ادبیات نظری تحقیق تعاریف،انواع وطبقه بندی ودیدگاههای افسردگی
ادبیات نظری تحقیق تعاریف،انواع وطبقه بندی ودیدگاههای افسردگی

توضیحات :

ادبیات نظری تحقیق تعاریف،انواع وطبقه بندی ودیدگاههای افسردگی در 29 صفحه در قالب ورد قابل ویرایش.


بخشی از متن :

خلاصه ای از کار:

تعاريف افسردگي :

با توجه به اينكه موضوع تحقيق در مورد افسردگي مي باشد لذا اشاره به مجموعه اي از تعاريف افسردگي لهذا به مجموعه اي از تعاريف افسردگي در ذيل اشاره مي شود .

افسردگي از نظر پزشكي عبارت است از كاهش يافتن نيرو و فعاليت جسماني و رواني به سبب آزردگي و انزوا ، افسردگي را اضطراب ثانوي نيز مينامند (مرات، 1385).

.....................

طبقه بندي انواع افسردگي :

از نظر تاريخي اختلاف نظر در مورد طبقه بندي افسردگي در آغاز اين محور بود كه آيا افسردگي يك بيماري است . ( ديدگاه وحدت گرا ) و يا در واقع چند نوع بيماري است ( ديدگاه كثرت گرا ) كريپلين در سال 1896 با تفكيك جنونهاي فونسكيونل به دو گروه جنون جواني و مانيك دپرسيو ، سهم خود را در روانپزشكي ادا كرد و ماني كوز يا جنون جواني را مزمن و بدون دوره هاي بهبود بوده و عاقبت نيكي نداشته تلقي كرد . اما مانيك و دپرسيو بر خلاف آن به جنون جواني تبديل نمي شد ( فيش ، 1384).

علائم افسردگي :

علائم باليني در افسردگيهاي خفيف : فرد تا حدي غمگين و مضطرب است و نسبت به مسائل زندگي ، بي علاقگي و بي تفاوتي مشهودي از خود نشان ميدهد . همواره احساس گناه و بي حوصلگي مي كند حرفهايش يكنواخت

بررسي نظريه هاي مربوط به افسردگي و سبب شناسي آن :

در اين قسمت از پژوهش به بررسي برخي از نظريه هاي مربوط به سبب شناسي افسردگي خواهد شد . گرچه نظريه هاي مختلفي در رابطه اختلالات عاطفي و اتيولوژي اين اختلالات و همچنين نشانه ها و تشخيص و درمان انها وجود دارد ولي در اينجا فقط به چند نمونه مهم اشاره مي شود :

الف: ديدگاه زيست شناسي پيش فرضهاي نظريه زيست شناسي اين ا ست كه عادت افسردگي يا در ژنها نهفته است كه از طريق توارث از والدين به فرزندان منتقل مي..........

.............

ديدگاه روان پويايي:

مطالعات روان شناختي درباره افسردگي با زيكموند فرويد و كارل آبراهام شروع گرديد هر دو در مقالات جداگانه خود درباره افسردگي ، اختلال را بعنوان يك واكنش پيچيده نسبت به از دست دادن چيزي توصيف تمايلات جنسي ، عامل ذكر كرده بود ( آزاد ، 1382).

...............

ديدگاه يادگيري :

نظريه پردازان يادگيري معتقدند كه اختلالات رواني بطور كلي نتيجه آموختن پاسخهاي ناكافي براي روشن

............

رويكرد تقويت:

افراد به اين علت افسرده مي شوند كه محيط اجتماعي آنها ، تقويت مثبت فراهم نمي آورد مثلاً مرگ يكي از عزيزان ،

...........

ديدگاه هاي شناختي :

رويكرد شناختني بر ديدگاه افراد درباره خود و جهان اطراف خود تاكيد دارند بر اعمال افراد . بر طبق يكي از نظرهاي شناختني در افراد مستعد افسردگي اين نگرش كلي پرورش يافته كه خودشان را از يك ديدگاه منفي و انتقاد آميز بنگرند ( هاناسينکال ، 1381).

..........

- ديدگاه هاي شناختي « بك »درباره افسردگي :

آرون بك ، معتقد است كه افراد افسرده به اين دليل افسرده اند كه در روش تفكرشان خطا مي كنند يا به راه مبالغه مي روند

..........

