مبانی نظری کودهای شیمیایی
مبانی نظری کودهای شیمیایی

توضیحات :

مبانی نظری کودهای شیمیایی در 12 صفحه در قالب Word قابل ویرایش.


بخشی از متن :

مضرات مصرف کودهای شیمیایی

مصرف بی رویه کودهای شیمیایی باعث کاهش کیفیت محصولات کشاورزی و افزایش بیماری های سرطانی در کشور شده است. مصرف این کودها در اراضی کشاورزی سبب افزایش غلظت نیترات در آبهای زیرزمینی و شرب می شود که این موضوع به رغم مفیدبودن برای رشد گیاهان سلامت انسان ها را به خطر می اندازد. کودهای شیمایی در واقع نوعی نمک هستند که اگر در هر سال به مقدار زیاد وارد خاک شوند سبب تخریب ساختار خاک خواهند شد،این تخریب در مناطق خشک بسیار سریع تر صورت می گیرد و علاوه بر آن آلودگی های زیست محیطی و خطرات بهداشتی و زیانباری متوجه انسان ها می شود. (رضایی و همکاران، 1388).

در دهه های گذشته به دلیل عدم شناخت و آگاهی کشاورزان ایرانی از کودهای شیمیایی مصرف این نوع کود بسیار کم بود اما در سال های اخیر مصرف آن بنا به دلایل متعدد با افراط و تفریط مواجه شد تا حدی که کشاورزان ایرانی در بسیاری از جوامع بین المللی مقام اول آلودگی آب های شرب را به خود اختصاص دادند. مصرف کودهای شیمایی باید با نظر کارشناسان کشاورزی صورت گیرد زیرا خاک های زراعی تنها در مدت زمانی کوتاه به دلیل فقر مواد خوراکی برای افزایش محصولات نیازمند این نوع کود هستند (برمکی و همکاران، 1389).

كشور ما سالانه بيش از 2.5 ميليون تن اوره جهت تامين نياز ازت گياهان در صنايع كشاورزي استفاده مي شود استفاده از كود اوره سبب كاهش راندمان خاك و آلودگي شديد آن ، تشكيل نمكها و كمپلكسهاي ديگر در خاك (شوره بستن) و تجمع اوره در بافت گياهان (عامل سرطانهاي دستگاه گوارش در انسان) مي گردد . (رضایی و همکاران، 1388).

همانطور كه ذكر شد مصرف كود اوره در كشور سالانه 2.5 ميليون تن است كه از اين مقدار 900 هزار تن در كشور توليد و بقيه از خارج وارد مي شود . اینن مسئله، هزينه هاي بسيار بالايي حدود 650 ميليون دلار را بدنبال دارد .براي جلوگيري از مضرات فراوان استفاده از كود اوره ، بهترين راه حل ، استفاده از كود اوره با پوشش گوگردي است . بيش از 90% از زمينهاي كشاورزي ايران آهكي با PH بالا بوده و اين مسئله باعث كاهش راندمان جذب عناصر ريز مغذي كه از اهميت بالايي در رشد و نمو گياهان برخوردارند ميگردد، استفاده از كود اوره با پوشش گوگردي با درصد پوشش هاي متفاوت (سرعت انحلالهاي متفاوت) به تنهايي و يا بصورت مخلوط با اوره جهت تامين بموقع ازت مورد نياز گياه از كاربرد اوره مناسب تر است (خلج و همکاران، 1388).

اين مسئله اگر بصورت دقيق ، بررسي و بر اساس نوع كشت و نيازهاي آن در طي دوره رشد ، شرايط آب و هوايي منطقه و آناليز دقيق خاك اعمال گردد ، باعث افزايش چشمگير راندمان محصولات كشاورزي ، بهبود كيفي خصوصيات خاك ، جلوگيري از آلودگي منابع آب و كاهش مصرف اوره مي گردد و با توجه به پرداخت يارانه قابل توجه جهت تامين كود اوره كشاورزان و باغداران؛ اين اقدام از لحاظ اقتصادي كمك بزرگي به هدفمند كردن يارانه هاي زيان بار خواهد نمود. سالانه حدود 650 ميليارد تومان كود اوره در كشور مصرف مي شود كه حدود 450ميليارد تومان آن يارانه است. (رضایی و همکاران، 1388).


نانوکودها و اهمیت آنها

با تداوم روند کنونی برداشت از منابع طبیعی در آیند هاي نه چندان دور شاهد اتمام این منابع خواهیم بود. به دلیل محدودیت دسترسی به اراضی زراعی و منابع آب، رشد بخش کشاورزي تنها از طریق افزایش راندمان استفاده از منابع با حداقل خسارت به بستر تولید به واسطه ي استفاده ي موثر از تکنولوژي هاي پیشرفته، امکان پذیر است. در این راستا استفاده از نانوکودها یکی از زمینه هاي تحقیقاتی امید بخش جهت افزایش راندمان استفاده از منابع و کاهش آلودگی محیط زیست بشمار می آید. جمع بندي نتایج بررسی حاضر نشان می دهد


فهرست مطالب :

مضرات مصرف کودهای شیمیایی

نانوکودها و اهمیت آنها

مقایسه کودهای شیمیایی مرسوم و نانوکودها از لحاظ اقتصادی

نانوکود کلاته آهن

منابع فارسی و لاتین:

فایل هایی که پس از خرید می توانید دانلود نمائید

مبانی نظری کودهای شیمیایی_1581836282_37158_8524_1395.zip0.06 MB
پرداخت و دانلود محصول
بررسی اعتبار کد دریافت کد تخفیف
مبلغ قابل پرداخت : 19,000 تومان پرداخت از طریق درگاه
انتقال به صفحه پرداخت