ادبیات نظری تحقیق طبقه بندی مواد موثر گياهان، آلکالوئيدها، گليکوزيدها، اسانس‌ها
ادبیات نظری تحقیق طبقه بندی مواد موثر گياهان، آلکالوئيدها، گليکوزيدها، اسانس‌ها

ادبیات نظری تحقیق طبقه بندی مواد موثر گياهان، آلکالوئيدها، گليکوزيدها، اسانس‌ها، فلاون‌ها و فلاونوئيدها، تانن در 23 صفحه در قالب ورد قابل ویرایش.


بخشی از متن :

طبقه بندی مواد موثر­ گياهان

تقسيم بندی مواد موثر گياهان که امروزه مورد تأييد است، به­صورت چهار گروه اصلی آلکالوئيدها[1]، گليکوزيدها[2]، روغن­های فرار[3] و ساير مواد موثر مي­باشد. منظور از ساير مواد موثر، ترکيباتی چون: مواد تلخ[4]، فلاوُن­ها[5]، فلاوُنوئيدها[6]، موسيلاژها[7] (و کربوهيدرات­های خاص مشابه آن)، ويتامين­ها[8]، تانن­ها[9]، اسيد سيليسيک[10] (و اسيدهای خاص مشابه آن) و بالاخره ترکيب­هاي ديگر که به‌دليل ناهماهنگی و گستردگی ساختمان­های شيميايی، در سه گروه قبلی جای نمی­گيرند.

آلکالوئيدها

آلکالوئید­ها ترکیب­های قلیایی هستند که در ساختمان خود یک یا چند اتم نیتروژن دارند و معمولا نیتروژن­ها در ناجور حلقه­ها وجود دارند.

گليکوزيدها

گليکوزيدها (همچون آلکالوئيدها) گروه بزرگی از مواد موثر ارزشمند را تشکيل می­دهند که در عين حال در ميان آن­ها برخی از خطرناک­ترين و سمی ترين مواد موجود در طبيعت يافت می­گردد. اين مواد در گروه زيادی از گياهان گل­دار وجود دارند. گليکوزيدها در مسيرهای مختلف متابوليکی به شکل­های گوناگونی ساخته می­شوند. اين مواد پس از هيدروليز (توسط اسيدها، برخی آنزيم­ها وغیره) به ترکيبات قندی (گليکون) و غير قندی (آگليکون) تبديل می شوند. ترکيبات اخير (آگليکون­ها) مصارف فراوانی در داروسازی دارند.

اسانس‌ها

اسانس­ها از نظر ترکيب شيميايی همگن نيستند، بلکه به­صورت ترکيبات مختلفی مشاهده می­شوند ولی، به­طور کلی از گروه شيميايی موسوم به ترپن­ها هستند و يا منشأ ترپنی دارند. باتوجه به اهمیت و ارزش این دسته از متابولیتها از نظر دارویی و کاربرد فراوان در صنعت عطر سازی توضیحات مفصلی در خصوص این دسته از ترکیبات در ادامه آمده است (قسمت 1-7).

مواد تلخ

اين مواد به لحاظ داشتن مزه تلخ، به مواد تلخ معروف هستند. اين مواد باعث ترشح شيره­های گوارشی موجود در معده می­گردند. همچنين بر سيستم اعصاب چشايی موجود در دهان تاثير می­گذارند. از مواد تلخ، نه تنها به‌عنوان موادی اشتهاآور می­توان استفاده نمود، بلکه باعث هضم سريع غذا و تسريع در فعاليت­های متابوليکی می­گردند.

مواد تلخ به سه دسته مهم تقسيم می­شوند، که عبارتند از:

الف) مواد تلخ خالص: اين دسته از مواد تلخ، موادی خالص هستند و هيچ ترکيب اضافی ديگری (مثلاً اسانس) به همراه ندارند. از اين دسته، می­توان از مواد تلخ موجود در گياهانی چون گل گندم، ژنتيانا و چند گياه ديگر نام برد[11].

