توضیحات :
دانلود فایل تحقیق زهر زنبور عسل , روشهاي جداسازي و مصارف دارويي آن 56 صفحه در قالب Word قابل ویرایش.
بخشی از متن :
مقدمه:
استفاده از سموم طبيعي در درمان بعضي امراض از دير زمان ريشه در فرهنگ و تمدن بشري داشته و در اين ميان زهر زنبور عسل جايگاه ويژهاي دارد. شواهد و قرائن دال بر آن است که بشر در قرون قبل از ميلاد با درمان با زهر زنبور آشنا بوده است.بابلي ها و مصري ها و ايرانيان و رومي ها از جمله اقوامي بودند که از زهر زنبور عسل به منظور درمان امراض گوناگون استفاده مي کردند. ژرمن ها و اسلاوها در قرون وسطي زهر زنبور عسل را براي درمان نقرس بکار مي بردند و گرد خشک شده زنبور عسل را داروي مدر خوبي مي دانستند.
امروزه برغم پيشرفتهايي که در کشور هاي پيشرفته در مورد صنعت پرورش زنبور عسل به طور اعم واستخراج زهر زنبور عسل و استفاده از آن در صنايع دارو سازي به طور اخص صورت گرفته متاسفانه در کشورما ايران علارغم وجود امکانات و آب وهواي مناسب در بعد تحقيقاتي هم مطالب مربوطه هم بسيار کم و سربسته اي مي باشند.
بر طبق آخرين اطلاعات موجود هر گرم زهر خشک زنبور عسل در بازارهاي جهاني به قيمت 300 مارک خريد و فروش مي شود.
( معادل قيمت 6 گرم طلا ) برهمين اساس منطقي به نظر مي رسد که سرمايه گذاري در اين بخش و به کار گيري نيروهاي متخصص مي تواند در آينده اي نه چندان دور سود زيادي براي کشور عزيزمان به همراه داشته باشد.
نحوه شروع
علي رقم اينکه چند بار در مورد اين مطلب توضيحاتي رو گذاشتم ولي بازم سوالاتي در اين زمينه مطرح ميشه به همين دليل دوباره توضيحاتي رو خدمت شما دوستان عزيز عرض مي کنم.
از چه زماني؟و چگونه زنبورداري را شروع کنيم؟
در پاسخ بايد گفت که کار شما از زمستان شروع مي شود؛در طول زمستان شما بايستي کتابها و مطالب مربوط به زنبورداري را مطالعه کنيد تا اطلاعاتي را در مورد زنبور عسل و زنبورداري فرا بگيريد و شناختي را هر چند جزئي در مورد اين موجود به دست بياوريد.
پس از اين شما بايد به فکر تهيه کندوي مورد نياز خود باشيد.
چه زماني
بايد کندوي مورد نياز را خريداري کرد و در اين مورد چه مواردي را بايستي مد نظر قرار داد و براي شروع با چه تعداد کندو بايستي شروع کرد؟
کندو را بايستي در فاصله بين اواخر زمستان تا اوايل بهار يعني اسفند تا فروردين خريداري کرد چون در اين زمان کندو زمستان را پشت سر گذاشته و جمعيت موجود جمعيت اصلي شما مي باشد.
بايد توجه داشت که نبايستي هيچ گاه کندو را در پاييز خريداري کرد چون در اين هنگام جمعيت ما يک جمعيت کاذب است و در زمستان تعدادي از اين تعداد تلف مي شوند.
پس کندو را بايستي در فاصله بين اسفند تا فروردين انجام داد.
مواردي را که بايد مد نظر قرار داد اول از همه سلامت ملکه است ملکه بايستي سرحال و سرزنده و فعاليت آن هم در حد مطلوب باشد به طرز راه رفتن ملکه توجه کنيد چون در صورتي که ملکه به خوبي نتواند راه برود قادر نخواهد بود به طور کامل روي کادر راه رفته و تخم ريزي کند.
مورد دوم تخم ريزي ملکه است که در اين هنگام بايستي فعاليت خود را شروع کرده و تخم ريزي آن مرتب باشد چون تخم ريزي نا مرتب نشانه پيري يا بيماري ملکه است.
مورد بعدي جمعيت کندو است که بايستي در حد هشت کادر جمعيت داشته باشد يعني زنبورها پشت و روي هشت کادر را پوشانيده باشند.
