پیشینه تحقیق و مبانی نظری تاريخچه اينترنت در ايران
پیشینه تحقیق و مبانی نظری تاريخچه اينترنت در ايران

پیشینه تحقیق و مبانی نظری تاريخچه اينترنت در ايران در 41 صفحه در قالب ورد قابل ویرایش.

فهرست منابع:


تاريخچه اينتر نت در ايران

تعدادکاربران

آمار استفاده از اینترنت در خاورمیانه

آماراستفاده ازاینترنت درآمریکا

ایران چندکاربراینترنتی دارد؟

موج تحول

چکیده پایان نامه هاوتحقیقات مرتبط انجام شده

فهرست منابع



مقدمه

تاريخچه اينتر نت در ايران

ايران يكي از كشورهايي است كه اگر چه دير به شبكه جهاني اينترنت متصل شد اما روند گسترش استفاده از اين تكنولوژي در ميان جامعه با رشد قابل قبولي توام بود . حالا ببينيد از كجا به كجا رسيده ايم. بدون شک آغاز ارتباط با شبکه اينترنت در ايران همواره نام مرکز تحقيقات فيزيک نظری و رياضيات را به ياد می آورد. مرکز تحقيقات فيزيک نظری و رياضيات که در سال 1369 بعنوان نماينده ايران در شبکه آموزش و پژوهش اروپا پذيرفته شده بود، در سال 1370 ارتباط ايران را بصورت e-mail و از طريق گره اتريش با شبکه اينترنت برقرار نمود.

پس از ارتباط مطمئن و دائمی تر با اينترنت در سال 1371، مرکز تحقيقات فيزيک نظری سرويس دهی به دانشگاهها را آغاز نمود.

از سال 1372 ارايه اينترنت در ايران توسط مراکز خصوصی آغاز شد، در حاليکه قبل از آن شرکت مخابرات از طريق شرکت ديتا اقدام به ارايه سرويس اينترنت کرده بود.

1368 : مركز تحقيقات فيزيك نظري و رياضيات( (IPMبه منظور ايجاد و اداره پروژه‌هاي تحقيقاتي و اشاعه تماس علمي بين دانشگاه‌هاي ايران و موسسات بين المللي آغاز بكار كرد.

1371 : تعداد كمي از دانشگاه‌هاي ايران، از جمله دانشگاه صنعتي شريف و دانشگاه گيلان، توسط مركز تحقيقات فيزيك نظري و از طريق پروتكل UUCP به اينترنت وصل مي‌شوند تا با دنياي خارج ايميل رد و بدل كنند.

1372 : مركز تحقيقات فيزيك نظري و رياضيات،‌ بعنوان تنها نهاد ثبت اسامي قلمرو [.ir] در ايران به رسميت شناخته مي‌شود. اين قلمرو مشخّصه تعيين شده براي هويّت ايران در فضاي اينترنت است.

1373 : مؤسسه ندا رايانه تأسيس مي‌شود. پس از راه‌اندازي اوّلين بولتن بورد (BBS)، در عرض يك سال نيز اوّلين وب سايت ايراني داخل ايران را راه‌اندازي مي‌كند. همچنين، اين مؤسسه روزنامه «همشهري» را به زبان فارسي در اينترنت منتشر مي‌كند، كه اين اوّلين روزنامه رسمي ايراني در وب محسوب ميشود. در همين سال بدنبال اتصال به اينترنت از طريق ماهواره كانادائي «كد ويژن»(Cadvision)، مؤسسه ندا رايانه فعاليت بازرگاني خود را بعنوان اوّلين شركت خدمات سرويس اينترنتي( (ISPآغاز مي‌كند.

1374 : مجلس ايران تأسيس شركت «امور ارتباطات دِيتا» تحت نظر شركت مخابرات ايران را تصويب مي‌كند و مسؤليت توسعه خدمات ديتا در سطح كشور را بطور انحصاري در اختيار آن شركت قرار مي‌دهد.

1376 : خبرگزاري جمهوري اسلامي ايران ( (IRNAوب سايت خود را از طريق شركت مخابرات انگلستان انتشار مي‌دهد. بعداً آن را به آمريكا منتقل مي‌كند تا بوسيله وب سرور شركت GPG منتشر شود.

1377 :پروژه يونيكد در ايران با قرارداد شوراي عالي انفورماتيك و همكاري بنياد دانش و هنر واقع در انگلستان و با نظارت و مديريت فنّي دانشگاه صنعتي شريف تحت عنوان «فارسي وب» آغاز مي‌شود. هدف پروژه اين است كه با گنجاندن كامل و جامع الفباي فارسي در استاندارد يونيكد، نشر فارسي در كامپيوتر، مخصوصاً اينترنت و وب، استاندارد شود و اصولاً مشكل قلم (فونت(هاي غير استاندارد موجود در نرم افزارهاي ايراني حل شود.

1379: شركت IranGate.netدر شهر اصفهان تأسيس مي‌شود تا بعنوان يك ISPخدمات اينترنتي را بطور اختصاصي به شهرهاي پر جمعيت غير از تهران ارائه دهد. در پايان همين سال ايران بطور رسمي عضو كنسرسيوم يونيكد مي‌شود.

1380 : براي اوّلين بار پديده وبلاگ نويسي در ايران آغاز مي‌شود. درست يك سال بعد، بنا بر آمار غير رسمي تعداد وبلاگ نويسان از مرز ۱۵۰۰۰ نفر مي‌گذرد.