ب) مواد تلخ معطر: اين دسته از مواد علاوه بر مواد تلخ، اسانس نيز به همراه دارند. اين نوع مواد در گياهانی چون سنبل ختايی، درمنه، اکسير ترکی و امثال آن يافت می­شوند[12].

ج) مواد تلخ گس: اين دسته از مواد حاوی ترکيب­های تند و گس بوده و به سختی قابل خوردن می­باشند. از گياهانی که دارای اين نوع مواد تلخ می­باشند، می­توان برخی گياهان مناطق گرمسيری نظير فلفل، زنجبيل و چند گياه ديگر را نام برد .

فلاون‌ها و فلاونوئيدها

این دسته از مواد از نظر شیمیایی متعلق به خانواده فنل ها می باشند که در طبیعت به صورت گلیکوزیدی و یا غیر گلیکوزیدی یافت می­شوند. باتوجه به اهمیت و گسترش این دسته از متابولیتها از نظر دارویی و بیولوژیکی، توضیحات مفصلی در خصوص این دسته از ترکیبات در ادامه آمده است (قسمت 1-5)

موسيلاژها

موسيلاژها، کربوهيدرات­هايی با ساختمان شيميايی بسيار پيچيده و با وزن ملکولی زياد مي­باشند. اين مواد در الکل­ها غير محلول می­باشند. موسيلاژها در آب حل می­شوند و پس از جذب آب متورم و حجيم می­گردند. از گياهانی که حاوی ترکيبات موسيلاژی می­باشند و در صنايع دارويی از اهميت خاصی برخوردارند، می توان از آلته آ (ختمی[13])، سينوم، ستراريا نام برد.

مهم­ترين خواص دارويی موسيلاژها، خاصيت ضد سوزش آنهاست. به­طوری که موسيلاژ لايه محافظ ظريفی بر روی غشای مخاطی معده توليد می­کند و مانع اثر عوامل سوزش­آور برسطح مذکور می­شود. از اين رو، اين مواد برای مداوای زخم­های موجود در دستگاه گوارش و عفونت­های مخاط گلو و حلق مورد استفاده قرار می­گيرند.

از خاصيت جذب آب موسيلاژها، برای کاهش آب موجود در لوله گوارش (در اسهال­های مزمن، به‌عنوان قابض) استفاده می­کنند. همچنين از موسيلاژها می­توان در مواضع بيرونی و برای مداوای برخی بيماري­های پوستی استفاده نمود (15].

ساپونين ها

ساپونين­ها، گليکوزيدهايی با وزن ملکولی زياد هستند. مهم­ترين خواص فيزيکی اين مواد اين است که به­صورت محلول در آب، توليد کف می­کنند. از اين رو ساپونين­ها، خاصيت پاک کنندگی دارند. اين مواد، وقتی وارد گردش خون می­شوند، باعث هموليز گلبول­های قرمز خون می­گردند، از اين رو بهتر است مصرف آن­ها به‌عنوان يک ماده نسبتاً سمی تحت نظر قرار گيرد. البته، خوردن اين مواد چندان زيان­آور نيست، بلکه مدر و ملين و خلط­آور نيز هست و حتی می­توان از آن­ها به‌عنوان ماده ضد سرفه استفاده نمود. همچنين از اين مواد در تهيه محلول­های غرغره نيز استفاده می­کنند (15].

تانن‌ها

اين ترکيب­ها عموماً دارای خاصيت سخت کنندگی و توانايی پيوستگی به پروتئين­ها و رسوب آن­ها را دارند . تانن­ها، به­ويژه از پوست درختان بلوط[14] و ريشه­ها و ريزوم برخی گياهان تيره گل سرخ[15] قابل استخراج هستند. این دسته از متابولیت های گیاهی اهمیت خاصی در صنعت دارویی دارند به همین جهت توضیحات مفصلی در خصوص دسته از مواد در قسمت 1- 6 آمده است.