براي شروع بايستي از سه کندو شروع کرد البته مي توان با تعداد بيشتري نيز شروع کرد ولي اين تعداد تا فراگيري تمام فوت فنهاي کار مي تواند به خوبي به شما کمک کند.(من زنبورداري را با پنج کندو شروع کردم)
هيچ گاه از اين تعداد کمتر شروع نکنيد چون در صورتي که کندويي به کمک نياز داشته باشد بتوان از ديگر کندوها براي تقويت آن استفاده کرد و در صورتي که از اين تعداد کمتر باشند در هنگام ضعف يکي از کندوها از دست شما کاري برنمي آيد و نتيجتا شما از اين کار دلسرد مي شويد.
نحوه جدا سازي موم از موم هاي کثيف
ما بايستي هر ساله قبل ار شروع فصل تخم ريزي يعني اواخر زمستان موم هاي سياه را از کندو خارج کنيم چون اين موم ها هم باعث آلودگي مي شوند و هم جايي براي تخم ريزي ملکه ندارند چون که حجره ها تنگ شده اند و در صورتي که ملکه در اين حجرات تخم ريزي کند زنبورهاي متولد شده از اين حجرات اندازه طبيعي را نداشته و کوچکتر از حد طبيعي هستند و پس از خارج کردن اين موم ها از کندو محيطي مناسب براي آفات آز جمله کرم موم خوار فراهم مي کنند و ما مي توانيم با ذوب کردن اينگونه مومها آنها را از شر اينگونه آفات محفوظ نگه داريم.
نحوه عمل:
به اين منظور مومها بايد با آب ولرم شسته شود چون باقيمانده عسل احتمالي از روي مومها جدا شود سپس آنها را در ظرفي ريخته و به آن آب اظافه مي کنيم به طوري که آب روي موم را بگيرد (البته موم به دليل سبکي روي آب قرار مي گيرد اما شما به صورت تقريبي اين مقدار را بيفزاييد) سپس آن را روي شعله قرار داده و مرتب آن را هم بزنيد چون حرارت به طور يکنواخت به تمام موم هاي ظرف برسد به محض اينکه مشاهده کرديد موم ها ذوب شده اند آن را از روي حرارت برداريد بر اساس يک تجربه شخصي حرارت اظافي موجب سياه شدن موم کلوخه (به موم حاصل از تصفيه موم هاي سياه موم کلوخه اطلاق مي شود) شما مي شود.
پس از اين بايستي يک پارچه صافي (من از يک پارچه توري که چند لايه شده باشد استفاده مي کنم) را روي ظرفي گذاشت که درون آن مقداري آب سرد ريخته ايم و محتويات ظرف را روي آن خالي مي کنيم و بايستي پارچه را جمع کرده و آن را فشار دهيم تا با فشار وارده موم از داخل آشغالها خارج شود (به دليل اينکه پارچه داغ است و دست را ميسوزاند من اين کار را با کمک يک نفر ديگر انجام مي دهم به اين صورت که يک نفر پارچه را گرفته و دائم آن را با پيچاندن جمع کرده و ديگري با دو قطعه چوب به پارچه فشار آورده و باعث مي شود که موم بيشتري استحصال شود).
پس از اينکه موم را خارج کرديد در ظرف را گذاشته و در محلي سرد قرار ميدهيم تا موم سفت شده و حالت به خود بگيرد؛ سفت شدن موم مدتي طول مي کشد که اين مدت به ضخامت لايه موم بستگي دارد که ممکن است به سه تا چهار ساعت نيز برسد.
به دليل سبک بودن موم،موم در بالا قرار گرفته و آب در قسمت پايين ظرف قرار مي گيرد؛ بايد به اين مساله توجه داشت که براي تصفيه از يک ظرف در گشاد استفاده کرد چون هنگامي که موم سفت شد به راحتي از بدنه جدا شود.
حال به مومي که شما در اختيار داريد موم کلوخه گفته مي شود و بايستي پس از خارج کردن آن از ظرف ته آن را با يک چاقوي تيز تراشيد چون مقداري از آشغالها که به صورت ذرات ريز و محلول در آب قرار داشته اند به ته موم ميچسبند.
پس از تراشيدن اين آشغالها موم شما حاضر است که مي توانيد آن را يه فروش رسانيده و يا آن را در انبار ذخيره کرد البته در اين هنگام وزن موم شما يک وزن حقيقي نيست چون مقداري آب درون موم قرار دارد که پس از يکي دو روز اين آب تبخير شده و موم حالت سفت تري به خود مي گيرد .
و...
21002_1579159880_35777_8524_1444.zip1.29 MB |