1381 : اوّلين سرويس وبلاگ نويسي ويژه فارسي زبانان در وب سايت Persianblog.comدر ايران آغاز به كار مي كند. هدف تيم ارائه دهنده اين سرويس مجاني ايجاد محيطي كاملاً فارسي از جمله متن نويس سازگار با زبان فارسي، تقويم شمسي و سيستم نظرخواهي فارسي، و متمرکز نمودن وبلاگ نويسان فارسي زبان در يک سايت و در نتيجه افزايش بينندگان اين وبلاگها است. تا كنون نزديك به 450 هزار ايراني براي استفاده از اين سرويس ثبت نام كرده اند .

1382: حدود 6 بلاگ سرويس فارسي ديگر در فاصله سالهاي 1382 تا 1385 شكل مي گيردو در حال حاضر حدود يك و نيم ميليون بلاگر ايراني در وب حضور دارند كه بر اساس آمارگيرهاي اينترنتي معتبر 120 هزار تاي آنها فعال محسوب مي شوند . ايراني ها در فاصله سالهاي 1382 تا 1384 چهارمين زبان وبلاگستان جهان را دارا بودند اين رتبه در حال حاضر به جايگاه دهم تنزل كرده است .

1383 : طرح تكفا به عنوان اولين و مهمترين طرح دولت ايران در زمينه توسعه كاربرد فناوري هاي اطلاعاتي و ارتباطي با بودجه اي حدود يك هزار ميليارد ريال به اجرا در مي آيد.

1384 : جنجالي ترين بحث سال 1384 در زمينه اينترنت در ايران اجراي سياست فيلترينگ سايتهاي اينترنتي غير مجاز و خلاف موازين اخلاقي و اسلامي بود كه سر وصداي زيادي به پا كرد.

1385- طرح ساماندهي وب سايتها و وبلاگها توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي مهمترين اقدام دولت در زمينه اينترنت به شمار مي رود صحبت هاي فراواني در باره اينترنت ملي هم شده اما كسي هنوز به درستي از متواي اين طرح اطلاع ندارد.

تعدادکاربران

تعداد كاربران و ضريب نفوذ اينترنت يكي از شاخصهايي است كه در دهه اخير براي رشد و توسعه جوامع در نظر گرفته شده است.

در سالهاي گذشته آمار و ارقام متعدد، متفاوت و در برخي موارد سوال برانگيزي از سوي مقامات رسمي و غير رسمي و نهادهاي بين‌المللي درباره كاربران اينترنت در ايران ارايه شده است.

مركز آمار اينترنت جهان (‪ (InternetWorldStatesدر فوريه ‪ ) ۲۰۰۵اواخر سال ‪ (۸۳تعداد كاربران اينترنت در ايران را حدود چهار ميليون و ‪ ۸۰۰هزار نفر و با ضريب نفوذ هفت درصد اعلام كرد.

دفتر توسعه انساني سازمان ملل نيز در شهريور امسال آماري را نزديك به آمار ارايه شده توسط مركز آمار اينترنت جهان گزارش كرد.

در گزارش توسعه انساني سازمان ملل، تعداد كاربران اينترنت در ايران تا نيمه اول سال ‪ ۸۴به ازاي هر يك هزار نفر، ‪ ۷۲نفر ( ضريب نفوذ ‪ ۷/۲درصد ) اعلام شد كه با در نظر گرفتن جمعيت ‪ ۷۰ميليوني‌ايران، جمعيت كاربران ايراني حدود پنج ميليون نفر برآورد مي‌شود.

اين در حالي است كه وزير سابق ارتباطات و فناوري اطلاعات در خرداد ماه ‪ ۱۳۸۳تعداد كاربران اينترنت در ايران را پنج ميليون نفر، در دي ماه ‪،۸۳ شش ميليون نفر ، در ارديبهشت سال ‪ ،۸۴شش ميليون و ‪ ۷۵۰هزار نفر و در مرداد ‪ ، ۸۴بيش از هفت ميليون و ‪ ۵۰۰هزار نفر اعلام كرده است.

توجه و دقت بيشتر به آمارارايه شده توسط وزير پيشين ارتباطات اين سوال را در ذهن هر خواننده‌اي ايجاد مي‌كند كه چگونه در طي چند ماه ميليونها كاربر به جمع كاربران ايراني اضافه شده است؟

در اين فاصله زماني نيز آمار متفاوت ديگري توسط برخي از مقامهاي رسمي كشور ايران ارايه شد.

مدير امور ارتباطات شركت مخابرات در سال ‪ ۸۱تعداد كاربران اينترنت در اين سال را يك ميليون و ‪ ۷۰۰هزار نفر اعلام كرد در حاليكه مدير روابط عمومي وزارت ارتباطات، تعداد كاربران اينترنت در اين سال را سه ميليون و ‪ ۲۰۰هزار نفر عنوان كرده بود.

برخي مسوولان وزارت ارتباطات نيز تعداد كاربران اينترنت در سال ‪ ۸۲را حدود پنج ميليون نفر اعلام كرده بودند در حاليكه نهادهاي بين‌المللي تعداد كاربران در اين سال را حدود سه ميليون نفر گزارش كردند.

فایل هایی که پس از خرید می توانید دانلود نمائید

پیشینه تحقیق و مبانی نظری تاريخچه اينترنت در ايران_1619879246_48091_8524_1345.zip0.08 MB
پرداخت و دانلود محصول
بررسی اعتبار کد دریافت کد تخفیف
مبلغ قابل پرداخت : 19,000 تومان پرداخت از طریق درگاه
انتقال به صفحه پرداخت