ويتامين‌ها

اهميت ويتامين­ها برای ادامه حيات برکسی پوشيده نيست و فعاليت­های متابوليکی بدون وجود ويتامين­ها امکان پذير نخواهد بود. در ميان گياهان دارويی، گياهان کمی (ساقه و برگ جعفری[16]، ميوه نسترن[17]، ميوه گياه سنجد تلخ ) يافت می­شوند که به مقدار کافی حاوی انواع ويتامين­های مورد نياز بدن انسان باشند. ويتامين­ها تحت تأثير حرارت­های بالا تجزيه می شوند و خاصيت خود را از دست می­دهند (15]. به لحاظ اهمیت زیاد متابولیت های ثانویه گیاهی در اینجا به بررسی اجمالی از ویژگی های چهار دسته مهم از این ترکیبات پرداخته می­شود.

معرفی تفصیلی آلکالوئیدها

تعریف آلکالوئیدها

کلمه آلکالوئید از ریشه یونانی alkali به معنی ترکیب هایی که ظاهر قلیایی دارند، گرفته شده است. ریشه alkali از al-qualja عربی به معنی خاکستر گیاهی و مترادف با اصطلاح انگلیسی potash می باشد(16].تعریف دقیق آلکالوئیدها تا حدی مشکل است زیرا مرز مشخصی میان آلکالوئیدها و آمین­های پیچیده طبیعی وجود ندارد. با وجود این می­توان گفت آلکالوئید­ها ترکیب­های قلیایی هستند که در ساختمان خود یک یا چند اتم نیتروژن دارند و معمولا نیتروژن­ها در ناجور حلقه­ها وجود دارند (19].

آلکالوئیدها معمولا منشا گیاهی دارند ولی در ترشح غدد بعضی از حیوانات مانند سوسمار وهزارپا نیز آلکالوئیدهای Salamander و Quinazolones یافت می­شود. برخی از ترکیباتی که درحیوانات یافت می­شوند در ساختمان شیمیایی خود دارای ازت می­باشند، که آلکالوئیدهای حیوانی نامیده می­شوند مانند هیستامین، نورادرنالین (17].

آلکالوئیدهای واقعی به صورت ترکیب­هایی تعریف می­شوند که بطور اساسی ازچهار فاکتور برخوردارهستند :1) در ساختار خود حاوی اتم نیتروژن باشند. 2) دارای خاصیت بازی باشند. 3) موثر باشند یعنی پس از ورود به بدن سبب ایجاد تغییرشوند

ترکیب­های نیتروژن داری از گیاهان که مشخصات گفته شده را نداشته باشندشبه آلکالوئیدگویند.

پراکندگی آلکالوئیدها در گیاهان

آلکالوئید­ها حدودا در 15 درصد گیاهان متعلق به بیش از 150 خانواده­، یافت می­شوند(18]. آنها در جنس­ها و تیره­های خاصی از گیاهان توزیع بیشتری دارند. بطور کلی آلکالوئیدها بیشتر در گیاهان آلی یافت می­شوند، اما تعدادی از آنها در گیاهان بدون گل نیز یافت شده­اند، از آن جمله بعضی قارچ ها و نهان­زادان آوندی می­توان نام برد که حاوی آلکالوئید می­باشند. از قارچ ها می­توان ارگوت و انواع استروپتومی­سس­ها را نام برد که آلکالوئیدهای آنتی بیوتیکی را تولید می­کنند. از نهان ­زادان آوندی می­توان دم اسبیان و پنجه­گرگیان را نام برد. ازگیاهان گلدار که بیشتر حاوی آلکالوئید می باشند، می­توان دو لپه­ای ها و تک لپه­ای ها را ذکر کرد. در میان دو لپه­ای ها نخود، خشخاش، آلاله، روناس، سیب زمینی و زرشک نسبت به دیگر خانواده­های این دسته از درصد آلکالوئید بالاتری برخوردار هستند ولی نعنائیان و گل سرخ فاقد آلکالوئید می­باشند. در کل میزان الکال.ئیدها در دولپه ای ها خیلی بیشتر از تک لپه­ای ها می­باشد. در میان تک لپه­ای ها تاکساسه، لیلاسه نسبت به بقه از درصد بالاتری برخوردار هستند.


