی
نظریه فرسایش
1-5-2- پیشینه های مربوط به رابطۀ عملکرد شغلی و توانمندسازی :
2-5-2- پیشینه های مربوط به رابطۀ عملکرد شغلی و رفتار شهروندی سازمانی :
3-5-2- پیشینه های مربوط به رابطۀ عملکرد شغلی و سرمایه های روان شناختی
فهرست منابع فارسی و انگلیسی :
مبانی نظری مربوط به متغیر عملکرد شغلی_1580629796_36577_8524_1575.zip0.11 MB |