پیشینه و مبانی نظری كيفيت سود و مدیریت آن
پیشینه و مبانی نظری كيفيت سود و مدیریت آن

توضیحات:

پیشینه و مبانی نظری كيفيت سود و مدیریت آن54صفحه در قالب ورد قابل ویرایش.


بخشی از متن :

مقدمه

براساس تئوري نمايندگي [1] ، مديران در حقيقت نمايندگان مالكان هستند تا بتوانند منافع آنها را در مسير صحيح هدايت كنند و در نهايت موجب افزايش ثروت مالكان خود گردند . مديران وظيفه دارند با استفاده از سيستم هاي اطلاعاتي مناسب ، نحوه عملكرد و وضعيت مالي واحد تجاري و نيز چگونگي استفاده از منابع دريافتي را به مالكان خود ارائه نمايند . حسابداري يك سيستم اطلاعاتي است كه اطلاعات مذكور را در قالب گزارش هاي مالي در اختيار مالكان (سهامداران) ، سرمايه گذاران و ساير ذينفعان واحد تجاري قرار مي دهد . مركز ثقل اين گزارش هاي مالي ، صورتهاي مالي اساسي است . يكي از صورتهاي مالي اساسي كه توسط مديريت تهيه شده و براي ارزيابي وظيفه برنامه ريزي صحيح مديران ، پاسخگويي آنها و نيز اتخاذ تصميمات اقتصادي از اهميت خاصي برخوردار است ، صورت سود و زيان مي باشد . به دلايل مختلف مديران واحدهاي تجاري مي كوشند تا از طريق روش هاي گوناگون حسابداري سود دوره مالي را دستكاري نمايند . از ديدگاه اقتصادي با فرض منطقي بودن رفتار افراد فرض بر اين است كه همه افراد در وهله اول به دنبال حداكثر كردن منافع خويش هستند و مديران نيز از اين قاعده مستثني نيستند لذا مديران علاقمندند در راستاي حداكثر كردن منافع شخصي ، رفاه اجتماعي و تثبيت موقعيت شغلي خود تصوير مطلوبي از وضعيت مالي واحد تجاري به سهامداران و ساير افراد ذينفع ارائه نمايند (بهار مقدم ، 1385، 37)2 .

در سال هاي اخير تحقيقات مرتبط با مديريت سود ، هموار سازي سود و دستكاري حسابها ، حجم زيادي از متون و تحقيقات بازارهاي سرمايه را در برگرفت . بطور كلي فرضيه هاي مورد آزمون در اين تحقيقات در راستاي يافتن پاسخي براي پرسش هاي زير بوده است :

-چه انگيزه هاي مديران را به سوي انجام مديريت سود ، هموار سازي سود و يا دستكاري حسابها سوق مي دهند .

-مديريت سود، هموار سازي سود و دستكاري حسابها درچه محيط هايي و با چه ويژگي هاي مديريتي ، سازماني ، تجاري ، مالي و ساختار حاكميت شركتي بيشتر صورت مي پذيرد ؟

-ابزارهاي مورد استفاده مديران براي انجام مديريت سود ، هموار سازي سود و دستكاري حسابها كدامند ؟

يافتن پاسخ پرسش هاي ياد شده سرآغاز انجام تحقيقات زيادي به ويژه در زمينه مديريت سود بوده است . از طرف ديگر گروهي از محققين علوم مالي سودآوري شركت را ناشي از عملكرد مديريت مي دانند نه ساختار سرمايه . اندازه گيري عملكرد پايه بسياري از تصميم گيري ها مي باشد . ارزيابي عملكرد موجب پيدايش اطلاعات مستند ، بهنگام و با ارزش براي تصميم گيري مديران خواهد بود . از جمله روشهاي سنجش عملكرد بازده دارايي ها[2] مي باشد .

با عنايت به مطالب مذكور اين سوال مطرح مي شود كه : آيا رابطه معناداري بين ویژگی هایی سود و پاداش مدیران وجود دارد‌؟

در اين فصل ابتدا به ادبيات مديريت سود و محرك هاي آن در برانگيختن مديران به منظور استفاده از آن اشاره مي گردد و سپس ادبيات بازده دارايي ها و در نهايت پيشينه اين تحقيق در خصوص رابطه بين ویژگی های سود و عملكرد ارائه مي گردد .


2-2-كيفيت سود

براي بحث در مورد كيفيت سوم لازم است ابتدا تعاريفي در مورد مفهوم سود و اجزاي آن و سپس نظريه و ساير موارد در مورد كيفيت سود ارائه شود .