نقش آلکالوئیدها در گیاهان

ویژگی ذاتی آلکالوئیدها و اثرات فارماکولوژیک مشخص آنها دانشمندان را به تآمل در نقش آنها در گیاهان وا داشته است و نظریه های زیر را در مورد آنها بیان کرده اند:

1) در امر حفاظت گیاه نقش مهمی را ایفا می­کنند. از آنجایی که دارای فعالیت ضد قارچی هستند، نقش دفاع در برار آفات و حملات قارچی را برعهده دارند. این اثر بخصوص در آپورین آلکالوئیدها دیده می­شود.

2) گاهی آلکالوئیدها محصولات نهایی واکنش­های سم زدایی و مهار تولید ترکیب­هایی که برای گیاه مضر است، می­باشد. دانشمندان معتقداند این ترکیبات شبیه مواد زاید ازت دار حیوانات مثل اوره و اسیداوریک می­باشد.

3) منبع ذخیره نیتروژن محسوب می­شود. البته این قانون کلی نمی­باشد چون دیده شده است که آلکالوئیدهای ذخیره شده در مواقع فقر ازت در گیاه نیز تجزیه و وارد متابولیسم گیاه نخواهند شد.

4) تعداد زیادی از ترکیب­های آلکالوئیدی اثرات علف کشی و حشره­ کشی دارند. از آنجا که آلکالوئیدها دارای مزه تلخ و اغلب سمی می­باشند، گیاهان حاوی آلکالوئید نسبت به بعضی از انگل­ها و حشرات مصون می­باشند.


مکان بیوسنتز و ذخیره آلکالوئیدها در گیاهان

درگیاهان آلی تشکیل آلکالوئیدها از بافتی به بافت دیگر، بطور قابل توجهی متفاوت است. معمولا آلکالوئیدها در بافت­های فعال گیاه مانند بافت­های اپیدرمی، هیپودرمی و مجاری لاتکس تجمع می­یابند (21]. پژوهشگران بررسی های مختلفی برای یافتن محل بیوسنتز آلکالوئیدها انجام داده اند و بدین منظور ریشه­های تاتوره و شابیزک را به گیاهان تیره سیب زمینی فاقد آلکالوئید نظیر گوجه فرنگی پیوند زده اند و مشاهده کرده اند که هیوسیامین در برگهای گوجه­فرنگی تجمع یافته است. بنابراین ریشه گیاه را محل تولید هیوسیامین معرفی کرده­اند. از این رو در تیره سیب زمینی ترپان­ آلکالوئیدها در ریشه سنتز شده و مقدار زیادی از آنها به اندام­های هوایی گیاه منتقل می­شود که گاهی در جریان انتقال نیز دچار تغییرات شیمیایی می­گردد(22].

پژوهش­­ها نشان داده­اند که آلکالوئیدها در واکوئل بافت های مختلف متمرکز می­شوند، بنابراین در سلول­های بسیار جوانی که هنوز واکوئل ندارند، وجود ندارد (23].

ونویت و بلوم در سال1991 گزارش دادند که شکل خنثی تمام آلکالوئیدها، قابلیت نفوذ از غشاء های زیستی را دارند و انتقال آلکالوئیدها به واکوئل ها بصورت انتشار آزاد بوده و تجمع آنها در واکوئل­ها بدلیل وجود تله­ای یونی صورت می­گیرد. از سوی دیگر تجمع بیشتر بوسیله مراحل وابسته به انرژی و یا اتصال با سایر ترکیبهای واکوئلی رخ می­دهد.

آلکالوئیدها را می­توان در اندام­های مختلف گیاه جستجو کرد(17]. از جمله:

-دانه (گردوی قی آور، سورنجان، لوبیای کالابار، فندق هندی).

