پیشینه و مبانی نظری رهنمودهاي مالي ارائه شده در ارتباط با ارزشگذاري گاو و شير
پیشینه و مبانی نظری رهنمودهاي مالي ارائه شده در ارتباط با ارزشگذاري گاو و شير

توضیحات:

پیشینه و مبانی نظری رهنمودهاي مالي ارائه شده در ارتباط با ارزشگذاري گاو و شير 25صفحه در قالب ورد قابل ویرایش.


بخشی از متن :


مقدمه

صنعت دامداري علي رغم اهميت نسبي آن در اقتصاد بسياري از كشورها و رابطه روز افزون آن با ساير بخش ها، چندان مورد توجه محققين، مجريان و تدوين كنندگان اصول حسابداري قرار نگرفته است. و همواره ميان اهميتي كه به عمليات حسابداريداده ميشود و سهل انگاري كه نسبت به اجراي اصول حسابداري در صنعت كشاورزي روا داشته شده است تناقض وجود دارد. مديران دامداريها نيز از ديرباز بر اين عقيده بوده اند كه به منظور اداره موفقيت آميز دامداري ها، لازم است كه اطلاعات مناسبي در زمينه حسابداري مديريت در اختيار آنها قرار گيرد.

از طرف ديگر، اطلاعات مالي لازم براي اهاف تصميم گيري، برنامه ريزي و كنترل بايد توسط سيستمهاي حسابداري ارائه شود. اطلاعات حسابداري تاريخي بوده و اطلاعات تاريخي بايد به منظور برنامه ريزي هاي، مناسب با ساير اطلاعات هماهنگي داشته باشند، لذا سيستم حسابداري بايد مركز سيستمهاي اطلاعاتي مديريتي تلقي شود) مک گران ، 2002 ، ص 2)[1].

به منظور ايجاد هماهنگي و يكنواختي در گزارشگري مالي توسط توليد كنندگان محصولات دامداري و پاسخگوئي به نيازهاي مذكور، رهنمودهائي نيز براي اين دسته از توليدكنندگان در سراسر دنيا و بر مبناي شرايط محيطي هر كشور صادر شده است.

در اين فصل ويژگي هاي صنعت گاوداري و رهنمودهاي مالي ارائه شده در زمينه محاسبه بهاي تمام شده انواع گاو و شير در ايران انجام شده است عنوان مي گردد. به طور خلاصه، مباني نظري تحقيق حاضر در سه بخش به شرح ذيل ارائه مي شود.

بخش اول : رهنمودهاي مالي ارائه شده در ارتباط با ارزشگذاري گاو و شير در سراسر دنيا

الف) ايالات متحده آمريكا

ب) اروپا

ج) كانادا

د) انگلستان

هـ )استراليا

و) نيوزلند

ز) هنگ كنگ

ج) آفريقاي جنوبي

بخش دوم ـ رهنمودهاي مالي ارائه شده در ارتباط با ارزشگذاري گاو و شير طبق استاندارد بين المللي شماره41

بخش سوم ـ رهنمودهاي مالي ارائه شده در ارتباط با ارزشگذاري گاو و شير در ايران

الف) شركت سرمايه گذاري تامين اجتماعي

ب) بنياد مستضعفان

ج) بخش خصوصي


2-2- رهنمودهاي مالي ارائه شده در ارتباط با ارزشگذاري گاو و شير در سراسر دنيا

1-2-2 ايالات متحده آمريكا

دهه بين سالهاي 1973 تا 1983 شامل دوره اي از تاريخچه صنعت كشاورزي در ايالات متحده است كه با خوش بيني و اميد رسيدن به كمال آغاز شد و با نا اميدي و سرخوردگي و افسردگي پايان يافت. تعداد و شدت وقايع و تغييراتي كه در اين دهه در صنعت كشاورزي آمريكا به وقوع پيوست با هيچ زمان ديگري قابل مقايسه نمي باشد.

طي سالهاي 1983 تا 1987 صنعت كشاورزي دچار بحراني شد كه امروزه آن را دوران ((بحران بدهي هاي كشاورزي)) مي نامند. تجارت اين سالها باعث شد روشهاي تشخيصي، سنجشي و دامداري مورد توجه بيشتر واقع شده و حسابداران متوجه ناكار آمد بودن آنها شدند.