1-2-2-مفهوم سود از ديدگاه حسابداري

سود يكي از اساسي ترين عناصر صورت هاي مالي(صورت سود و زيان) است ، كه همواره مورد توجه كليه ذي نفعان قرار گرفته است و از آن به عنوان معياري براي ارزيابي تداوم فعاليت ، عملكرد واحد تجاري ،‌سنجش توان سودآوري و پيش بيني فعاليت هاي آتي واحد تجاري استفاده مي شود . سود خالص يك واحد تجاري ، همواره به وسيله طيف وسيعي چون ، سرمايه گذاران ، اعتبار دهندگان ، حرفه حسابداري ، مديران مالي ، تحليل گران بازار سهام و .... مورد استفاده و ارزيابي قرار مي گيرد. اندازه گيري سود به شكل ادواري براي واحدهاي تجاري شايد هدف نخست فرايند حسابداري باشد. اصطلاح سود يكي از غير ثابت ترين مفاهيم در دنياي تجارت است. سود حسابداري بر مبناي فرض تعهدي و در چارچوب اصول پذيرفته شده حسابداري اندازه گيري مي شود .

سود عبارتست از : مازاد درامدها نسبت به هزينه ها براي يك دوره حسابداري معين ، كه معرف افزايش خالص در حقوق صاحبان سهام و ناشي از فعاليتهاي انتفاعي مستمر و واحد تجاري و عمليات فرعي ، رويدادهاي تصادفي و ساير عمليات ، رويدادها و شرايط موثر بر واحد تجاري است كه طبق اصول پذيرفته شده حسابداري شناسايي و اندازه گيري مي شود . بطور كلي مي توان گفت هدف از اندازه گيري سود عبارتست از تعيين اين كه وضعيت يك واحد تجاري در نتيجه عملياتي كه طي يك دوره معين انجام داده به چه ميزان بهبود يافته است (ظريف فرد ، 1378 ، ص 19)1 .


2-2-2-مفهوم اقتصادي سود

مفهوم اقتصادي سود همواره مورد توجه اقتصاد دانان بوده است . آدام اسميت نخستين اقتصاد داني بود كه سود را به عنوان افزايش ثروت تعريف نمود . بيشتر كلاسيكها بويژه مارشال به پيروي از آدام اسميت به مفهوم سود توجه كردند و آن را به مفهوم يا تصويري كه از شيوه عمليات تجاري يا كسب كار داشتند ، مربوط نمودند . براي مثال ، آنها سرمايه ثابت و سرمايه در گردش را از يكديگر تفكيك نمودند . آنها سرمايه فيزيكي و سود را از يكديگر تفكيك و بر تحقق سود تاكيد نمودند و ان را دليلي براي شناسايي (ثبت ) سود دانستند .



1- Agency Theory

[2]- ROA

فهرست برخی از مطالب :


فصل دوم: مروری بر ادبيات تحقيق

1-2 مقدمه 12

2-2-كيفيت سود 13

1-2-2-مفهوم سود از ديدگاه حسابداري. 13

2-2-2-مفهوم اقتصادي سود 14

3-2-2-پيدايش نظريه كيفيت سود 15

4-2-2-مفهوم كيفيت سود 16

5-2-2-معيارهاي اندازه گيري كيفيت سود 18

3-2-مباني نظري مربوط به مديريت سود 19

1-3-2-فرضيه طرح پاداش.. 23

2-3-2-فرضيه قرارداد بدهي. 24

3-3-2-فرضيه هزينه سياسي. 25

4-3-2-تئوري نمايندگي 27

5-3-2-انواع قراردادها و نظريه نمايندگي. 30

1-5-3-2-قرارداد بر مبناي رفتار يا زمان 31

2-5-3-2-قرارداد بر مبناي نتيجه يا محرك 32

4-2-هموار سازي سود 33

1-4-2-انگيزه هاي هموار سازي سود 35

2-4-2-ابعاد هموار سازي سود 37

3-4-2-روش هاي هموار سازي سود 38

1-3-4-2-تنظيم زمان معامله 39

2-3-4-2-روش هاي تسهيم هزينه 39

4-4-2-انواع هموار سازي سود 39

5-2-مدل هاي اندازه گيري مديريت سود 42

1-5-2-مدل جمع اقلام تعهدي اختياري. 42

2-5-2-مدل اقلام تعهدي يگانه 46

3-5-2- مدل جمع اقلام تعهدي 47

4-5-2-مدل توزيعي 48

6-2-نرخ بازده داراييها 49

1-6-2-تجزيه و تحليل مالي. 49

2-6-2-طبقه بندي معيارهاي ارزيابي عملكرد مالي شركت ها : 50

1-2-6-2-معيارهاي حسابداري : 50

2-2-6-2-معيارهاي اقتصادي : 51

3-6-2-تعريف نرخ بازده دارايي ها : 51

4-6-2-اهميت بازده دارايي ها : 52

5-6-2-موارد استفاده از ROA.. 52

7-2-پيشينه تحقيقات انجام شده 53

1-7-2- پژوهش های خارجی 53

فایل هایی که پس از خرید می توانید دانلود نمائید

پیشینه و مبانی نظری كيفيت سود و مدیریت آن_1624112141_49915_8524_1034.zip0.15 MB
پرداخت و دانلود محصول
بررسی اعتبار کد دریافت کد تخفیف
مبلغ قابل پرداخت : 19,000 تومان پرداخت از طریق درگاه
انتقال به صفحه پرداخت