پیشینه و مبانی نظری نظریه سبد دارایی ها نقدشوندگی و قیمت دارایی ها
پیشینه و مبانی نظری نظریه سبد دارایی ها نقدشوندگی و قیمت دارایی ها

توضیحات:

پیشینه و مبانی نظری نظریه سبد دارایی ها نقدشوندگی و قیمت دارایی ها62صفحه در قالب ورد قابل ویرایش.


بخشی از متن :


با توجه به رشد سریع صنعت سرمایه­گذاری از لحاظ تئوری و عمل که در بازار سرمایه و پول ایران نیز قابل مشاهده است، استفاده از تئوری­ها و استراتژی­های نوین سرمایه­گذاری ضرورت یافته است. استفاده اشخاص و نهادهای سرمایه­گذاری و بنگاه­های اقتصادی فعال در بازارهای مالی، این وظیفه خطیر را بر عهده دانشگاهیان قرار داده است تا مسئولیت جدیدی را در حوزه­ی این رشته علمی بپذیرند.

تاکنون تعداد محدودی پژوهش در این زمینه در ایران صورت گرفته است. به همین دلیل بر آن شدیم تا یکی از مدل­های مطرح در زمینه اقتصاد مالی را که تاکنون در ایران انجام شده است، مورد بررسی قرار دهیم. در این راستا در این فصل ابتدا مبانی نظری این الگو ارائه می­شود و سپس کارهای تجربی انجام گرفته در خارج از کشور و داخل کشور تحلیل می­شود.

۲-۲) نظریه سبد دارایی­ها


در سال 1950 هری مارکویتز مدل اساسی سبد دارایی را ارائه کرد که مبنایی برای تئوری مدرن پرتفوی گردید. قبل از مارکویتز سرمایه­گذاران با مفاهیم ریسک و بازده آشنا بودند. اگرچه آنها با مفهوم ریسک آشنا بودند ولی معمولا نمی­توانستند آن را اندازه­گیری کنند. پرتفوي عبارت است از سبد دارايي که سرمايه­گذار آن را با ترکيب­هاي مختلفي از دارايي­های مالی متنوع ، نگهداری می­کند. سرمایه­گذاران از قبل می­دانستند که ایجاد تنوع مناسب است و نباید « همه تخم­مرغ­هایشان را در یک سبد بگذارند » . با این حال، مارکویتز، اولین کسی بود که مفهوم سبد دارایی و ایجاد تنوع را به صورت روش رسمی بیان کرد. او به صورت کمی نشان داد که چرا و چگونه تنوع­سازی سبد دارایی می­تواند باعث کاهش ریسک (مجموعه سرمایه­گذاری) یک سرمایه­گذار شود.

تشکیل یک پرتفوی متنوع، میزان ریسک را تا حد زیادی کاهش می­دهد. مارکویتز درصدد برآمد تا روش­ها و ایده­های موجود را در قالب یک چارچوب رسمی سازمان­دهی کرده و به این سوال اساسی پاسخ دهد که آیا ریسک سبد دارایی با مجموع ریسک اوراق بهادار منفرد، که روی هم پرتفوی را تشکیل می­دهند برابر است؟

تئوري پرتفوي يک نگرش عملي به سرمايه­گذاري است. قبل از ارائه مدل مارکويتز، تحليل اوراق بهادار بر مبناي جستجوي راهي براي يافتن اوراق بهاداري که قيمتي کمتر از ارزش ذاتي[1] خود داشتند، استوار بود. فبوزي[2]،(1995) عنوان مي­کند، فرض اساسي تشکيل پرتفوي آن بود که پرتفوي بهينه از گردآوري چنين اوراقي فراهم مي­آيد. اما مارکويتز بدرستي خاطر نشان ساخت که برمبناي چنين نظريه­اي ديگر پرتفويي وجود نخواهد داشت، زيرا سرمايه­گذار تمامي سرمايه خود را تنها روي يکي از اوراق بهادار که بالاترين بازده را داراست، سرمايه­گذاري خواهد نمود.



[1]. Intrinsic Value

[2]. Fabozzi

فهرست برخی از مطالب :


مبانی نظری وپیشینه تحقیق نظریه سبد دارایی­ها نقدشوندگی و قیمت دارایی­ها

فصل دوم 22

2-1) مقدمه 23

2-2) نظریه سبد دارایی­ها 24

2-3) مدل استاندارد قیمت­گذاری دارایی­های سرمایه­ای (CAPM) 30

2-3-1) مدل قیمت­گذاری دارایی­های سرمایه­ای تعدیل شده (A-CAPM) 45

2-3-2) مدل آچاریا و پدرسون. 47

2-3-2-1) سه ریسک نقدشوندگی. 53

2-3-2-2) مفاهیم ماندگاری نقدشوندگی. 56

2-4) مروری بر مفاهیم نقدشوندگی. 58

2-5) معیارهای نقدشوندگی. 63

2-6) نقدشوندگی و قیمت دارایی­ها 66

2-7) پیشینه پژوهش : 68

2-7-1) مطالعات تجربی صورت گرفته در سایر کشورها : 68

2-7-2) مطالعات تجربی در ایران : 84

2-8) جمع­بندی : 92




فایل هایی که پس از خرید می توانید دانلود نمائید

پیشینه و مبانی نظری نظریه سبد دارایی ها نقدشوندگی و قیمت دارایی ها_1624256345_50157_8524_1482.zip0.19 MB
پرداخت و دانلود محصول
بررسی اعتبار کد دریافت کد تخفیف
مبلغ قابل پرداخت : 19,000 تومان پرداخت از طریق درگاه
انتقال به صفحه پرداخت