از پانزده سال گذشته تاكنون، پيچيدگي معاملات مالي و نوسانات قيمت ها در بازار باعث افزايش تمركز برگزاري دامداري ها شده است و بيانيه هاي منشر شده توسط انجمن حسابداران خبره آمريكا [2] تنها قادر بودند رهنمودهاي محدودي درباره مسائل ويژه دامداري ها ارائه نمايند.

علاوه بر اين بسياري از رهنمودهاي منتشر شده توسط انجمن مذكور، توضيحاتي كافي درباره نحوه ارائه صورتهاي مالي نداده و بدين لحاظ دامداران چندان قادر نبودند از آنها براي مقاصد تجزيه و تحليل هاي مالي استفاده كنند. به عبارت ديگر تعاريف و فرآيندهاي مورد استفاده دامداران هيچ گاه به صورت قانون مند و استاندارد در نيامده بود و گرچه مزاياي استاندارد نمودن اين واژه ها همواره واضح بوده است اما تا كنون موفقيت چنداني در اين زمينه كسب نشده بود.

استاندارد نمودن رويه هاي گزارشگري و تجزيه و تحليل مالي علاوه بر ارائه روشهاي موثر در انجام تحليلهاي مربوط به صنايع دامداري، منافع ديگري را نيز براي توليدكنندگان موجود در اين صنايع در بر دارد. وجود رهنمودها و دستورالعملهاي ارائه گزارشات مي تواند فرآيند آموزشي را براي اشخاصي كه علاقمند به محصولات دامداري بوده و يا به نوعي با آنها در ارتباط هستند تسهيل نمايد. علاوه بر اين يكنواختي در رويه هاي حسابداري به اشخاص ذينفع كمك مي كند تا داده هاي لازم براي انجام تجزيه و تحليلهاي تاريخي و مقايسه اي از عمليات مزرعه اي را نيز جمع آوري كنند.

دلايل فوق زمينه پيدايش انجمني تحت عنوان FFSC را فراهم ساختFFSC. [3] ابتدائاً عبارت بود از ” هيئت تدوين استاناردهاي مالي مزارع و دامپروري ها“ و عده اي از افراد كه توسط بخش بانكداران صنعت كشاورزي و دامداري انجمن بانكداران آمريكا به آنجا دعوت شده بودند و در آن فعاليت مي كردند. برخي از اين افراد متخصصين امور مالي صنعت كشاورزي و دامداري بودند و برخي ديگر اشخاص ذينفع از اين صنعت- كه داراي تخصصي نيز در درك و تجزيه و تحليل عملكرد مالي محصولات دامداري و كشاورزي بودند. FFSC عبارت است از انجمني براي شناسائي، بحث و ارائه راه حل درباره مسائل موجود در گزارشهاي مالي و رويه هاي سنجش وضعيت و عملكرد مالي واحدهاي مزرعه داري و دامداري. انجمن مذكور همواره تلاش نموده و اميدوار است در آينده نيز قادر باشد نيازهاي اطلاعاتي كليه اشخاص ذينفع را پاسخگو باشد.

FFSCهرگز يك سازمان حسابرسي نبوده و نخواهد بود بلكه تنها يكي از گروه هاي ذينفع در حرفه حسابداري بوده و نمايندگي نيز در هيئت مديره اين انجمن دارد.

به همين ترتيب نيز مي توان گفت كه FFSC جايگاهي در اصول پذيرفته شده حسابداري[4] نداشته و نمي تواند تغيير در آن ايجاد نمايد.

مسئوليت اين امر تنها بر عهده هيئت تدوين استانداردهاي حسابداري مالي[5] و انجمن حسابداران خبره آمريكا [6] مي باشد.

FFSC تصميم گرفت از بيانيه مفاهيم نظري حسابداري مالي كه توسط هيئت تدوين استانداردهاي حسابداري مالي [7] منتشر شده است به عنوان مبناي گزارش خود جهت استاندارد نمودن رهنمودهاي ارائه شده استفاده كند.

