توضیحات:
تحقیق با موضوع نگرشي بر اقليم كشاورزي سيبزميني در قالب Word در 21 صفحه
بخشی از متن :
چكيده
اقليم كشاورزي (اگروكليماتولوژي) از جمله مهمترين شاخههاي اقليم كاربردي است كه رابطه متقابل آب و هواشناسي و هيدرولوژي و نيز كشاورزي را دربر ميگيرد.
آب و هواي نيمه مرطوب قسمت اعظم شهرستان دماوند، از جمله بهترين شرايط را براي كشاورزي مطلوب و منحصر به فرد از جمله سيبزميني (بويژه در فصلهاي بهار و تابستان) فراهم ساخته است.
سيبزميني از جمله توليدات كشاورزي است كه رشد آن در چند دهه پيش به اين سوي با موفقيتهاي چشمگيري در ايران و بويژه در شهرستان دماوند همراه بوده است. ايران با توليد 2/3 ميليون تن سيزدهمين كشور توليد كننده اين محصول در جهان است.
فنولوژي، رابطه عناصر اقليمي از جمله فتوپريوديسم، دما، بارش، دوره حساس رطوبتي با سيبزميني و نيز انتخاب صحيح واريتهها و موقع كشت... در افزايش كميت و كيفيت اين محصول نقش تعيين كنندهاي را ايفا ميكند.
واژگان كليدي: اقليم كشاورزي، سيبزميني، دماوند، فنولوژي
سرآغاز
اقليم كاربردي، ارتباط و تأثير آن در بخشهاي مختلف اقتصادي مورد مطالعه قرار گرفته است. اگروكليماتولوژي از جمله مهمترين شاخههاي اقليم كاربردي است كه مورد توجه دانشمندان قرار گرفته است و مطالعات ارزشمندي در اين چارچوب را به انجام رساندهاند.
برخي از دانشمندان نظير والسون معتقدند كه نوع توليد كشاورزي و يا نوسان محصول به آب و هوا بستگي دارد. در مطالعات آب و هوايي در ارتباط با برنامهريزيهاي كشاورزي، اطلاعات دقيق از ميزان بارندگي، دما و نحوة توزيع آن به دست ميآيد. نقش آب و هوا در تعيين نوع عملكرد گونههاي زراعي و ارقام مناسب كشت بسيار مهم است. شناخت رابطه آب و هوا و نوع رويش گياهان توسط انسان موفقيت مهمي محسوب شده است. آب و هوا بر ساختمان گياهان تأثير بسزايي دارد.
اقليم كشاورزي با رابطه متقابل بين عوامل آب و هواشناسي و هيدرولوژيكي از يك سو و كشاورزي در يك جهت كلي و حتي جنگلداري از سوي ديگر مطابقت دارد.
هدف آن كاربرد اطلاعات آب و هواشناسي به منظور بهبود عمليات كشاورزي و افزايش قابليت توليد چه در كميت و چه در كيفيت است.
روند مطالعات اقليم كشاورزي در چهار طبقهبندي قرار دارد:
1ـ برنامهريزي در كاربري اراضي (انتخاب گياهان مناسب هر پهنه و سيستمهاي كشاورزي...)، 2ـ عمليات كشاورزي (تقويم زراعي، كشت و برداشت، آبياري، عمليات كود دهي، مالچ پاشي، شخم، كشت مخلوط و استفاده از ماشينآلات كشاورزي)، 3ـ رابطه هوا و گياه (فنولوژي: از مرحله جوانه زدن تا رسيدن محصول) و 4ـ اقدامات حفاظتي (در برابر يخبندان، تگرگ، سيل، خشكسالي، فرسايش خاك، زيان ناشي از باد و حتي رابطه وضعيت هوا و بيماريها و آفات گياهي). (جن ـ هو چانگ، ص16).
سؤال تحقيق: كداميك از پارامترهاي آب و هوايي در رشد و عملكرد سيبزميني تأثيرگذار است؟
مواد و روشها
در اين مطالعه از دو روش كتابخانهاي و گردآوري منابع و ميداني تحقيقات ناحيهاي و تجربي استفاده شده است. آمارهاي مورد نياز چندين ايستگاه هواشناسي از سازمان هواشناسي كشور تهيه شد و به تجزيه و تحليل دادههاي آماري با رسم نمودارها مبادرت گرديد.
اهداف تحقيق
تعيين اقليم پهنه مورد مطالعه
تعيين دماي پاية رشد و طول دورة رشد سيبزميني
تعيين مراحل فنولوژيكي رشد سيب زميني
بررسي تأثير پارامترهاي اقليمي بر رشد سيبزميني
موقعيت جغرافيايي پهنه مورد مطالعه
شهرستان دماوند با وسعتي معادل 76/2056 كيلومتر مربع در درة حاصلخيز و باصفايي در 25 كيلومتري جنوب قله دماوند، در 70 كيلومتري شرق تهران واقع شده است.
و...
فهرست مطالب :
- چكيده
- موقعيت جغرافيايي پهنه مورد مطالعه
- آب و هواي دماوند
- فنولوژي
- سيبزميني
- ارقام سيبزميني
- ارزش اقتصادي سيبزميني
- سيبزميني در ايران
- كشت سيبزميني در دماوند
- اثر عناصر آب و هوايي بر سيبزميني
- افزايش عملكرد سيبزميني
- نتيجهگيري
- منابع و مآخذ
20957_1577773799_35074_8524_1883.zip0.04 MB |