ادبیات نظری تحقیق روابط ترکیه با اتحادیه ی اروپا
ادبیات نظری تحقیق روابط ترکیه با اتحادیه ی اروپا

ادبیات نظری تحقیق روابط ترکیه با اتحادیه ی اروپا در10 صفحه در قالب ورد قابل ویرایش.


بخشی از متن :

روابط ترکیه با اتحادیه ی اروپا

اتحادیه اروپا:

تشکل سیاسی و اقتصادی است که متشکل از 27 کشور در اروپا می باشد. این اتحادیه گسترش یافته اتحادیه اروپای غربی است که در سال 1957 با همکاری اولیه 6 کشور اروپایی فرانسه – آلمان فدرال- ایتالیا – بلژیک – هلند – لوگزامبورگ موجودیت یافت. (1) و بعد از آن به سرعت گسترش یافته و هماکنون بیش از 500 میلیون نفر جمعیت دارد. ارکان مهم اتحادیه اروپا عبارتند از

  1. پارلمان اروپا
  2. شورای اتحادیه اروپا
  3. کمیسیون اروپا
  4. دیوان دادگستری اروپا
  5. بانک مرکزی اروپا
  6. شورای وزیران اروپا(2)

یکی از هدفهای دیرپای اتحادیه اروپا حذف موانع موجود در سر راه جابجایی کالا ، خدمات و سرمایه بین کشورهای اروپایی بوده و اگر چه تا دهه 1980 موانع تعرفه ای و غیر تعرفه ای از سر راه برداشته شده امااهمیت نرخ متغیر ارز،در تاثیر گذاری بر تجارت آشکارتر شده و به نوبه خود بعنوان عامل بازدارنده تجارت و سرمایه گذاری خارجی بود که به صورت مانعی پنهان بر سرراه تجارت به شمار می آمد و در واکنش به این مشکلات برخی کشورهای اروپا درصدد برآمدند تا ثبات بیشتری به نرخ ارز ببخشند.(3).

وحدت اقتصادی و پولی و یورو:

برای رسیدن به وحدت پولی و اقتصادی و پول واحد کنفرانسی در سال 1990 در رم آغاز به کار کرد. نتیجه این کنفرانس پیمان ما ستریخت بود. فقط انگلیس و مدتی بعد دانمارک و سوئد تصمیم به خروج از این طرح گرفتند و در صدد برآمدند تا سیاستهای پولی مختص خود را حفظ کنند.

اما موافقت کردند که سایر کشورهای عضو بتوانند طرح وحدت پولی را ادامه دهند و از نهادهای وابسته به اتحادیه اروپا بهره گیرند. نرخ ارز بین واحدهای پولی کشورهای شرکت کننده تثبیت شده ، یورو در اول ژانویه1999 به واقعیت تبدیل گردید و از ژانویه 2002 به جریان افتاد و جانشین ارزهای ملی شد.

وحدت پولی از مسئله کارآیی اقتصادی اهمیت بیشتری دارد. دولت های اروپایی با این کار با اداره سیاست های اقتصادی و مالی خود به شیوه ای مطابق با" معیار ثبات" که به وسیله اتحادیه اروپا تعیین شده موافقت می نمایند و کنترل شدیدی به منظور اطمینان یافتن از قرار داشتن بدهی های کشورها و کسری بودجه دولت ها در داخل محدوده تعیین شده به وسیله اتحادیه قرار دارد و چنانچه کشوری از حد تجاوز نماید با پرداخت خسارت و حتی جریمه شدن از طرف نهادهای اروپایی روبرو می شود. وحدت اقتصادی و مالی و پولی ، نشان دهنده منطق و استدلال بنیادین در ورای پروژه گسترده تر یکپارچگی اروپاست: استفاده از ابزار اقتصادی برای رسیدن به اهداف سیاسی . کشورهای خارج شده از طرح پول واحد از پرداخت این بهای سیاسی با هدف دستیابی به منافع قابل انتظار اقتصادی امتناع کرده اند. پیش بینی می شود که با افزایش هزینه های اقتصادی و سیاسی خارج ماندن از قلمرو یورو این کشورها در موضع خود تجدید نظر نماینده(4).

درخواست ترکیه برای عضویت در اتحادیه اروپا:

درخواست اولیه را ترکیه در سال 1959 برای عضویت در مجامع اروپایی نمود. و درخواست رسمی ترکیه (تقاضای عضویت) برای پیوستن به جامعه اروپا (که بعدها اتحادیه اروپا نام گرفت) در 14 آوریل 1987 ارائه شد. ترکیه از 13 دسامبر 1999 به طور رسمی به عنوان کاندید عضویت در اتحادیه اروپا شناخته شده است

فایل هایی که پس از خرید می توانید دانلود نمائید

ادبیات نظری تحقیق روابط ترکیه با اتحادیه ی اروپا_1615123742_46636_8524_1020.zip0.04 MB
پرداخت و دانلود محصول
بررسی اعتبار کد دریافت کد تخفیف
مبلغ قابل پرداخت : 19,000 تومان پرداخت از طریق درگاه
انتقال به صفحه پرداخت