علل افسردگي :

اگر چه با توجه به موضوع تحقيق نيازي به بررسي علل افسردگي ديده نمي شود ولي براي تكميل مباحث ديگر بطور خيلي خلاصه علل افسردگي در ذ يل آورده شده ا ست :

علل ژنتيكي : علل

..........

شيوع افسردگي :

زنان بيشتر از مردان دچار افسردگي مي شوند در واقع نسبت افسردگي در زنان دو برابر مردان است . اين اختلاف افسردگي در ميان دو جنس در مواردي كه افسردگي بعنوان اثرات باليني بيماران مورد درمان ، بررسي اجتماعي افرادي

..............




افسردگي[1]

تعاريف افسردگي :

با توجه به اينكه موضوع تحقيق در مورد افسردگي مي باشد لذا اشاره به مجموعه اي از تعاريف افسردگي لهذا به مجموعه اي از تعاريف افسردگي در ذيل اشاره مي شود .

  1. افسردگي از نظر پزشكي عبارت است از كاهش يافتن نيرو و فعاليت جسماني و رواني به سبب آزردگي و انزوا ، افسردگي را اضطراب ثانوي نيز مينامند (مرات، 1385).
  2. افسردگي اصطلاحي است كه به مجموعه رفتارهايي اطلاق مي شود كه عناصر مشخص آن كندي حركت وكلام ، گريه كردن ، غمگيني ، فقدان پاسخهاي شاد ، خودكم بيني ، فقدان علاقه ، كم ارزشي ، بي خوابي ، بي اشتهايي ، خلق افسرده ، بازداري از عمل و بازداري از تفكر است ( احمدي ،1372).
  3. افسردگي اصطلاحي است وسيع و مبهم ، براي شخص عادي حالتي مشخص با غمگيني و گرفتگي و بي حوصلگي و براي پزشك گروه وسيعي از اختلالات عاطفي يا زير ساخته هاي متعدد را تداعي مي كند( فيش ، 1384).
  4. افسردگي يك احساس نوميدي در نيل به اهداف مشخص است و اين نوميدي بيشتر معلول كمبودهاي شخصي است (اخوت و جليلي ، 1382).
  5. بيماري افسردگي بيماري است كه خصوصيات اول و عمده آن تغيير خلق است و شامل يك احساس غمگيني است كه از يك نوميدي خفيف تا احساس ياس شديد ممكن است نوسان داشته باشد . اين تغيير خلق نسبتا ثابت و براي روزها و هفته ها و ماه ها و سالها ادامه دارد . همراه اين تغيير خلق تغييرات مشخص در رفتار ، نگرش ، تفكر ، كارآيي و اعمال فيزيولوژيك وجود دارد ( لينفورد رئيس ، 1384).
  6. ادوارد اردبرينگ افسردگي را چنين تعريف مي كند : افسردگي را مي توان بيان عاطفي از حالت درماندگي ، ناتواني خود EGO بدون در نظر گرفتن آنچه باعث شكست مكانيزمهاي مربوط به احترام به خود گرديده است و افسردگي ممكن

است در نتيجه عدم توانايي در افكار ، جنبه هاي تهديد كننده محيط بوجود مي آيد تعريف كرد (اخوت و جليلي ، 1382).