- میوه (فلفل سیاه، شوکران).

- برگ (بنگ دانه، شابیزک، تاتوره).

- ریشه (اقونیطون، شابیزک).

- پوست (گنه گنه، انار).

- ساقه (کاکنج).

- جوانه های گل­ دار (بنگ دانه).

- کپسول (گیاهان تیره خشخاش).

ویژگی‌های فیزیکی و شیمیایی آلکالوئیدها

آلکالوئیدها معمولا بی­بو، بی­رنگ، غیر قابل تبخیر و تلخ می­باشند. اکثر آلکالوئیدها و نمک­های آنها در حالت خالص بصورت کریستال­های جامد هستند ولی بعضی بصورت مایع­های روغنی شکل می­باشند مانند نیکوتین، ارکولین و پیلوکارپین و بندرت هم بصورت بی شکل می­باشند مانند امتین. شکل نمک­های آلکالوئیدی بصورت کریستال می­باشد که در تشخیص آنها بوسیله میکروسکوپ موثر می­باشد (82].بطور کلی آلکالوئیدها در گیاهان بشکل آزاد، نمک یا -N اکسید وجود دارند. اکثر آلکالوئیدها علاوه بر کربن، هیدروژن و نیتروژن دارای اکسیژن نیز می­باشند. تعداد کمی از آلکالوئیدها فاقد اکسیژن بوده و دارای بوی مشخصی نیز می­باشند مانند نیکوتین.

اتم نیتروژن در آلکالوئیدها ممکن است بصورت نوع اول (NH2R)، نوع دوم NHR2))، نوع سوم (NR3) و یا نوع چهارم(N+R4) باشند. این ترکیبات بدلیل داشتن نیتروژن حاوی جفت الکترون آزاد، خاصیت بازی دارند و قدرت بازی آنها به ساختمان مولکولی و موقعیت سایر گروههای عاملی بستگی دارد. حلالیت آلکالوئیدها و نمک های آنها پایه و اساس رو­ش­های جداسازی آنها از گیاهان و ترکیب­های غیر آلکالوئیدی محسوب می­شوند. آلکالوئیدهای آزاد در آب دارای حلالیت بسیارکمی هستند اما در حلال­های آلی مثل اتر و کلروفرمبخوبی حل می­شوند. املاح مختلف آلکالوئیدها بر خلاف خود آنها در آب محلول بوده و در حلال­های آلی بسیار کم محلول هستند.

حساسیت آلکالوئیدها به حرارت و نور متفاوت می­باشد. برای نمونه استریکنین در مقابل حرارت و محیط قلیایی مقاوم می­باشد در حالی که ارگوتامین در این شرایط تجزیه می­شود. تجزیه شدن آلکالوئیدها در حالت محلول در حلال خیلی سریعتر ار حالتی است که به حالت جامد باشد30)).


طبقه بندی آلکالوئیدها

آلکالوئیدها را بر اساس معیارهای متفاوت، دسته بندی می­کنند مانند:

براساس مسیربیوسنتز

براساس ساختار شیمیایی

بر اساس اسید آمینه ای که آلکالوئیدها از آن مشتق می­شوند

بر اساس اثرات بیولوژیکی

بر اساس اینکه ازت آنها داخل حلقه ناجور حلقه یا روی قسمت خطی قرار گرفته باشد

در این مبحث طبقه بندی آلکالوئیدها بر اساس نوع ساختمان حلقه آنها مورد بررسی قرار گرفته شده است. این گروهها عبارتند از:

1) آلکالوئیدهای گروه پیریدین و پی پیریدین

2) آلکالوئیدهای گروه پیرول و پیرولیدین

3) آلکالوئیدهای گروه تروپان

4) آلکالوئیدهای گروه ایندول

5) آلکالوئیدهای گروه ایمیدازول

6) آلکالوئیدهای گروه کینولیزیدین و پیرولیزیدین

7) آلکالوئیدهای گروه کینولین

8) آلکالوئیدهای گروه ایزوکینولین

9) آلکالوئیدهای گروه استروئیدی

10) آلکالوئیدهای گروه پورین

11) آلکالوئیدهای گروه آمین (آلکالوئید آمین ها)


