مبانی نظری صمیمیت زناشویی وصمیمیت جنسی
مبانی نظری صمیمیت زناشویی وصمیمیت جنسی

توضیحات :

مبانی نظری صمیمیت زناشویی وصمیمیت جنسی در 31 صفحه در قالب Word قابل ویرایش.


بخشی از متن :

صمیمیت زناشویی و صمیمیت جنسی


ازدواج پیمان مقدسی است که از طریق آن خانواده تشکیل می شود و تقریباً از ابتدای زندگی انسان در تمام زمان ها و مکان ها در میان اقوام و ملل و جوامع وجود داشته و مورد تأکید بیشتر ادیان بوده است. آن را پیوند مطلوب انسانی دانسته اند که به زندگی افراد معنا می بخشد (ایزدی، 1392). ازدواج در جامعه متغیر امروزی یک پدیده پیچیده است. انسان ها به دلایل مختلفی ازدواج می کنند. در کنار تمایلات جنسی که از مسائل اولیه هستند، عشق، امنیت اقتصادی، محافظت، امنیت عاطفی، احساس آرامش و فرار از تنهایی نیز بعضی از عواملی هستند که باعث گرایش به ازدواج می شوند (برانن[1]، 2012). در واقع، ازدواج موفق و شروع رابطه زناشویی قادر است بسیاری از نیازهای روانی و جسمی را در یک محیط امن برآورده سازد و تأثیر بسزایی بر سلامت و بهداشت روانی افراد داشته باشد. سازمان جهانی بهداشت نیز خانواده را به عنوان عامل اجتماعی اولیه در افزایش سلامت و بهزیستی معرفی کرده است. پژوهش های مختلف بر این امر اشاره کرده اند که ازدواج موفق موجب می شود افراد شادتر، با نشاط تر و سالم تر زندگی کنند (دانلی[2]، 1993؛ به نقل از بخشایش و مرتضوی، 1392).

غریزه جنسی از نیازهای ذاتی انسان است، به طوری که مزلو (1976) این نیاز را در رده نیازهای جسمانی یا نیازهای حیاتی اولیه قرار داده است. در زمینه رابطه جنسی نیز می توان گفت که اگرچه زندگی زناشویی سعادتمندانه فقط تا اندازه ای مربوط به رابطه جنسی است ولی این رابطه ممکن است از مهم ترین علل خوشبختی یا عدم خوشبختی در زندگی زناشویی باشد. زیرا اگر این رابطه قانع کننده نباشد منجر به احساس محرومیت، ناکامی و عدم احساس ایمنی (به خطر افتادن سلامت روان) و در نتیجه از هم پاشیدگی خانواده می شود ( شاملو، 1380؛ به نقل از بخشایش و مرتضوی، 1392).

تحقیقات بسیاری نشان داده است که مشکل در روابط جنسی علت ناسازگاری های زوجین است وناسازگاری های زوجین علت مشکل در روابط جنسی است. الیس می نویسد طرق مختلفی برای تعریف رضایتمندی زناشویی وجود دارد که یکی از بهترین تعریف ها توسط هاکینز (1968) ارائه شده است. وی رضایت زناشویی را احساسات عینی از خشنودی و رضایت، لذت تجربه شده توسط زن و شوهر زمانی که همه جنبه های ازدواجشان را در نظر می گیرند، تعریف می کند رضایت جنسی احساس خوشایندی است که فرد از درآمیختن روانی و فیزیکی با لذت حاصل از آمیزش جنسی به دست می آورد (مرادی، 1392).

تحقیقات نشان داده اند که عدم رضایت جنسی زوجین با افزایش مشکلات اجتماعی از قبیل جرائم، تجاوزات جنسی، خیانت به همسر و بیماری های روانی و احساس پوچی و ناسازگاری ارتباطی تنگاتنگ دارد. رضایت جنسی می تواند به طور چشمگیری از تنش ها بکاهد و متقابلاً عدم رضایت، تنش را افزوده و باعث تشدید فشار های روانی و بزرگنمایی دیگر مشکلات زندگی مشترک می شود(حسینی،1371).