مجمع مذكور معتقد است كه صورتهاي مالي تهيه شده منطبق بر GAAP و اطلاعات مكملي كه همراه آن ارائه شده و براي كشاورزان و تحليل گران حائز اهميت مي باشند، بيانگر استاندارد مناسبي براي صنعت كشاورزي است. با اين حال در اين گزارش برخي رويه هاي لازم براي گزارشگري مالي پيشنهاد شده است كه اگر چه با GAAP مطابقت نمي نمايد اما مورد استفاده بسياري از اشخاص ذينفع، غير از حسابداران مي باشند. در مواردي كه واحدهاي مزرعه داري و دامداري داراي سيستمهاي حسابداري داخلي لازم براي تهيه صورتهاي مالي مطابق با GAAP نبوده و از لحاظ مالي نيز توانايي خريد اين سيستمها را ندارند، FFSC معتقد است كه آنها مي توانند از رويه هاي مشخص شده در اين گزارش استفاده نمايند و اگر آنها را به نحوي مناسب افشا كنند، سايرين نيز قادر خواهند بود اطلاعات ارائه شده را در تجزيه و تحليلهاي خود به كار ببرند.



[1]. Mc. Grann,2002,p2

[2].AICPA

[3].Farm Standards Counci

[4].GAAP

[5].FASB

[6].AICPA

[7].FASB

فهرست برخی از مطالب:


فصل دوم: مروری بر ادبيات تحقيق

1-2 مقدمه 13

2-2- رهنمودهاي مالي ارائه شده در ارتباط با ارزشگذاري گاو و شير در سراسر دنيا 14

1-2-2 ايالات متحده آمريكا 14

1-1-2-2 موارد عدول از GAAP. 17

2-1-2-2 دام هاي مادر توليد مثلي كه در خود واحد پرورش داده شده اند: 18

3-1-2-2 مالياتهاي معوق. 18

4-1-2-2 حسابداري موجودي بذر و دام 18

5-1-2-2 اقلام موجودي آماده فروش مجدد: 18

6-1-2-2 نحوه برخورد با اقلام موجودي (غير از دام توليد مثلي) 19

7-1-2-2 نحوه برخورد با دام توليد مثلي (داشتي) كه در دامداري يا مزرعه پرورش داده شده باشند: 21

8-1-2-2 روش هزينه يابي جذبي كامل: 23

9-1-2-2 نحوه برخورد با موجودي دامهاي توليد مثلي خريداري شده: 24

10-1-2-2 شناسائي درآمدـ فروش موجودي دامهاي توليد مثلي: 25

11-1-2-2 روشهاي ارزشگذاري: 25

2-2-2 اروپا 26

1-2-2-2 شبکه داده پردازی حسابدری کشاورزی یا دامداریها 27

2-2-2-2 متدولوژي حسابداري FADN: 29

3-2-2 كانادا 33

4-2-2 انگلستان. 35

5-2-2 استراليا 35

6-2-2 نيوزلند 36

7-2-2 هنگ كنگ... 38

8-2-2 آفريقاي جنوبي. 38

3-2 بخش دوم – رهنمودهاي مالي ارائه شده در ارتباط با ارزشگذاري گاو وشير طبق استاندارد بين المللي شماره 41 41

4-2 بخش سوم – رهنمودهاي مالي ارائه شده در ارتباط با ارزشگذاري گاو و شير در ايران. 44

1-4-2 شركت سرمايه گذاري تامين اجتماعي. 45

2-4-2 بنياد مستضعفان: 48

1-2-4-2 نحوه محاسبات قيمت تمام شده توليدات دامداري: 50

2-2-4-2 بازيافت هزينه خوراك مصرفي از طريق كود توليدي دامداري. 56

3-4-2 بهاي تمام شده در گاوداريهاي خصوصي. 57

1-3-4-2 نحوه تفكيك و نگهداري دامها: 58

2-3-4-2 طبقه بندي دامها در صورتهاي مالي. 60

3-3-4-2 نحوه تخصيص هزينه استهلاك دامهاي شيري. 61

4-3-4-2 نحوه محاسبه بهاي تمام شده جنين. 61

5-3-4-2 نحوه برخورد با گوساله هاي مرده زا (پس از 5/6 ماهگي) 61

6-3-4-2 وجوه افتراق و اشتراك با استاندارد بين المللي شماره41. 64

5-2 سوابق تحقیق و سيستمهاي پيشنهادي 67




فایل هایی که پس از خرید می توانید دانلود نمائید

پیشینه و مبانی نظری رهنمودهاي مالي ارائه شده در ارتباط با ارزشگذاري گاو و شير_1623933322_49625_8524_1396.zip0.08 MB
پرداخت و دانلود محصول
بررسی اعتبار کد دریافت کد تخفیف
مبلغ قابل پرداخت : 19,000 تومان پرداخت از طریق درگاه
انتقال به صفحه پرداخت