معرفی تفصیلی فلاونوئیدها

مقدمه

اصطلاح فلاونوئید اولین باردرسال1952 وتوسط گیسمن و هین­اینربکاربرده شد ]31). فلاونوئیدها، بزرگترین گروه فنل های طبیعی هستند فلاونوئیدها اولین بار به عنوان رنگدانه های گیاهی شناسایی شدند و در واقع مشتقات فنیل بنزوپیرون یا فنیل کرومون می باشند. بعضی از فلاونوئیدها از حیوانات بدست آمده اند.اینطور بنظر می رسد که فلاونوئیدهای موجود در حیوانات ناشی از غذای گیاهی آن ها است تا اینکه در بدن انها ساخته شده باشد مانند غدد مترشحه پوست سگ آبی و یا ترشحات زنبور و بال پروانه ها ]32[. از برخی ترکيب­های متعلق به فلاونوئیدها می­توان از کومارين­ها و آنتوسيانين­ها نام برد. آنتوسيانين­ها بانی رنگ آبی و قرمز تعدادی از گل­ها مي­باشند. مهم­ترين مشتقات فلاون­ها معمولاً به رنگ زرد می­باشد. فلاون­ها در گياهان خانواده­های کاسنی، پروانه آسا، سداب و برخی خانواده­های ديگر يافت می­شوند [15). اين رنگدانه­هاي زرد به طور وسيعی، در ميان گياهان عالی توزيع شده­اند. تا به حال بيش از 4000 ترکيب از دسته فلاونوئيدها از گياهان مختلف استخراج و شناسايی شده است. فلاونوئيدها در ميوه­ها، سبزيجات، دانه، ساقه، هسته و گل­ها يافت می­شوند. فلاونوئيدها محلول در آب می­باشند و در اثر مجاورت با مواد قليايی يا آمونياک تغيير رنگ می­دهند. دارای پيوند دوگانه مزدوج با حلقه عطری بوده، از اين رو دارای نوارهاي جذبی قوی در طيف ماورای بنفش و نور مرئي می­باشند.


خصوصیات فیزیکی و شیمیایی فلاونوئیدها

قسمت غیر قندی فلاونوئید هاساختمان پلی فنلی داشته بنابراین به مقدار خیلی کم اسیدی بوده پس در باز ها حل می شوند (36) و به دلیل داشتن گروههای هیدروکسیل استخلاف نشده، ترکیباتی نسبتا قطبی هستند و بطور معمول در حلال های قطبی مانند متانول ،بوتانول، آب و غیره .حل میشوند. وجود گروه قندی درفلاونوئیدها منجربه افزایش حلالیت فلاونوئیدها در آب می شود. ترکیب هر کدام از حلال ها با آب، حلال بهتری برای گلیکوزیدها را می سازد. فلاونوئیدها، مواد جامدبلوری شکل و برحسب نوع خود، کم و بیش زرد رنگ هستندکه در مجاورت باهوا رنگ تندتری به خود می گیرندو می توان از طریق استریفیکا سیون دوباره رسوب داد و رنگ آنها را از بین برد.