  1. افسردگي هر چند از شايعترين اختلالات رواني انسان است ، ولی شايد بيش از هر اختلال رواني ديگر ناشناخته باقي مانده است و يا در تشخيص آن اشتباه مي شود . يكي از علل پنهان ماندن و عدم تشخيص ماندن و عدم تشخيص افسردگي در آميختن آن با غمگيني معمولي است. در زندگي هر كس موقعيت هایي پيش مي آيد كه خواه و ناخواه او را غمگين مي سازد. اما اين حالت با آشفتگي واقعي رواني و تقليل بينش معنوي شخص همراه نيست. بر عكس افسردگي حالتي است كه بر كيفيت خلق شخص تاثير عميق گذاشته و نحوه ادراك او را از خويش و از محيطش دگرگون مي سازد(فيش,1384).
  2. ضايعه کم وبيش پايداري که با کاهش انرژي و بنيه همراه است به گونه اِي که بِيمار توان آن را ندارد که حتِي با کوچکترِين سختِي در زندگِي به مقابله بپردازد (رزم آزما,1385).
  3. افسردگي عبارت است از شكست ساختهاي شخصي كه منجر به احساس تهديد ، گناه ، خصومت ، پرخاشگري در شخص مي شود . (اخوت و جليلي ، 1382).
  4. افسردگي يك هيجان عادي بشر نيز است ، اين افسردگي عادي با علايمي مثل ، غمگيني ، دلشكستگي ، نوميدي ، ناكامي يا ناشادي مشخص مي شود . اين يك احساس همگاني و عمومي است و بعنوان اختلال غير عادي تلقي نمي شود ، اما گاهي به حدي شديد است كه بيمار ممكن است رابطه خود رابا واقعيت از دست بدهد ، دچار هذيان شود و چه بسا دست به خودكشي زند .(کلاس,1386).
  5. افسردگي حالت رواني ناخوش كه با دلزدگي ، ياس و خستگي پذيري مشخص ميشود و قالباً با يك اضطراب كم و بيش شديد همراه ا ست . ( منصور و دادستان ، 1385).
  6. افسردگي حالتي است از خلق كه با احساس بي كفايتي ، ياس ، كاهش فعاليت ها با واكنشها ، بدبيني ، نگراني ، علايم مربوط ، مشخص ميشود .
  7. دو مشخصه اساسي افسردگي ، نااميدي و غمگيني است . شخص ركورد وحشتناكي احساس مي كند و نمي تواند تصميم بگيرد يافعاليتي را شروع كند و يا به چيزي علاقه مند شود . شخص افسرده در احساس بي كفايتي و بي ارزشي غوطه ور مي شود . گاه زير گريه مي زند و ممكن است به فكر خودكشي بيفتد .افسردگي با اضطراب همراه است كه در اين صورت افسردگي تحريك ناميده مي شود . شخص احساس خستگي مي كند و به زندگي بي علاقه مي شود اما در عين حال تنش و بي قراري دارد و نمي تواند آرام بگيرد( کلاس ، 1386).
  8. افسردگي عبارت است از نااميدي ، درماندگي ، دست كم گرفتن خود ، عجول بودن در كارها ، برچسب زدن ، ترس از شكست ، ترس از موفقيت ، ترس از انتقاد ، كم طاقتي ، سرزنش كردن خويشتن است ( برنز ، 1370 ).


طبقه بندي انواع افسردگي :

از نظر تاريخي اختلاف نظر در مورد طبقه بندي افسردگي در آغاز اين محور بود كه آيا افسردگي يك بيماري است . ( ديدگاه وحدت گرا ) و يا در واقع چند نوع بيماري است ( ديدگاه كثرت گرا ) كريپلين در سال 1896 با تفكيك جنونهاي فونسكيونل به دو گروه جنون جواني و مانيك دپرسيو، سهم خود را در روانپزشكي ادا كرد و ماني كوز يا جنون جواني را مزمن و بدون دوره هاي بهبود بوده و عاقبت نيكي نداشته تلقي كرد . اما مانيك و دپرسيو بر خلاف آن به جنون جواني تبديل نمي شد ( فيش ، 1384).

در دهه گذشته گزارشهايي چاپ شد كه نشان مي دهد اختلال عاطفي اوليه را به دو شكل يا قطبي و دو قطبي مي توان تقسيم نمود. در دو قطبي هم ماني و هم افسردگي وجود دارد و در نوع يك قطبي فقط يكي از دو را دارا است. بيماران مبتلا به نوع دو قطبي شيوع معمولا زودتر از نوع ديگر است ، دوره هاي آن كوتاه و متعدد است( فيش، 1384).

کاپلان و سادوک ( 1384) انواع افسردگي را چنِين بيان مي كنند :



[1] . Depression


و...

فایل هایی که پس از خرید می توانید دانلود نمائید

ادبیات نظری تحقیق تعاریف،انواع وطبقه بندی ودیدگاههای افسردگی_1608112277_44148_8524_1869.zip0.04 MB
پرداخت و دانلود محصول
بررسی اعتبار کد دریافت کد تخفیف
مبلغ قابل پرداخت : 19,000 تومان پرداخت از طریق درگاه
انتقال به صفحه پرداخت