پیشینه و مبانی نظری خود و عزت نفس
پیشینه و مبانی نظری خود و عزت نفس

توضیحات:

پیشینه و مبانی نظری خود و عزت نفس 24صفحه در قالب ورد قابل ویرایش.


بخشی از متن :

الف) مفاهيم نظري تحقيق :

عزت نفس يا خود ارزيابي ، اثرات برجسته اي در جريان فكري ، تمايلات ، ارزشها و هدفهاي شخص دارد و كليد فهم رفتار اوست . به منظور شناخت كيفيات رواني انسان و پي بردن به روحيات او بايد به طبيعت و ميزان عزت نفس و معيارهاي قضاوت وي درباره «خويشتن» آگاهي يافت . يكي از الگوهاي ساختاري عزت نفس «مفهوم خود» است كه به توضيح آن مي پردازيم .


مفهوم خود

انسان در فرايند جامعه پذيري مي آموزد كه « خود» را به عنوان موجودي مستقل و جدا از ديگران باز شناسد . خود داراي هويت مشخصي است كه ديگران در برابر او واكنش نشان مي دهند. نوزاد انسان در بدو تولد مفهومي از خود ندارد و آگاهي از هستي خويش را در فرايند اجتماعي شدن مي يابد .

خود شامل تمام افكار، ادراكات و ارزشهايي است كه من« آنچه هستم» و « آنچه مي توانم انجام دهم» را شامل مي شود. اين خود ادراك شده به نوبه خود هم بر ادراك فرد از جهان و هم بر رفتار او تأثير مي گذارد .

سه جنبه كه جيمز[1] براي خود قائل مي شود عبارتست از :

الف ـ جنبه مادي (مثل آب و …)

ب ـ جنبه رواني( حالات هوشياري، نگرشها و…)

ج ـ جنبه اجتماعي ( تشخيص و شناسايي ديگران از من)


ابعاد عزت نفس

1ـ تنفر از خود

كساني كه براي خود عزت نفس اندك قائلند، به حقارت خود معتقدند و دوست داشتني نيستند. آنها از خود انتظارات غير منطقي دارند ، هميشه به شدت از خود انتقاد مي كنند ، از موقعيتهاي اجتماعي هراسناكند ، انتظار شكست مي كشند و مي خواهند هميشه در حاشيه باشند .


2ـ شك و ترديد درباره خود

افراد داراي عزت نفس متوسط از ويژگيهاي چندي برخوردارند. آنها به خود شك مي كنند ، خوشبين بوده و انتقاد كمتري را مي پذيرند، مايلند خود را با ديگران تطبيق دهند ، آنها براي برطرف كردن ترديد خود جوياي شناخت و تأييد بيروني هستند . مسأله اصلي اين افراد عدم اطمينان است . آنها در واقع بازيگر نقشي هستند كه ديگران را خوشحال مي كند نه خود را .


3ـ تأييد خود

كساني كه براي خود عزت نفس زيادي قايلند ، اساساً به خود اعتماد دارند . چنين حالتي آنها را علاقمند مي سازد كه با تمام وجود به استقبال مسايلي بروند و ابراز وجود كنند . اين امر به آنها شجاعت مي دهد تا در مقابل تهديدها ايستادگي نمايند. چنين افرادي گوشه گير نبوده ، انتقاد را مي پذيرند، ناكاميها را تحمل مي كنند . شكست آنها را از پا در نمي آورد و از نظر جسمي سالمند . با وجودي كه از نقاط ضعف و قدرت خود آگاه هستند ، از خود انتقاد نكرده ايراد نمي گيرند .( ستوده ، 1376، ص 272،271)

البته نگرش ديگري نيز در مورد عزت نفس وجود دارد و آن اينست كه افرادي وجود دارند كه در مورد «خود» واقع نگر نيستند يعني بيش از آنچه هستند نسبت بخودشان نگرش مثبت دارند و اين عده كساني هستند كه دچار احساس بزرگ منشي دارند و بنظر افراد متكبر و از خود راضي مي آيند .




1-william james

فهرست برخی از مطالب:


الف) مفاهيم نظري تحقيق :

مفهوم خود

ابعاد عزت نفس

نقش خانواده در شكل گيري عزت نفس:

عوامل مؤثر در رشد عزت نفس :

زمينه هاي عزت نفس :

عزت نفس و عملكرد سودمند :

ب) ديدگاههاي نظري در مورد عزت نفس:

عزت نفس در متون اسلامي

عزت نفس از ديدگاه روان شناسان:

ج ـ تحقيقات انجام شده

1ـ تحقيقات انجام شده در خارج:

2ـ تحقيقات انجام شده در ايران:

منابع:


فایل هایی که پس از خرید می توانید دانلود نمائید

پیشینه و مبانی نظری خود و عزت نفس_1623907342_49517_8524_1337.zip0.02 MB
پرداخت و دانلود محصول
بررسی اعتبار کد دریافت کد تخفیف
مبلغ قابل پرداخت : 19,000 تومان پرداخت از طریق درگاه
انتقال به صفحه پرداخت