برای بسیاری از افراد کسب خشنودی از رابطه زناشویی مهم تر از منابعی چون کار، دوستان و حتی فرزندان به شمار می رود. ناسازگاری در روابط زناشویی علاوه بر اینکه تأثیر منفی بر سلامت جسمانی و روانی همسران و فرزندان برجا می گذارد، بسیاری از کارکردهای خانواده مانند تربیت فرزند، روابط میان والدین و فرزندان وحتی کار آمدی اجتماعی و اقتصادی همسران را نیز تحت تأثیر قرار می دهد (توانایی و سلیم زاده، 1389).

مطالعه زندگی زناشویی بر این امر دلالت دارد که الگوهای متفاوتی در عملکرد موفقیت آمیز ازدواج ها وجود دارند. اما بعضی از قواعد مشترک عبارتند از :

1- همسران در یک زندگی زناشویی موفق، با دوام و توأم با رضایت به همدیگر احترام می گذارند. هر یک از همسران بعضی ویژگی ها یا توانایی های قابل احترام را در دیگری می یابد و هر چه میزان احترام گذاری وسیع تر باشد، زندگی زناشویی رضایتمندانه تر خواهد بود.

2- همسران نسبت به همدیگر بردبار هستند، آنها درک می کنند که احتمال خطر کردن در خودشان وجود دارد، انسان را آسیب پذیرتر می بینند و به این ترتیب می توانند قصور و کوتاهی دیگری را بپذیرند.

3- همسران بر پایه اعتقاد متقابل به تشریک مساعی می پردازند. تشریک مساعی بر اعتقاد متقابل زوج های دارای زندگی زناشویی با ثبات و رضایت بخش بنیان نهاده شده است و به آنها امکان صرف وقت، انرژی، رغبت و اطمینان به درگیر شدن در فعالیت ها و کارهای فرعی خارج از محیط زناشویی را می دهد.

4-در یک ارتباط زناشویی توأم با حس همکاری و مشارکت ممکن نیست در تمام موارد، زن و مرد با هم موافق باشند اما می توانند به راحتی مخالفت خود را اعلام کنند و این امر مورد پذیرش قرار می گیرد و با هم به دنبال راه هایی می گردند که مورد تأیید هر دو قرار گیرد.

نگرش ها به رفتار جنسی در بستر تاریخ

یکی از موانع عمده درک مسائل جنسی فهم این نکته است که ما زندانیان نگرش های اجتماعی گذشته نسبت به موضوعات جنسی هستیم. بررسی گذشته به درك زمان حال کمک می کند. در واقع ما با یک میراث جنسی مواجهیم که از یک نسل به نسل بعدی منتقل می شود اما از جهات مختلف نگرش های نوین به امور جنسی به شدت با گذشته متفاوت است.



[1] Brannon

[2] - Dannelly


فهرست مطالب :

صمیمیت زناشویی و صمیمیت جنسی

نگرش ها به رفتار جنسی در بستر تاریخ

- دوران های اولیه

- تفکرات شرقی

- تفکرات قرون وسطی و رنسانس

- قرن بیستم

- فروید

- مسترز و جانسون[1]

- هولاک الیس

- کینزی

- آلبرت الیس[2]

آسیب شناسی صمیمیت و رضایت جنسی در بین زوجین

- تعاریف صمیمیت جنسی

- آسیب های رابطه و صمیمیت

آسیب شناسی صمیمیت و روابط در بین زوجین

- تعاریف صمیمیت جنسی

- آسیب های رابطه و صمیمیت

- دلایل عدم صمیمیت جنسی براساس تحقیقات انجام شده

- بررسی تحقیقات انجام شده در خارج از ایران

- در حوزه صمیمیت جنسی

اهمیت رابطه جنسی در ازدواج های موفق

فواید حاصل از رابطه جنسی در ازدواج های موفق

تغییر در روابط جنسی در طول زندگی

منابع و مآخذ



[1] -Masters and Johnson

[2] -Albert Ellis

فایل هایی که پس از خرید می توانید دانلود نمائید

مبانی نظری صمیمیت زناشویی وصمیمیت جنسی_1581860229_37247_8524_1188.zip0.05 MB
پرداخت و دانلود محصول
بررسی اعتبار کد دریافت کد تخفیف
مبلغ قابل پرداخت : 19,000 تومان پرداخت از طریق درگاه
انتقال به صفحه پرداخت