آثار و نقش فلاونوئید ها در گیاهان

نقش فلاونوئیدهادرگیاهان به عنوان، مهارکننده آنزیم ها، کنترل فتوسنتز، تنفس، اندام زایی و متابولیسم هورمون های رشد وهمچنین محافظت گیاه در مقابل اشعه ماورای بنفش حائزاهمیت است. نقش ويژه فلاونوئیدهادر گياهان در ايجاد رنگ وتثبيت نيتروژن در گياهان است. آثار سلامت فلاونوئيدها بيشتر در نتيجه خصوصيات آنتي اكسيدانی و توانايی كلاته كنندگي آنهاست. مطالعات زيادی انجام شده است تا مؤثر بودن فلاونوئيدها به عنوان عوامل ضدقارچی، ضد باكتريایی، ضدويروسی، ضد التهاب، آنتی اكسيدانتی و غیره . را به اثبات رساند. فلاونوئیدها با ایجاد رنگ های جذاب سبب جذب حشرات و کمک به گرده افشانی گیاهان میشوندودر بررسی روابط بین گونه ای و همچنین درون گونه ای حائز اهمیت هستند [40).


طبقه بندی فلاونوئید ها

فلاونوئیدهارابراساس معیارهای زیردسته بندی می­نمایند.

- بر اساس ساختار مولکولی

- بر اساس اینکه به مولکول های گلیکوزیدی متصل هستند یا خیر

- فلاونوئیدها (براساس نحوه اتصال به مولکول های گلیکوزیدی)

- فلاونوئیدها (براساس نحوه اتصال به مولکول های گلیکوزیدی)

فلاونوئیدهای -Oگلیکوزیده

در این دسته، یک یا بیشتر از یک گروه هیدروکسیل فلاونوئید به یک قند متصل شده است یا قند بوسیله یک پیوند همی استال به فلاونوئید متصل است.در اثر گلیکوزیله شدن فعالیت فلاونوئید ها کاهش و به حلالیت آنها در آب افزوده می شود [35-38). مهمترین قندی که در ساختمان این دسته از ترکیبات وجود دارد گلوکز می باشد.اگر چه گالاکتوز، رامنوز، گزیلوز، آرابینوز نیز در ساختمان آنها مشاهده می شود.این دسته از فلاونوئیدها قابلیت هیدرولیز شدن را دارند.گروههای هیدروکسیل در هر موقعیتی از هسته فلاونوئیدها ممکن است گلیکوزیله شوند اما در موقعیت های بخصوصی بیشتر گلیکوزیله میشوندمثل هیدروکسیل 7 درفلاون ها، ایزوفلاون ها[42).


فلاونوئیدهای - C گلیکوزیده

دراین دسته از فلاونوئیدها، قند ها بطور مستقیم با کربن هسته فلاونوئیدی اتصال دارد که باعث می شود این پیوند به هیدرولیز مقاوم باشدیعنی این فلاونوئیدهابه هیدرولیزشدن مقاوم هستند. برای ایجاد اتصالات کربنی فقط موقعیت های 6 و 8 در هسته فلاونوئید این امادگی را دارد. فراوانی فلاونوئیدهای- C گلیکوزیده نسبت به فراوانی فلاونوئیدهای - O گلیکوزیده کمتر است. ایزوفلاون ها، فلاوانون ها، فلاونول ها گهگاهی بصورت - C گلیکوزیده دیده می شوند[32).



[1] Alkaloid

[2] Glycoside

[3] Volatile oil

[4] Bitter materials

[5] Flavones

[6] Flavonoides

[7] Mucilage

[8] Vitamins

[9] Tannins

[10] Silicic acid

[11] Centaurium spp.,Gentiana spp., Menyanthes spp.

[12] Angelica spp., Acorus spp., Artemisia spp

[13] Althea spp.

[14] Quercus spp.

[15] Rosaceae

[16] Pertoselinum spp.

[17] Rosa canina

فایل هایی که پس از خرید می توانید دانلود نمائید

ادبیات نظری تحقیق طبقه بندی مواد موثر گياهان، آلکالوئيدها، گليکوزيدها، اسانس‌ها، فلاون‌ها و فلاونوئيدها، تانن_1615729788_46885_8524_1935.zip0.17 MB
پرداخت و دانلود محصول
بررسی اعتبار کد دریافت کد تخفیف
مبلغ قابل پرداخت : 19,000 تومان پرداخت از طریق درگاه
انتقال به صفحه پرداخت